Новини|08.12.2017 10:32

Дават старт на обновяването на две училища в Габрово

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, снимка: Община Габрово, Архив

Следващият петък, 15 декември, от 11:00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово ще бъде представен проектът за инвестиции в съвременна образователна инфраструктура, информира за медиите Миглена Въгленова, гл.експерт „Публичност и визуализация“ в администрацията на кмета.

Двете основни училища – „Св. св. Кирил и Методий“ и „Цанко Дюстабанов“, ще бъдат модернизиране, чрез внедряване на енергоспестяващи мерки и изграждане на достъпна среда. Цялостният облик на учебните сгради и дворните пространства ще бъде подобрен.

Предвидено е ново обзавеждане на класните стаи, оригинални дизайнерски решения за интериора, съвременна система за енергиен мениджмънт и сградна автоматизация, нови инсталации и други. За двата обекта са сключени договори за инженеринг, който включва проектиране, авторски надзор и строителство.

ОУ „Цанко Дюстабанов“, снимка: Община Габрово

Общата стойност на проекта е 4 704 366 лв. Предоставената безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ е 4 000 000 лв., а собственият принос е в размер на 704 366 лв. Срокът за изпълнение на договора е 30 месеца.

След конферентната част е планирано организирано посещение в сградата на ОУ „Цанко Дюстабанов“ на ул. „Христо Смирненски“ № 27, където дейностите вече започнаха.

Около 12:15 часа кметът на общината Таня Христова и представители на местното дружество „Гипсотехника“, което е избрано за изпълнител на този обект, ще дадат официален старт на строително-ремонтните работи.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

  • Това, че ще обновяват ОУ „Цанко Дюстабанов“ е хубаво. Лощопто е, че с действията си управляващите го направиха училище с под 100 ученика и след реновирането ще го закрият. Но поне ще усвоят едни средства и сградата няма да се рущи като тези на училищата, които закриха като дойдоха на власт.

  • Абе вярно ли е, че завод Капитан Дядо Никола пак работи? Бях чул че Арсенал са го купили и щели да изнасят тук производството на пластмасовите компоненти, ама това бяха само слухове. Някой да знае нещо повече?

  • Да, вярно e! Само Путин и Асад им бомбят клиентите и им намалят малко печалбите, затова ги плюя всеки ден.
    И на Шивара в бившата сграда на завод Буря ремонтират. Там ще отварят шивашки цех за хиджаби.

Напиши коментар