Свържи се с нас

Новини

Обходът на Габрово се строи чрез съвременни технически решения

Обходът на Габрово се строи чрез съвременни технически решения, отговарящи на висока технологичност и сигурност

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Обходът на Габрово е най-трудният и сложен пътен обект, който се изпълнява в момента в страната. Цялата дължина на трасето е 23 км., като 11 от тях са рехабилитация и реконструкция на съществуващо трасе, които вече са изпълнени.

Това включва ремонт на три големи съоръжения, на пътен възел „Поповци“ и пътните връзки Севлиево – Велико Търново и Казанлък – Габрово. Останалата част от 12 км. е ново строителство в тежък планински терен и частично преминаване през градската част на Габрово, в района на кварталите „Чехлевци“, „Смирненски“ и „Етъра“.

Изграждат се 4 големи мостови съоръжения, 1 тунел с дължина 540 м., пътен възел „Дядо Дянко“. Емблемата на този обект е виадуктът на км 11+800, който е с дължина 650 м. и се изпълнява на две секции с различни технологии.

Втората секция с дължина 476 м. e предвидена за изграждане с инсталация за конзолно бетониране.

За доставката на кофражните системи и изграждането на колоните и стартовите /чукови/ глави на стълбове 9, 10, и 11, попадащи в тази секция, изпълнителят на обекта използва иновативни и високотехнологични решения и продукти на водещ световен производител, който е от 16 години в България. Това са стълбовете, от които ще започне изграждането на връхната конструкция по метода на конзолното бетониране.

Материалът е на списание Градът, публикуван със съкращения от Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

2 Comments

 1. Villagay

  11.01.2018 at 17:43

  До края на мизерния ми живот май рублата няма да фалира и няма да измитем путинистити. Там под моста са виждам 🙁 Под моста ма правиха, под моста шси умра.
  Шорош, защо не идваш да ме освободиш от тежкия анален гнет на който ме подлагат русофилите?
  Абе като се замисля, доста ми харесва тоя “ гнет“, то и чрез турското робство им харесваше на моите предшественици…

 2. Не лъжете хората!

  11.01.2018 at 18:44

  Ако не ви мързи да отидете на ЧехлЮвци , ще видите, че по толкова спрягания “ виадукт“ изобщо не се работи и от един месец всичко е замразено.

  Ама така е по- лесно, да се понатегнем на управляващите, че може да ни включат и нас в някоя далавера….

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Кола се удари в автобусна спирка в Габрово (снимки)

По чудо няма пострадали.

Published

on

Тежък пътен инцидент стана днес, 9 юли, в района на Шиваров мост в Габрово, научи от свои отлично осведомени източници „Габрово Нюз“. Лек автомобил „Ситроен“ се удари в автобусната спирка, която е в посока центъра.

Цяло чудо е, че няма пострадали или ранени хора, тъй като произшествието е станало във време, когато обикновено повечето хора се прибират от работа и използват градския транспорт. Катастрофата се е случила малко преди 17.00 часа.

Водачът на автомобила, който по неофициална информация е възрастен мъж, се е движел по ул.“Капитан Дядо Никола“, завивайки наляво към кръговото кръстовище.

По неизвестни засега причини е изгубил контрол над управляваната от него кола, която е „прелетяла“ през тротоара, оставяйки диря след себе си от масло, и се е блъснал автобусната спирка, където за щастие не е имало граждани, чакащи автобус от обществения транспорт.

На мястото веднага се отзова екип на полицията, който описа щетите, извърши оглед на произшествието и взе отношение по инцидента, видя репортер на „Габрово Нюз“, посетил мястото на катастрофата, минути след настъпването й.

Взетата проба за алкохол на водача е отрицателна. Той е бил транспортиран до МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово, където да бъде прегледан. Контактен е. Пътувал е сам в автомобила. Вероятно е използвал обезопасителен колан. Въздушната възглавница на автомобила се е задействала.

Причините и механизмът на възникване на пътнотранспортното са в процес на установяване. Екип на „Пътна полиция“ посети и обслужи по служебен ред произшествието. Очаквайте още подробности по случая на по-късен етап.

*Снимки: Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Публично обсъждане на отчета за касово изпълнение на Бюджет 2019

Published

on

Председателят на Общински съвет – Габрови и кметът на Габрово канят жителите, юридически лица, представители на средствата за масово осведомяване, граждански сдружения, общински съветници, ръководители на бюджетни звена и други заинтересовани лица, да вземат участие в публично обсъждане на отчета за касовото изпълнение на бюджета за 2019 г. на Община Габрово.

Събитието ще се проведе следващия четвъртък, 16 юли, от 17.30 часа в Ритуална зала на Община Габрово.

Материалите са на разположение в Центъра за информация и услуги на гражданите в сградата на общинската администрация на хартиен носител. Можете да ги намерите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за движение ул.“Скобелевска“ в петък

Published

on

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

В петък, 10 юли, във връзка със строително-ремонтни работи в района, в рамките на работния ден, временно ще бъде затворена за движение ул. „Скобелевска“, в участъка от хотел Балкан до ул. „Съзаклятие“.

Самата ул. „Съзаклятие“ ще бъде достъпна за движение. Считано от 08.30 часа до приключване на ремонтите работи, движението на автобусите от масовия градски транспорт, преминаващи по ул. „Скобелевска“ и пл. Възраждане, ще бъде пренасочено по ул. „Юрий Венелин“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица