Любопитно, Новини|19.12.2017 10:37

Библиотеката се включи в Седмицата на четенето

снимка: Община Габрово

За поредна година бе организирана Национална седмица на четенето в периода от 11 до 15 декември 2017 година. Това е инициатива на МОН в съответствие с Националния план за действие през 2017 – 2018 година за изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020).

Традиционно Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” е партньор в инициативата, тъй като основната цел на нейното съществуване и функциониране в пълен синхрон с идеите на стратегиите за насърчаване на четенето, образоваността и грамотността.

В началото на миналата седмица ученици от ОУ „Ран Босилек” посетиха библиотеката и чрез т.нар. „библиотечна екскурзия” се запознаха със структурата, предлаганите услуги и книжното богатство на Габровската библиотека. Същият ден библиотеката посетиха и ученици от ПМГ „Акад. Н. Гюзелев” по проект „Твоят час“ VI и VIII клас с ръководител Мария Попова, преподавател по английски език – часът в библиотеката е под мотото „Добрини = Good things”.

На 14 декември в Детски отдел на библиотеката се състоя литературна среща с габровски детски писатели Мария Великова, Емилия Търновска и Христо Мандев. Авторите представиха своите детски книжки пред ученици от ОУ „Ран Босилек“ с преподаватели г-жа Д. Войчева, г-жа М. Пенева и г-жа Т. Карапавлова.

На 15 декември, в залата на Детския отдел, ученици от ОУ „Ран Босилек“ представиха драматизация по приказката на Георги Райчев „Две сестри“ по повод 135 г. от рождението му.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар