Култура, Новини|30.11.2017 16:37

Представят нова визуална идентичност на ЕМО „Етър“

снимка: Община Габрово

Етнографски музей на открито „Етър“ и Община Габрово ви канят на представяне на новата визуална идентичност на музея от нейния автор Красен Кръстев – победител в проведения през това лято конкурс.

Участие в представянето ще вземат кметът на Габрово Таня Христова, директорът на ЕМО „Етър“ Светла Димитрова, както и организаторите и членовете на журито на конкурса сред които дизайнерът Борил Караиванов.

Красен Кръстев завършва Художествената академия в София, специалност Книга и печатна графика през 1997 г.

Следват магистратура по графичен дизайн в Бреда, Холандия (2003) и магистратура по шрифт в Кралската академия на изкуствата в Хага (2004). В последствие преподава графичен дизайн и типография в Американския университет в Дубай, ОАЕ. Понастоящем Красен управлява ImageContext (www.imagecontext.com) – консултантско студио за визуална комуникация и следва програмата Expert Class Type Design към Plantin Institute of Typography в Антверпен.

Инициативата за нова идентичност е част от кампанията „Габрово – Творчески град на занаятите и фолклорните изкуства на ЮНЕСКО“ за развитие на града и музея на открито като притегателни международни центрове за култура и изкуства. Проектът включва 4-годишен план с инициативи от творческите области на мрежата от творчески градове на ЮНЕСКО. Част от кампанията са осъвременяването на сградния фонд на ЕМО „Етър“ и архитектурният конкурс за реконструкция на хотела към комплекса.

В рамките на събитието ще има възможност за дискусия и допълнителни въпроси.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар