Новини|28.11.2017 11:59

Новото кръгово на гарата в Габрово ще бъде триклонно

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Новото кръгово кръстовище, което предстои да бъде изградено в района жп гарата в Габрово, ще е триклонно в източната част на площад „Марсел де Бископ“. Красивата бронзова фигура, намираща се в неработещия от дълги години насам фонтан, ще бъде използвана в новата композиция на облагороденото градско пространство.

Това предвижда най-общо реконструкцията на пътното кръстовище и предгаровия площад, които са част от дейностите по проекта за развитие на устойчив градски транспорт, попаднали в обхвата на инвестицията.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Освен ремонта на кръстовището и пространството в близост до него са предвидени подреждане на плочници с пейки и осветление, цветни партери с озеленяване и поставяне на скулптурен фонтан в намалена водна площ, в оста запад – изток срещу гарата.

Автобусната спирка на площада в северна посока на ул. „Христо Смирненски“ ще бъде изместена и оформена в така нар. „джоб“. В района на реконструкцията на пътното кръстовище и предгаровия площад е предвидено полагане на нови асфалтови и тротоарни пътни настилки. Ще бъде осигурен достъп за хора в неравностойно положение.

Стойността на инвестицията е 1 292 833.00 лв. без ДДС, а изпълнителен на дейностите е фирма „Димас“ АД.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Според заместник – кмета на Габрово Климент Кунев кръстовището, на което много от левите завои са забранени, от години „плаче за ремонт“. Въпреки забраната обаче, нарушавайки Закона за движение по пътищата, голяма част от шофьорите често правят ляв завой, за да си спестят обиколните маршрути, създавайки предпоставки за инциденти.

По думите на Кунев реконструкцията на кръстовището ще сложи край и на хаотичното паркиране в района на жп гарата.

„За да осигурим необходимото ниво на безопасност в кръга и в изпълнение на проекта ще се наложи ул.“Васил Левски“ временно да бъде затворена“, информира още той.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

18 коментара

 • Цялата налична техника е мобилизирана за почистване на пътя към Комплекс Гиргинипалас на Др.Цв.Тъпото.
  Сега му разширяваме и пътя Янковци – Гербово.
  Задругите- един голям и крив…

 • Фонтанът по стара герботрадиция ще бъде унищожен, както езерото до кафене Майкъл, а бронзовата статия ще отиде за скрап.
  С парите ще се организира самолетна екскурзия до Бахамите.

 • ПлачИ ли бе, честно ли бе?

 • От тези 1 292 833.00 лв. без ДДС реално в строителство вложат една трета част.Две трети се дават като „благодарност“ на „нашите“ хора за възложената поръчка.Заради това падат тераси,плочките след два месеца са по-зле от старите,новите тръби избиват по-често от старите… Не се ли накрадохте бе?За пра-пра-правнуците ли крадете сега?Все някога ще ви приседне …

 • Предлагам да се направи още едно кръгово и пред 2-ра поликлиника, така вече на Колелото ще му викама Осмака

 • Следващото колело трябва да направят до OMV, с ляв завой няма как да влезеш…
  И за там важи: „Въпреки забраната обаче, нарушавайки Закона за движение по пътищата, голяма част от шофьорите често правят ляв завой, за да си спестят обиколните маршрути, създавайки предпоставки за инциденти.“

 • Следващото Кръгово трябва да го направят зад Овщината и там да избесят всичките крадливи герберасти на уличните лампи и да ги оставят да висят докато станат на мумии!!!

 • Нещо ме притеснява в цялата работа. ДИМАС печели обществена поръчка без да е в консорциум с други фирми.

 • „По думите на Кунев реконструкцията на кръстовището ще сложи край и на хаотичното паркиране в района на жп гарата.“ А КОГА И КЪДЕ ЩЕ СЕ СЛОЖИ НАЧАЛО НА НОРМАЛНОТО ПАРКИРАНЕ? НЯМА ПАРКИНГИ КРАЙ АВТОГАРАТА, НЯМА ДА ИМА ПАРКИНГ НА ГАРАТА, НЯМА ПАРКИНГИ ПОКРАЙ ПОЛИКЛИНИКИТЕ, НЯМА ПАРКИНГИ ОКОЛО БАНКИТЕ, ДАНЪЧНОТО, ОБЩИНАТА………ВИЕ ПРОЕКТАНТИ, УПРАВЛЯВАЩИ, ГРАДОНАЧАЛНИЦИ И „ВСЯ ОСТЛЬНАЯ СВОЛАЧ“ В КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕТЕ? АКО НЕ ЗНАЕТЕ КАК СЕ ПРОЕКТИРА И УПРАВЛЯВА ЕДИН СЪВРЕМЕНЕН ГРАД КАКЪВТО ТВЪРДИТЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СТАНЕМ ПОНЕ ВИЖТЕ КАК ГО ПРАВЯТ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ. БИЛ СЪМ ТАМ-ВИДЯЛ СЪМ. НЯМА ВАЖНА ЗА ОБЩЕСТВОТО СГРАДА, КОЯТО ДА НЕ Е ОСИГУРЕНА С МЕСТА ЗА ПАРКИРАНЕ. И СЕГА ДА НЕ ХУКНЕТЕ В КОМАНДИРОВКИ ПО ЧУЖБИНА-ИМАТЕ НАГЛЕДНО ТУК КАК СЕ ПРАВИ. ПОГЛЕДНЕТЕ КАУФЛАНД, ЛИДЛ, БИЛА.ПРОФ. ИВО ХРИСТОВ ПРОСТО НЕ ЗНАЕ КОЛКО Е ПРАВ-ДЕБИЛИ.

  • ще има синя зона. И ще си плащате ако успеете да паркирате. Също и като ви вземе паяка или ви сложат скоби. Габрово ще бъде обявено за СИНЯ ЗОНА. И всеки ще си плаща да паркира, дори да няма къде.

   • И кога ще има?Нали бяха казали,че още лятото ще се въведе и ще има паяк?
    Да нямаш халюцинации нещо?

 • Колеги, нека моля нкой сподели какви бяха успехите на:
  1. Николай Дачев – 1 мандат
  2. Богомил Белчев – 2 мандата
  Мисля, че бо било интересно за аудиторията.
  В последствие ще бъдем в състояние да сравним годините без ток по улиците и в запустялите паркове в ЦГЧ, строежите на заводи в севлиево, изграждането на пътища, непадането на несъществуеащи тераси, ПОЧИСТВАНЕТО НА РЕКАТА, загубата на домакинството на Балканския младежки фестивал, унищожаването на градския басейн и т.н. и т.н.

 • Договорът с ДИМАС е от 2 октомври, защо чакаха да падне сняг за да започнат работа по кръстовището. А пък договора за подлезите с небезизвестните КОТА 2001/е от 19 септември. Но още няма първа копка. Или се нагушиха с много поръчки, като моста за никъде и някои други. Дано не паднат като тераската на ул. „Аврам Гачев“.

 • А защо никой не се сеща какъв паметник имаше на колелото който сега е сложен от новобогаташите до новата полиция „Коня с криле“Защо не го вирнат на старото му място където си е бил ами стой този очукан стълб и увиснали жици от тролеите.

 • Ще стане добре , но няма хора да го използват и се увеличава проблема за пешеходците ,къде са те за велосипедите да не говорим !

Напиши коментар