Любопитно, Новини|15.01.2018 12:34

Фестивал „Здравей, Здраве!“ гостува в Габрово

Лектори от цялата страна ще споделят с габровци своите знания в сферата на познанието и достигането на духовно и физическо здраве. С лекции и практики ще бъде показан пътят към постигане на здраве, щастие и свобода, чрез методите на нетрадиционната медицина.

Организатори на фестивала са клуб „Озарение“, Йога Център-Габрово, и Национална образователна програма „Билкария“.

В програмата на събитието, което ще се проведе на 27 и 28 януари в ХГ „Христо Цокев“, са предвидени лекции, свързани със здравословния начин на живот във всички негови аспекти – физически, емоционален, духовен, ментален.

Специалисти в областта на хомеопатията, астрологията, аюрведата, философията, псилогоията, билколечението, паневритмията, йогата, евритмията и тангритизмът, богомилството и Фалун Дафа, ще дадат на гостите на фестивала отговор на въпроси, свързани със здравето и красотата, начините за самоусъвършенстване, постигане на хармония, правото на избор и възможностите за лично „намиране“.

„Фестивалът е безплатен за всеки, който иска да научи нещо ново или да добие опит в нещо не толкова познато. Подбрали сме теми, според търсенето и интереса на посетителите. В неделя, например, от 11:00 ч., практика, свързана с ползите от носенето на бебето в слинг, ще представи Мария Петкова. Практиката е наречена „Обгърнати с нежност“. Ще разговаряме за ползите от кърменето, за избора на многократни пелени при отглеждането на бебето. Искрено препоръчвам на бъдещите и настоящи майки да дойдат и научат нещо много практично и полезно, което гарантира не само спокойствието на бебето, но и връзката между майката и него.“, сподели един от организаторите на фестивала – Ивелина Елмазова.

В същия ден ще има практика, свързана с дервишките танци – за хората, които искат да научат за тези древни танци и да разберат дълбокия им смисъл. В продължение на миналогодишното издание, практиките по йога и паневритмия ще предложат нови възможности за знания и опит, с лекторите Николай Сираков, Ива Кирова, д-р Светла Балтова и доц. Людмила Червенкова.
В събота фестивалът ще стартира с лекция на Емил Елмазов на тема „Здравето е свобода“, в която известния лечител и билкар ще даде отговор на въпроса как в условията на социална потиснатост Духът да оцелее. По същото време ще стартират и първата практика – йога на смеха.

„Първото издание на фестивал „Здравей, Здраве! в Габрово събра над 1000 посетители. Надяваме се сега броят на гостите да е много по-голям, надяваме се хората да се доверят на своето любопитство и да станат част от идеята – да знаеш, да избираш и споделяш!“, каза още Елмазова.

В рамките на тазгодишното събитие са предвидени повече практики и демонстрации, тъй като желанието на организаторите е фестивалът да е по-многоспектърен, в сравнение с неговото първо издание.

Тази година са предвидени и работилници за деца, в които те ще могат, играейки, да научат нови и полезни неща. А мама, татко или баба да се посветят на избраната от таях практика или да отидат на еко базара, посветен на здравето и красотата, на вкусните и здравословни храни.
„Комплимент за нас е, че „Списание 8“ гостува със своя филм „Човек на Вярата“, посветен на Алекс Орбито, признат за най-големия лечител на ХХI век. След прожекцията в София, Варна и Бургас, филмът гостува и в Габрово.

Филмът ще се излъчи на 27 януари, от 18 часа в зала „Възраждане“. Всъщност, за тези, които не знаят, Алекс Орбито е излекувал близо милион човека, като голяма част от заболяванията са били неизличими.

Неслучайно посланието на фестивала е „Свобода е да знаеш – щастие е да си здрав!“ Истината е, че този фестивал няма аналог и в неговата концепция е заложена възможността всеки да знае повече за своето физическо, духовно и ментално здраве.“, сподели Елмазова.

Фестивал „Здравей, Здраве!“ се реализира ежегодно в 13 града в България и е причина хиляди хора да намерят истинските за тях пътища към един по-смислен и здравословен начин на живот на всички нива, убедена е Елмазова.

Според нея пътищата за постигане на това са много. По думите й, целта на организаторите е да бъде показано на хората, че всеки има право да избира какво да прави в своя живот.

В рамките на двата фестивални дни, от 10 до 18 ч., в ХГ „Христо Цокев“ ще бъде организиран и базар, на който ще се предлага специализирана литература, еко и био продукти на изложители от цялата страна, които ще покажат, разкажат и предложат на търсещите алтернатива за здраве и красота.

В Габрово ще бъдат хора, които ще предложат революционни за нашето време технологии, свързани с човешкото здраве, което със сигурност си струва да се види, а защо не и да се опита!

Повече за лекциите и практиките, може да откриете на фейсбук страницата на фестивал „Здравей Здраве“, където е поместена цялата програма на събитието, както и допълнителна информация за прожекцията на филма за лечителя Алекс Орбито.

„Свобода е да знаеш – щастие е да си здрав!“

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • За любознателните габровци Ники Шнура ще покаже как да глътнете шнур през носа, а през устата ви да започнат да излизат евро банкноти от еврофондовете!!!

Напиши коментар