Новини, Спорт|11.01.2018 11:16

Габрово е лидер по минифутбол в Централна България

снимка: АНЛ – Габрово

Габрово се превърна в лидер по минифутбол в северна Централна България. Това показват сухата статистика и неоспоримите факти. А какви са те?

В началото на републиканските надпревари габровските отбори попаднаха в една зона с най – добрите тимове от Троян, Плевен и Русе. Това бе прието със смесени чувства от неизвестността, която предстоеше. Предимство бяха малките разстояния, които трябваше да се изминават за мачовете.

В Шампионска Лига, шампионите от „ФК Стеф Фреш“ попаднаха в една група с „ГП Лука“ от Плевен и „ФК Мечките“ – Русе. Трябваше да се изиграят три турнира, като всеки отбор щеше да домакинства по веднъж. Още при първата си среща в Плевен габровци загатнаха за силата си. Те загубиха нещастно от русенци, но във втората си среща „отвяха“ домакините, с 8:2 на собствения им терен. За втория турнир в Русе, плевенчани не се явиха и бяха дисквалифицирани, а нашите момчета победиха и русенци на техен терен. Така третата среща между „ФК Стеф Фреш“ и „Мечките“ се оказа протоколна и габровци спечелиха групата. На 1/16 финалите, потърпевш бе тимът на „Куршумите“ Троян. Иван Лесев отново бе неудържим и по този начин, габровският шампион се класира за 1/8 финалите.

В Лига България, зоната бе разделена на пет групи. Във всяка една от тях имаше по един габровски отбор и всеки един от тях я преодоля.

Първи това стори „ВАС Етъра“, разправил се с тимовете на „Шерифа Тийм“ от Плевен и „Спортинг“ – Троян, по изключително убедителен начин.

Последва ги отборът на „ФК Габрово – Палаузово“. Палаузовци загубиха нелепо от „Арте“ – Плевен, но „ТМ Технолоджи“ от Русе не се яви и нашите момчета продължиха напред.

„ФК Старо Село 777“ бе следващият габровски отбор, класирал се за 1/32 финалите. На терена в Плевен, нашите победиха „ФК Разград“, а „Sushi shef“ от София не се яви.

„Копакабана“ също бе убедителен, след като с две победи спечели групата си. Отстранени бяха „АФК Гарант“ – Троян и „АФК Русчук“ от Русе.

Най – драматично бе класирането на „New Boys“, след две равенства. Първото бе срещу „ФК Дунав Завинаги“, а второто срещу „Young Stars“ от Троян бе постигнато в намален състав, минутки преди края на мача.

Фазата на 1/32 финалите бе прескочена от тима на „ВАС Етъра“, тъй като той се оказа победителят от петте групи с най – добри показатели.

„ФК Габрово – Палаузово“ направи най – паметният мач в историята на габровския минифутбол. Съперниците от „ФК Дунав Завинаги“ поведоха с 3:0 и тогава „палаузовци“ заиграха на пълни обороти. В последните три минути на срещата те отбелязаха четири гола и ликуваха с 5:3.

„Копакабана“ изпита обратното чувство. Водейки с 2:1, габровци допуснаха два гола в заключителните две минути на мача и загубиха от „Спортинг“ – Троян.

„ФК Старо Село 777“ и „New Boys“ пък бе габровското дерби в тази фаза на надпреварата. В много оспорван мач селекцията на Кирил Каменополски спечели с 3:2.

Така, хулен и подценяван от мнозина, но вълнуващ все повече габровския зрител, минифутболът в града на Рачо Ковача показа доминиращата си сила в централната част на Северна България. Голяма част от мачовете в местната лига се играят пред многочислена публика, а за дербитата спортен комплекс Трендафила се оказва тесен пред зрителския наплив.

Истинският критерий обаче е надпреварата с отборите от другите градове. И тук габровци са на четвърто място по брой отбори, класирали се за пролетните кръгове от турнирите на БАМФ. Напълно очаквано София е с девет представители в урните, Враца е с шест, а Благоевград с пет. И на четвърто място е Габрово, със своите четири отбора, очакващи жребия на 13 януари.

След Габрово са такива футболни градове, като Пловдив, Бургас, Русе, Варна, Сливен, Петрич и много други.

Жребият ще бъде теглен на 13 януари, събота, по време на традиционния семинар на БАМФ.

„ФК Стеф – Фреш“, „ВАС Етъра“, „ФК Габрово – Палаузово“ и „ФК Старо Село 777“, бъдете силни, вярвайте в собствените си сили и дерзайте. Вие сте в елита на минифутбола в страната. Желаем ви успехи на републиканската сцена, споделят от АНЛ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар