Свържи се с нас

Новини

Обходът на Габрово се строи чрез съвременни технически решения

Обходът на Габрово се строи чрез съвременни технически решения, отговарящи на висока технологичност и сигурност

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Обходът на Габрово е най-трудният и сложен пътен обект, който се изпълнява в момента в страната. Цялата дължина на трасето е 23 км., като 11 от тях са рехабилитация и реконструкция на съществуващо трасе, които вече са изпълнени.

Това включва ремонт на три големи съоръжения, на пътен възел „Поповци“ и пътните връзки Севлиево – Велико Търново и Казанлък – Габрово. Останалата част от 12 км. е ново строителство в тежък планински терен и частично преминаване през градската част на Габрово, в района на кварталите „Чехлевци“, „Смирненски“ и „Етъра“.

Изграждат се 4 големи мостови съоръжения, 1 тунел с дължина 540 м., пътен възел „Дядо Дянко“. Емблемата на този обект е виадуктът на км 11+800, който е с дължина 650 м. и се изпълнява на две секции с различни технологии.

Втората секция с дължина 476 м. e предвидена за изграждане с инсталация за конзолно бетониране.

За доставката на кофражните системи и изграждането на колоните и стартовите /чукови/ глави на стълбове 9, 10, и 11, попадащи в тази секция, изпълнителят на обекта използва иновативни и високотехнологични решения и продукти на водещ световен производител, който е от 16 години в България. Това са стълбовете, от които ще започне изграждането на връхната конструкция по метода на конзолното бетониране.

Материалът е на списание Градът, публикуван със съкращения от Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

2 Comments

 1. Villagay

  11.01.2018 at 17:43

  До края на мизерния ми живот май рублата няма да фалира и няма да измитем путинистити. Там под моста са виждам 🙁 Под моста ма правиха, под моста шси умра.
  Шорош, защо не идваш да ме освободиш от тежкия анален гнет на който ме подлагат русофилите?
  Абе като се замисля, доста ми харесва тоя “ гнет“, то и чрез турското робство им харесваше на моите предшественици…

 2. Не лъжете хората!

  11.01.2018 at 18:44

  Ако не ви мързи да отидете на ЧехлЮвци , ще видите, че по толкова спрягания “ виадукт“ изобщо не се работи и от един месец всичко е замразено.

  Ама така е по- лесно, да се понатегнем на управляващите, че може да ни включат и нас в някоя далавера….

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Михаела Цонева с титла на двойки в Истанбул

Пореден престижен успех през сезона постигна габровската тенис надежда Михаела Цонева, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

От ляво надясно: Михаела Цонева и Елена Кралева, снимка: sport-gabrovo.com

Състезателката на клуб „Кристи“ (Дряново) триумфира в надпреварата на двойки в турнира за юноши и девойки от пета категория на Международната федерация по тенис (ITF), проведен в Истанбул, Турция.

Михаела участва заедно с Елена Кралева от ТК „СА Несебър“. Цялата статия за успеха на габровския талант можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

„Приеми ме на село“ в „Национални дни за учене през целия живот“

Инициативата „Приеми ме на село“ бе част от изложението „Национални дни за учене през целия живот“. Форумът се проведе от 9 до 11 октомври от Министерство на образованието и науката, информираха от Община Габрово.

Националните дни за учене през целия живот се осъществяват по проекта „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни”, финансиран с подкрепата на Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм +”.

Община Габрово получи покана за участие на 10 октомври, за да представи инициативата Приеми ме на село като добра практика свързана с учене между поколенията, опазване и съхраняване на българските традиции и ценности.

снимка: Община Габрово

Проектът провокира голям интерес сред посетителите на изложението. Те имаха възможност да надникнат в света на „Приеми ме на село“. Да опитат уникалната баница с боб, да получат част от кулинарното наследство на нашите баби и да си поговорят с две от очарователните ни внучета на заем Никол и Теодора, възпитанички на Национална Априловска гимназия, които с радост и ентусиазъм разказваха за преживяванията и емоциите си по време на престоя им в селата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Вълнуващо начало на „Фортисимо в клас“ в Габрово

В истински празник се превърна първият учебен час по музика, с който стартира образователната програма „Фортисимо в клас“ в Габрово. За да обяви началото на проекта, в ОУ „Ран Босилек“ пристигна ръководителят на програмата Хари Ешкенази.

Световноизвестният цигулар и Даниела Христова от Габровски камерен оркестър успяха да привлекат по неповторим начин вниманието на четвъртокласниците и искрено да ги развълнуват. С много настроение гост-лекторите запознаха малчуганите с особеностите на най-малкия инструмент от групата на струнните лъкови инструменти – цигулката.

снимка: Община Габрово

В рамките на нестандартния учебен час децата се запознаха с интересни факти за създаването на цигулката, за нейното устройство и за начините на звукоизвличане. Научиха най-важното за майсторите-лютиери, за развитието на класическата музика и имаха възможността да чуят откъси от произведения на Паганини, Бах и Бетховен.

В края на първото занятие всички с радост и желание опитаха да създадат мелодия, а Хари Ешкенази пожела на добър час на програмата в Габрово, отбелязвайки че най-доброто образование е именно образованието чрез опит.

На добър час на програмата пожелаха и Георги Маринов – началник на Регионално управление на образованието, и директорът на училището Нина Митева. Тази седмица занятията продължават в останалите три училища, включени в проекта – НУ „Васил Левски“, СУ „Райчо Каролев“ и ОУ „Неофит Рилски“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица