Крими, Новини|13.12.2017 10:44

Неявили се адвокати отложиха върнатото дело за смъртта на Деси и бебето

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

В насрочено за 11 декември т.г. разпоредително заседание по наказателно дело от общ характер, състав на Окръжен съд – Габрово не даде ход на производството, поради неявяване на защитниците на подсъдимите.

Подсъдими по делото са Д.А. и С.К. от Габрово, обвинени от Габровска окръжна прокуратура в това, че през 2013 г., при упражняване на лекарска професия в „Акушеро-гинекологично отделение“ на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, а Д.А. и като завеждащ отделението, нарушили разпоредби на Закона за здравето и други подзаконови актове, регламентиращи дейността им, с което причинили смъртта на новородено бебе и на майката на детето, 30-годишната Десислава от Габрово.

Съдът счете, че отсъствието на защитниците е процесуална пречка за даване ход на делото, като съобрази характера на разпоредителното заседание и депозираните от адвокатите молби, сочещи уважителни причини за неявянето им.

Ново разпоредително заседание по делото е насрочено за 8 януари догодина.

Ще припомним, че присъдите на двамата лекари от габровската болница за смъртта на родилката Десислава и бебето й бяха отменени от Великотърновския Апелативен съд.

Четири години след фаталния край на родилката и новородено й бебе, Апелативният съд във Велико Търново върна делото на Габровската окръжна прокуратура за ново разглеждане. Причината за това е съществено нарушение на процесуалните правила.

Окръжен съд – Габрово, издал осъдителна присъда за двамата медици, е преповторил нарушението, допуснато от държавното обвинение и е постановил опорочен съдебен акт, бе становището на въззивната инстанция.

Обвиняемите са били лишени от възможност да разберат за какво конкретно са предявените им обвинения, е записано още в мотивите към решението на Великотърновския апелативен съд, отменил присъдите.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

 • Слава на ГЕРБКП!!!

  1.Бойко Борисов – комунист, син на полковник от МВР, ченге от ДС.
  2.Цветан Цветанов – син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.
  3.Цецка Цачева – партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен, ченге от ДС, кандидатствала 3 пъти за член на СДС след 1989-та и отхвърляна и трите пъти, докато най-накрая успява да удари джакпота и да се вмъкне в ГЕРБ при учредяването му.
  4.Николай Младенов – син на служител на ДС от високо засекретено ниво. Потомствен масон.
  5.Сергей Игнатов – син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси, ДС.
  6.Росен Плевнелиев – платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.
  7.Симеон Дянков – стипендиант на фондация Людмила Живкова.
  8.Нона Караджова – дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП, ДС.
  9.Лиляна Павлова – внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП.
  10.Вежди Рашидов – удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,ченге от ДС
  11.Ивайло Московски – първа щатна работа в Мултигруп…
  12.Фандъкова – член на БКП и дейно работила за ДС,КГБ
  13.Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП…

Напиши коментар