Новини, Политика|07.12.2017 9:45

Кристина Сидорова проведе приемен ден и дискусия с партийния актив

снимка: БСП – Габрово

Сидорова е организирала вече няколко приемни за граждани във втория по големина град в Област Габрово. По време на срещата си със севлиевци тя получи сигнали за редицанередности в региона.

На вниманието на депутата от левицата бе изложен проблем с енергоразпределителното дружество. „Този въпрос датира от много време, но за съжаление няма воля за разрешаване от институциите.”, смята Сидорова.

И в Севлиево към нея се обърнаха възрастни хора, огорчени от решението на кабинета, само част от пенсионерите да получат коледни добавки. “За съжаление, в бюджета на кабинета “Борисов” не могат да отделят 40 млн., за да има коледни добавки за всички пенсионери, а Министерски съвет раздава с постановление същата сума за фонтани и пътища само през последния месец“, заключи Сидорова.

Основните въпроси обаче, които вълнуваха севлиевци по време на приемната, бяха в пряка връзка с разрешаването на водния проблем в района.

По отношение на водната криза, Сидорова вече е задала два въпроса до министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков. “При последната ми среща с него в пленарна зала, той ме увери, че средства за довеждащия водопровод през 2018г. са предвидени и осигурени.”, заяви народният представител.

Предвид актуалната тема по приемането на държавния бюджет, Сидорова акцентира и върху основните предложения на левицата, които са 156. Според нея “ става дума за бюджет на статуквото, който задълбочава неравенствата“.

Едни от основните проблеми, които няма да разреши новият бюджет на България, са осигуряването на достоен живот на майките и техните деца, допълни тя. Освен това болните хора също няма да имат право на лечение с най-новите молекули в собствената си държава , а ще бъдат подлагани на стари терапии и медикаменти.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар