Свържи се с нас

Икономика

Нов завод за производство на туби в Габрово

Правителството одобри близо 420 000 лв. за реконструкция на инфраструктурата до терена, в който ще бъде построен нов завод за производство на туби в Габрово

Published

on

Министър Караниколов с г-жа Николина Хинкова, председател на Съвета на директорите „ЛС Тюбс“ АД получава сертификат за инвестиция клас А

Правителството одобри финансиране по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на публична инфраструктура /ЗНИ/ в община Габрово.

От бюджета на Министерството на икономиката ще бъдат предоставени финансови средства, в размер до 419 748,24 лв. с ДДС лв., за реконструкция на участък от ул. „Индустриална“ и за продължение на улицата до терена, в който ще бъде построен завод за производство на туби, информират от пресцентъра на Министерски съвет, цитирани от габровската общинска администрация.

Инвестиционният проект на „ЛС Тюбс“ е сертифициран по реда на ЗНИ. Инвестицията ще бъде на обща стойност 10 847 000 лв., изцяло за придобиване на дълготрайни материални активи – машини и оборудване.

Двете производствени линии ще бъдат закупени и монтирани последователно през 2017 г. и 2018 г. Годишният капацитет на производството е планирано да бъде 21 500 000 екструдирани туби.

С осъществяването на проекта ще бъдат разкрити 68 нови работни места. 30 от служителите ще са с висше образование, 30 – със средно, и осем с основно. Предвидено е обучение на персонала в Израел и България през 2017 г. и 2018 г.

Инфраструктурата ще се ползва от всички производствени предприятия в Северната индустриална зона на Габрово и ще способства за увеличаване на темпа на развитие на производството.

С финансираните дейности ще се подобрят също така организацията и безопасността на движение в района.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

13 коментара

13 Comments

 1. Отврат

  28.11.2017 at 16:15

  Страшна новина!!!
  Все едно, че са открили завод за производство на смартфони или на влакове стрела или на БМВ-та.
  Ако открият завод за презервативи, пак ли така възторжено ще лижете к хвърляте слюнки?

  • Поздравявам инвеститурите и Общината, за помоща която им оказва за изграждане на инфраструктората. А на теб човече,който се отнасяш с такова пренебрежение бих те помолил да се извиниш,защото в противен случай ще остана с впечатление,че си от онези мърморковци, които и един гвоздей в живота си не са забили на нужното място. Прощавай!!!

 2. На посещение в Габрово беше президентът на „Лвовски автобусни заводи“ Игор Чуркин. В официална среща между него и кмета на Габрово Таня Христова беше постигнато споразумение за инвестиция от страна на заводи „ЛАЗ“ в нашия град и за стартиране съвсем скоро на ново производство. Сигурен съм, че това, което предстои в бъдеще е добро за града ни, за България, за Украйна, за отношенията между двете страни и за „ЛАЗ“. Искрено се надявам до лятото на 2013 година от габровския завод да излезе и първото произведено превозно средство“, заяви зам.-кметът Климент Кунев.

  http://www.gabrovonews.bg/news/42401/

 3. ВиллаДебилла

  28.11.2017 at 16:47

  Лапам и ЦВЪРкам!!!
  Още чакаме милиционерчето Кунев да подаде фОстафка
  заради лъжата за усраинските аФтобуси.

 4. Вилъджер

  28.11.2017 at 21:34

  Остава ни само да построим една фабрика за тоалетна хартия и ще затворим целия цикъл от високотехнологични производства!!!
  Слава на Шорош и Омерика!
  Смърт на възраждаща се Раша!
  Лапам и ЦВЪРкам.

 5. Villager

  28.11.2017 at 22:11

  Само икономиката​на Парчовци е колкото оборота на целия Евразийски Съюз!!!
  Верно е, защото така пише в опоркоте, които ми пратиха от Козяк 16!
  Лапам и ЦВЪРкам за 24цента.

 6. Audi tt

  29.11.2017 at 15:23

  Ако ще ои 100 завода да построят в Габрово полза нямс да има докато не се вдигнат заплатите. Местния бизнес умишлено се наговарят помежду си колко да бъде прага ( 500-600 ) в момента, обаче местния бизнес започеа да боксува и някои са пред фалит. Младите бягат и с право , наближаеа времето наглите ни местни бизнесмени да получат възмездие за алчността си. Желая им го пт сърце.

 7. Златка

  01.12.2017 at 10:11

  Защо трябваше да се строи нов завод за туби,та ние имахме прекрасен завод,няма наказани за неговото унищожение.

 8. иван

  01.12.2017 at 15:26

  Тези парички около половин милион са от нашите данъци , за да се асфалтира улицата на ромите до витекс под моста да могат да пренасят буклуците си !

 9. Къци

  18.12.2017 at 12:50

  Абе нали трябваше 2017 да започне производството? Май пак няма никакъв завод да отворят?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Икономика

БНБ пуска в обръщение нова серия петолевки (снимки)

Published

on

Българската народна банка пуска в обръщение нова серия банкноти, с номинал 5 лева. Общият дизайн и основните елементи на банкнотите от новата серия се запазват без съществени изменения спрямо банкнотите, които са в обръщение.

Промените в банкнотите от новата серия произтичат основно от въвеждането на нови защитни елементи. Последната банкнота от новата серия е с номинална стойност 5 лева, емисия 2020 г., и е в обръщение от 4 септември 2020 г. като законно платежно средство.

На лицевата страна са изобразени портрет на Иван Милев; вертикални текстове „Иван Милев“ и „1897 – 1927“; номиналната стойност на банкнотата с цифри и думи.

На обратната страна са изобразени фрагменти от картините „Жътварка“, „Българска мадона“ и „Змейова сватба“ и е обозначена номиналната стойност на банкнотата с цифри и думи.

Технически параметри
Преобладаващ цвят – бордо.
Материал – хартия, тонирана в розов цвят, с лаково покритие след отпечатване.
Размер – 121 х 67 мм.

Нови защитни елементи
Допълнителен знак за незрящи граждани – състои се от една дебела и девет тънки линии, разположени под ъгъл на двете къси страни на банкнотата.

Холограмна лента с оптични ефекти – редуващи се при промяна на ъгъла на наблюдение изображения на жътварка и стилизирано цвете; цветен холограмен портрет на Иван Милев; стилизирано изображение на фрагмент от корица на списание „ЕКЪ“; изображения на изправен коронован лъв с динамичен ефект и обемно триизмерно изображение на цифрата „5“.

Осигурителна нишка – вградена в хартията, частично излизаща на сектори от обратната страна, със светъл повтарящ се текст „БНБ 5“ и с вертикален динамичен ефект, променяща цвета си от червено към зелено. Изображението на повтарящия се текст „БНБ 5“ се чете от лицевата страна при поставянето на банкнотата срещу източник на светлина.

Воден знак с висока резолюция – наблюдава се при поставянето на банкнотата срещу източник на светлина. Състои се от полутоново изображение с висока резолюция на портрета на Иван Милев. Изображението се наблюдава и от обратната страна на банкнотата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Мандра край Габрово търси работници с опит

Published

on

Мандра в района на Габрово търси да назначи работници с опит – Сиренари. Фирмата предлага отлично заплащане и трудов договор.

Тези от вас, които проявяват интерес към обявените позиции за работа, могат да позвънят за повече информация от 09.00 до 16.00 часа, от понеделник до петък, на телефон: +359 882 900 905.

Зареди още

Икономика

Местният бизнес цени работниците си

Бизнесът предпочита да запази работещите, отколкото да ги съкрати

Published

on

Работодателите от област Габрово предпочитат да запазват работниците си, ползвайки възможностите на програмите и мерките за заетост, които им предоставя държавата, а не да ги съкращават.

Това заяви изпълняващият длъжността директор на Дирекция „Бюро по труда“ – Габрово Даниела Маринова по време на среща със заместник – областния управител, който бе запознат с изпълняваните програми и мерки за заетост на територията на област Габрово.

Маринова обясни, че по ПМС № 55 са запазени работните места на 7 160 човека от кандидатствалите 214 работодатели.

Към момента действат три нови мерки – едната е насочена към хотелиерство, ресторантьорство и пътен транспорт, и включва подкрепа за заети лица в размер на 40 на сто от минималната работна заплата, с включени осигуровки или около 290 лева на човек.

Втората мярка е аналогична на предоставяната по придобилата публичност мярка 60/40, чието действие приключи на 30 юни. Регламентираната подкрепа по ПМС № 151/03.07.2020 г. е отново в размер на 60% от осигурителния доход на работниците и служителите, но вече за месец май и ще се предоставя за период до 3 месеца, считано от 1-ви юли до 30-ти септември, и се отнася до голяма част от работодателите без администрация, образование, култура и др.

Новото при нея е, че лицата вече ще работят и ще получават тези компенсации. Маринова коментира още, че очаква голям брой работодатели да кандидатстват.

Третата мярка се нарича „Заетост за теб“ и се отнася за работодатели, които искат да разкрият нови работни места и ще бъдат субсидирани, в рамките на 3 месеца.

„Бюрото по труда“ отчита добри резултати по изпълнение на финализираното вече ПМС № 55, което се дължи и на активната работа на служителите в Дирекцията.

За съжаление едно от предизвикателствата, с които трябва да се справи и.д. директорът, отчитайки изключителното натоварване, е намаления състав на Дирекцията в Габрово.

Успоредно с мерките за справяне с последиците от коронавируса в „Бюрото по труда“ се изпълняват и 6 проекта на социални партньори, които предвиждат различни курсове за обучение на 130 безработни лица.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица