Икономика, Новини|28.11.2017 15:27

Нов завод за производство на туби в Габрово

Министър Караниколов с г-жа Николина Хинкова, председател на Съвета на директорите „ЛС Тюбс“ АД получава сертификат за инвестиция клас А

Правителството одобри финансиране по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на публична инфраструктура /ЗНИ/ в община Габрово.

От бюджета на Министерството на икономиката ще бъдат предоставени финансови средства, в размер до 419 748,24 лв. с ДДС лв., за реконструкция на участък от ул. „Индустриална“ и за продължение на улицата до терена, в който ще бъде построен завод за производство на туби, информират от пресцентъра на Министерски съвет, цитирани от габровската общинска администрация.

Инвестиционният проект на „ЛС Тюбс“ е сертифициран по реда на ЗНИ. Инвестицията ще бъде на обща стойност 10 847 000 лв., изцяло за придобиване на дълготрайни материални активи – машини и оборудване.

Двете производствени линии ще бъдат закупени и монтирани последователно през 2017 г. и 2018 г. Годишният капацитет на производството е планирано да бъде 21 500 000 екструдирани туби.

С осъществяването на проекта ще бъдат разкрити 68 нови работни места. 30 от служителите ще са с висше образование, 30 – със средно, и осем с основно. Предвидено е обучение на персонала в Израел и България през 2017 г. и 2018 г.

Инфраструктурата ще се ползва от всички производствени предприятия в Северната индустриална зона на Габрово и ще способства за увеличаване на темпа на развитие на производството.

С финансираните дейности ще се подобрят също така организацията и безопасността на движение в района.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , , ,
 • Споделете тази публикация:
 • Facebook
 • Twitter

13 коментара

 • Страшна новина!!!
  Все едно, че са открили завод за производство на смартфони или на влакове стрела или на БМВ-та.
  Ако открият завод за презервативи, пак ли така възторжено ще лижете к хвърляте слюнки?

  • Поздравявам инвеститурите и Общината, за помоща която им оказва за изграждане на инфраструктората. А на теб човече,който се отнасяш с такова пренебрежение бих те помолил да се извиниш,защото в противен случай ще остана с впечатление,че си от онези мърморковци, които и един гвоздей в живота си не са забили на нужното място. Прощавай!!!

 • На посещение в Габрово беше президентът на „Лвовски автобусни заводи“ Игор Чуркин. В официална среща между него и кмета на Габрово Таня Христова беше постигнато споразумение за инвестиция от страна на заводи „ЛАЗ“ в нашия град и за стартиране съвсем скоро на ново производство. Сигурен съм, че това, което предстои в бъдеще е добро за града ни, за България, за Украйна, за отношенията между двете страни и за „ЛАЗ“. Искрено се надявам до лятото на 2013 година от габровския завод да излезе и първото произведено превозно средство“, заяви зам.-кметът Климент Кунев.

  http://www.gabrovonews.bg/news/42401/

 • Лапам и ЦВЪРкам!!!
  Още чакаме милиционерчето Кунев да подаде фОстафка
  заради лъжата за усраинските аФтобуси.

 • Остава ни само да построим една фабрика за тоалетна хартия и ще затворим целия цикъл от високотехнологични производства!!!
  Слава на Шорош и Омерика!
  Смърт на възраждаща се Раша!
  Лапам и ЦВЪРкам.

 • Само икономиката​на Парчовци е колкото оборота на целия Евразийски Съюз!!!
  Верно е, защото така пише в опоркоте, които ми пратиха от Козяк 16!
  Лапам и ЦВЪРкам за 24цента.

 • Ако ще ои 100 завода да построят в Габрово полза нямс да има докато не се вдигнат заплатите. Местния бизнес умишлено се наговарят помежду си колко да бъде прага ( 500-600 ) в момента, обаче местния бизнес започеа да боксува и някои са пред фалит. Младите бягат и с право , наближаеа времето наглите ни местни бизнесмени да получат възмездие за алчността си. Желая им го пт сърце.

 • Защо трябваше да се строи нов завод за туби,та ние имахме прекрасен завод,няма наказани за неговото унищожение.

 • Тези парички около половин милион са от нашите данъци , за да се асфалтира улицата на ромите до витекс под моста да могат да пренасят буклуците си !

 • Абе нали трябваше 2017 да започне производството? Май пак няма никакъв завод да отворят?

Напиши коментар