Крими, Новини|29.11.2017 12:23

Затвор за двама габровски „готвачи“ на пико

снимка: Пресцентър МВР, Архив

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена на 27 ноември т.г., състав на Окръжен съд – Габрово, с председател съдия Попов, осъди двама мъже от Габрово за производство и за държане на високорискови наркотични вещества, с цел разпространение.

Съдът призна В.С. и Й.Б. за виновни в това, че на 22 срещу 23 април 2015 г., в съучастие – първият като извършител, а вторият като помагач, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите произвели с цел разпространение 4,29 грама метаамфетамин на стойност 107,20 лева, а след това подсъдимият В.С. държал с цел разпространение 3,99 грама от същото високорисково наркотично вещество.

В.С. бе признат виновен и в това, че без надлежно разрешително държал прекурсори, съоръжения и материали за производство с цел разпространение на метаамфетамин, а Й.Б.бе признат за виновен и в това, че без надлежно разрешително държал 0,06 грама метаамфетамин, на стойност 1,50 лева – маловажен случай.

За извършените престъпления съдът наложи на В.С. общо наказание от 3 години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим, както и глоба в размер на 20 000 лева.

На Й.Б. съдът определи общо наказание от 2 години лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим. Същият следва да заплати и глоба в полза на държавата в размер на 5 000 лева.

Тъй като горепосочените деяния са извършени в изпитателния срок на предходни условни осъждания на двамата подсъдими, на основание чл.68 ал.1 от НК, съдът приведе в изпълнение наказания от още 3 години лишаване от свобода за В.С. и 6 месеца лишаване от свобода за Й.Б., които да бъдат изтърпени отделно от тези по настоящата присъда.

Присъдата на Окръжен съд – Габрово подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • Пикото на агент Буда е най-доброто в евроатлантическата общност!!!

  • То хубаво – всички скапани наркомани да се махат, ама дано не е с цел, да не се произвежда друго, освен това на агент Буда 😉

Напиши коментар