Икономика, Новини|19.01.2018 14:47

Общината ще инвестира 430 000 лв. по селата през тази година

снимка: Община Габрово

През тази година от своята хазна Община Габрово ще инвестира 430 000 лв. по селата, информират от администрацията на кмета.

За първи път в бюджета за 2018 г. Общината предлага 110 000 лв. да бъдат вложени в поддръжката на 210 км. сервитути по общинската пътна мрежа.

Дейността включва косене и премахване на дървесна и храстова растителност и ще бъде изпълнявана от Общинско предприятие „Благоустрояване“.

Друг акцент в инвестициите, насочени към малките населени през 2018 г., са ремонтите на пътища и улици.

135 000 лева са заложени за ремонт на участъци от пътищата между Етъра и Соколски манастир, местността Узана и хотел Балканци и към село Брънеци.

100 000 лева са предвидени за ремонт на улици в селата, а 60 000 лева за обезпечаване на дребни благоустройствени дейности в тях.

За ремонт на административната сграда кметското наместничество в село Гръблевци в проекта за бюджет са заделени 25 000 лв.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

 • Ще инвестираме в тоалетни за третия пол и ще построим коневръзи за конете на ромите, с които берат дърва и джилязу!!!
  Гарантирано от ХЕРБ!!!

 • Тайният правителствен сателит Zuma, който преди това бе изстрелян от ракетата Falcon 9, собственост на SpaceX, не бе изведен успешно в орбита и съдбата му е неизвестна, съобщават Reuters и Bloomberg, цитирайки собствени източници.

  Според източниците на журналистите, втората степен от ракетата заедно със сателита са паднали в океана.

  На 8 ануари Falcon 9 стартира от космодрума в Кейп Канаверал, Флорида. Първата степен успешно се завърна обратно на космодрума.

  Правителствен служител съобщи, че приема спътникa за „отписан“.

  „В момента няма какво да добавим към каталога на сателитите“, заяви говорителят на стратегическото командване, капитан Брук Девалт (Brook DeWalt).

  Според източници на Reuters компанията Northrop Grumman Corp., разработила спътника за милиарди долари, е избрала изпълнителя за пускането му в орбита. Според предварителна информация от изданието поради неизправност спътникът не е успял да се отдели от втората степен на ракетата и е паднал заедно с нея в океана.

  В момента се разследват причините за възможната авария, но няма признаци на саботаж или намеса.

 • Ако за администрацията Узана и Соколски манастир са села здраве му кажи.

Напиши коментар