Свържи се с нас

Икономика

Нов завод за производство на туби в Габрово

Правителството одобри близо 420 000 лв. за реконструкция на инфраструктурата до терена, в който ще бъде построен нов завод за производство на туби в Габрово

Министър Караниколов с г-жа Николина Хинкова, председател на Съвета на директорите „ЛС Тюбс“ АД получава сертификат за инвестиция клас А

Правителството одобри финансиране по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на публична инфраструктура /ЗНИ/ в община Габрово.

От бюджета на Министерството на икономиката ще бъдат предоставени финансови средства, в размер до 419 748,24 лв. с ДДС лв., за реконструкция на участък от ул. „Индустриална“ и за продължение на улицата до терена, в който ще бъде построен завод за производство на туби, информират от пресцентъра на Министерски съвет, цитирани от габровската общинска администрация.

Инвестиционният проект на „ЛС Тюбс“ е сертифициран по реда на ЗНИ. Инвестицията ще бъде на обща стойност 10 847 000 лв., изцяло за придобиване на дълготрайни материални активи – машини и оборудване.

Двете производствени линии ще бъдат закупени и монтирани последователно през 2017 г. и 2018 г. Годишният капацитет на производството е планирано да бъде 21 500 000 екструдирани туби.

С осъществяването на проекта ще бъдат разкрити 68 нови работни места. 30 от служителите ще са с висше образование, 30 – със средно, и осем с основно. Предвидено е обучение на персонала в Израел и България през 2017 г. и 2018 г.

Инфраструктурата ще се ползва от всички производствени предприятия в Северната индустриална зона на Габрово и ще способства за увеличаване на темпа на развитие на производството.

С финансираните дейности ще се подобрят също така организацията и безопасността на движение в района.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

13 коментара

13 Comments

 1. Отврат

  28.11.2017 at 16:15

  Страшна новина!!!
  Все едно, че са открили завод за производство на смартфони или на влакове стрела или на БМВ-та.
  Ако открият завод за презервативи, пак ли така възторжено ще лижете к хвърляте слюнки?

  • Поздравявам инвеститурите и Общината, за помоща която им оказва за изграждане на инфраструктората. А на теб човече,който се отнасяш с такова пренебрежение бих те помолил да се извиниш,защото в противен случай ще остана с впечатление,че си от онези мърморковци, които и един гвоздей в живота си не са забили на нужното място. Прощавай!!!

 2. На посещение в Габрово беше президентът на „Лвовски автобусни заводи“ Игор Чуркин. В официална среща между него и кмета на Габрово Таня Христова беше постигнато споразумение за инвестиция от страна на заводи „ЛАЗ“ в нашия град и за стартиране съвсем скоро на ново производство. Сигурен съм, че това, което предстои в бъдеще е добро за града ни, за България, за Украйна, за отношенията между двете страни и за „ЛАЗ“. Искрено се надявам до лятото на 2013 година от габровския завод да излезе и първото произведено превозно средство“, заяви зам.-кметът Климент Кунев.

  http://www.gabrovonews.bg/news/42401/

 3. ВиллаДебилла

  28.11.2017 at 16:47

  Лапам и ЦВЪРкам!!!
  Още чакаме милиционерчето Кунев да подаде фОстафка
  заради лъжата за усраинските аФтобуси.

 4. Вилъджер

  28.11.2017 at 21:34

  Остава ни само да построим една фабрика за тоалетна хартия и ще затворим целия цикъл от високотехнологични производства!!!
  Слава на Шорош и Омерика!
  Смърт на възраждаща се Раша!
  Лапам и ЦВЪРкам.

 5. Villager

  28.11.2017 at 22:11

  Само икономиката​на Парчовци е колкото оборота на целия Евразийски Съюз!!!
  Верно е, защото така пише в опоркоте, които ми пратиха от Козяк 16!
  Лапам и ЦВЪРкам за 24цента.

 6. Audi tt

  29.11.2017 at 15:23

  Ако ще ои 100 завода да построят в Габрово полза нямс да има докато не се вдигнат заплатите. Местния бизнес умишлено се наговарят помежду си колко да бъде прага ( 500-600 ) в момента, обаче местния бизнес започеа да боксува и някои са пред фалит. Младите бягат и с право , наближаеа времето наглите ни местни бизнесмени да получат възмездие за алчността си. Желая им го пт сърце.

 7. Златка

  01.12.2017 at 10:11

  Защо трябваше да се строи нов завод за туби,та ние имахме прекрасен завод,няма наказани за неговото унищожение.

 8. иван

  01.12.2017 at 15:26

  Тези парички около половин милион са от нашите данъци , за да се асфалтира улицата на ромите до витекс под моста да могат да пренасят буклуците си !

 9. Къци

  18.12.2017 at 12:50

  Абе нали трябваше 2017 да започне производството? Май пак няма никакъв завод да отворят?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Икономика

Рекорден брой посетители в музей „Етър” от началото на годината

Рекорден брой посетители са преминали през музей „Етър” през първите девет месеца на 2019 година. 196 150 българи и чужденци са присъствали на организираните от екипа на музея събития, разгледали са изложбите, разходили са се из музейните обекти.

снимка: Музей „Етър“

Само през септември през „Етър” са преминали 36 353 души. Това е месецът с най-много посетители през цялата година. Принос, разбира се, има Международният панаир на традиционните занаяти, проведен на 6, 7 и 8 септември, който привлече интереса на 15 233 души. Това е рекорд по посещаемост и за самия Панаир.

Музеят е бил интересен за публиката през цялата година, става ясно от обобщените данни за деветте месеца. 34 795 са посетителите през август, 25 719 през юли, 25 692 през юни, 31 620 през май. През пролетта музеят също е предпочитана дестинация за десетки хиляди българи и чужденци.

снимка: Музей „Етър“

Дори през зимата в „Етър” идват впечатляващо много хора. Екипът на музея очаква до края на годината да бъде надминат рекорда по посещаемост от последните 10 години, регистриран през 2016-та – 211 442 посетители.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Възнагражденията на членовете на избирателни комисии не се облагат

Във връзка с предстоящите на 27 октомври местни избори, от офиса на НАП в Габрово информират гражданите на областта, че съгласно разпоредбите на Изборния кодекс, възнагражденията на членовете на районна, общинска и секционна избирателна комисия не се облагат с данъци по Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Поради обстоятелството, че тези доходи са необлагаеми, те не подлежат на деклариране в годишна данъчна декларация по чл.50 от ЗДДФЛ.

Членовете на избирателни комисии, за времето, необходимо за работата им в съответната комисия, се осигуряват като лица, упражняващи трудова дейност на изборна длъжност.

Осигурителните вноски на тези лица по Кодекса за социално осигуряване и Закона за здравното осигуряване са за сметка на държавния бюджет.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Габрово спечели награда в туризма

Община Габрово участва в Седмата работна среща между бизнеса и местната власт, която се провежда с любезното съдействие на община Чепеларе и традиционно се организира от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, в периода 7-9 октомври 2019 г.

Основната цел на срещата бе свързана с популяризиране на туристическия потенциал на региона и събитията, организирани на територията на съответната дестинация. На официална церемония на в к.к. Пампорово бяха оповестени победителите в Първия национален конкурс „Община с най-добра маркетингова политика 2019“, провеждан в рамките на Работна среща.

Категориите бях три, според показателите на легловата база, предлагана за туристи. Габрово спечели награда в категория „Малка община“, където конкуренцията беше най-оспорвана, информираха от местната общинска администрация. Победител в категория „Голяма община“ стана Варна, а Велинград спечели приза за „Средна община“.

Журито в конкурса оценява общините по различни критерии, като наличие на разнообразни туристически продукти, адекватна туристическа инфраструктура, комуникационни канали, работа и взаимодействие с туроператори, присъствие в електронна среда, наличие на бранд на дестинацията, организиране на събития, участие в знакови туристически форуми.

По всички показатели Община Габрово получи висока оценка и събра максимален брой точки. Така Габрово, Варна и Велинград бяха отличени от туристическия бизнес и представители на академичните среди като дестинации с най-добър маркетинг за годината.

снимка: Община Габрово

Конкурсът се провежда за поредна година и бе базиран на подробен въпросник, разработен от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти /АБТТА/, която в партньорство с Европейската асоциация на операторите и агентите в туризма ЕСТТА, са негови инициатори и организатори.

Инициатива е част от стратегията на АБТТА за повишаване конкурентоспособността и разнообразието на националното туристическо предлагане и има за цел да насърчи усилията на общинските администрации за по-успешно регионално маркетингово позициониране и подпомогне информационно тяхната дейност с достъпни научно-практически маркетингови решения.

Всяка година все по-голям брой общини се включват в ежегодната надпревара, което увеличава стимула за все по-добро представяне от тяхна страна. Акцентът в тазгодишното представяне на община Габрово бе свързан с дигиталното предизвикателство и творчеството, вдъхновяващо промяна.

В дискусионната част на програмата основните акценти бяха свързани с ролите и отговорностите на държавата, местната власт, бизнеса и науката за изграждане на висококачествен и конкурентен национален туристически продукт, идентифицирането на ресурси за регионално туристическо развитие, моделиране на иновативни туристически продукти, чрез използване на ресурсите на непознати или нетипични дестинации, места и събития.

Форумът събра на едно място представители на 36 туристически агенции от цялата страна, представители на местната власт, сред които София, Велико Търново, Варна, Пловдив, Велинград, Казанлък, Стара Загора, Несебър, Ловеч, Свищов Троян, Чепеларе и др., представители на Министерство на туризма, академични и медийни партньори, а така също и студенти от СУ „Св. Климент Охридски“, гр. София и Аграрен Университет Пловдив.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица