Свържи се с нас

Новини

Новото кръгово на гарата в Габрово ще бъде триклонно

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Новото кръгово кръстовище, което предстои да бъде изградено в района жп гарата в Габрово, ще е триклонно в източната част на площад „Марсел де Бископ“. Красивата бронзова фигура, намираща се в неработещия от дълги години насам фонтан, ще бъде използвана в новата композиция на облагороденото градско пространство.

Това предвижда най-общо реконструкцията на пътното кръстовище и предгаровия площад, които са част от дейностите по проекта за развитие на устойчив градски транспорт, попаднали в обхвата на инвестицията.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Освен ремонта на кръстовището и пространството в близост до него са предвидени подреждане на плочници с пейки и осветление, цветни партери с озеленяване и поставяне на скулптурен фонтан в намалена водна площ, в оста запад – изток срещу гарата.

Автобусната спирка на площада в северна посока на ул. „Христо Смирненски“ ще бъде изместена и оформена в така нар. „джоб“. В района на реконструкцията на пътното кръстовище и предгаровия площад е предвидено полагане на нови асфалтови и тротоарни пътни настилки. Ще бъде осигурен достъп за хора в неравностойно положение.

Стойността на инвестицията е 1 292 833.00 лв. без ДДС, а изпълнителен на дейностите е фирма „Димас“ АД.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Според заместник – кмета на Габрово Климент Кунев кръстовището, на което много от левите завои са забранени, от години „плаче за ремонт“. Въпреки забраната обаче, нарушавайки Закона за движение по пътищата, голяма част от шофьорите често правят ляв завой, за да си спестят обиколните маршрути, създавайки предпоставки за инциденти.

По думите на Кунев реконструкцията на кръстовището ще сложи край и на хаотичното паркиране в района на жп гарата.

„За да осигурим необходимото ниво на безопасност в кръга и в изпълнение на проекта ще се наложи ул.“Васил Левски“ временно да бъде затворена“, информира още той.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

18 коментара

18 Comments

 1. Цялата налична техника е мобилизирана за почистване на пътя към Комплекс Гиргинипалас на Др.Цв.Тъпото.
  Сега му разширяваме и пътя Янковци – Гербово.
  Задругите- един голям и крив…

 2. От Општината

  28.11.2017 at 12:25

  Фонтанът по стара герботрадиция ще бъде унищожен, както езерото до кафене Майкъл, а бронзовата статия ще отиде за скрап.
  С парите ще се организира самолетна екскурзия до Бахамите.

 3. gbrv

  28.11.2017 at 12:42

  ПлачИ ли бе, честно ли бе?

 4. блатото

  28.11.2017 at 15:35

  От тези 1 292 833.00 лв. без ДДС реално в строителство вложат една трета част.Две трети се дават като „благодарност“ на „нашите“ хора за възложената поръчка.Заради това падат тераси,плочките след два месеца са по-зле от старите,новите тръби избиват по-често от старите… Не се ли накрадохте бе?За пра-пра-правнуците ли крадете сега?Все някога ще ви приседне …

 5. Идеиния

  28.11.2017 at 15:41

  Предлагам да се направи още едно кръгово и пред 2-ра поликлиника, така вече на Колелото ще му викама Осмака

 6. Йоце

  28.11.2017 at 15:59

  Следващото колело трябва да направят до OMV, с ляв завой няма как да влезеш…
  И за там важи: „Въпреки забраната обаче, нарушавайки Закона за движение по пътищата, голяма част от шофьорите често правят ляв завой, за да си спестят обиколните маршрути, създавайки предпоставки за инциденти.“

 7. За назидание!!!

  28.11.2017 at 16:05

  Следващото Кръгово трябва да го направят зад Овщината и там да избесят всичките крадливи герберасти на уличните лампи и да ги оставят да висят докато станат на мумии!!!

 8. ???

  28.11.2017 at 16:29

  Нещо ме притеснява в цялата работа. ДИМАС печели обществена поръчка без да е в консорциум с други фирми.

 9. ЕДИН ДЕБИЛ

  28.11.2017 at 17:49

  „По думите на Кунев реконструкцията на кръстовището ще сложи край и на хаотичното паркиране в района на жп гарата.“ А КОГА И КЪДЕ ЩЕ СЕ СЛОЖИ НАЧАЛО НА НОРМАЛНОТО ПАРКИРАНЕ? НЯМА ПАРКИНГИ КРАЙ АВТОГАРАТА, НЯМА ДА ИМА ПАРКИНГ НА ГАРАТА, НЯМА ПАРКИНГИ ПОКРАЙ ПОЛИКЛИНИКИТЕ, НЯМА ПАРКИНГИ ОКОЛО БАНКИТЕ, ДАНЪЧНОТО, ОБЩИНАТА………ВИЕ ПРОЕКТАНТИ, УПРАВЛЯВАЩИ, ГРАДОНАЧАЛНИЦИ И „ВСЯ ОСТЛЬНАЯ СВОЛАЧ“ В КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕТЕ? АКО НЕ ЗНАЕТЕ КАК СЕ ПРОЕКТИРА И УПРАВЛЯВА ЕДИН СЪВРЕМЕНЕН ГРАД КАКЪВТО ТВЪРДИТЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СТАНЕМ ПОНЕ ВИЖТЕ КАК ГО ПРАВЯТ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ. БИЛ СЪМ ТАМ-ВИДЯЛ СЪМ. НЯМА ВАЖНА ЗА ОБЩЕСТВОТО СГРАДА, КОЯТО ДА НЕ Е ОСИГУРЕНА С МЕСТА ЗА ПАРКИРАНЕ. И СЕГА ДА НЕ ХУКНЕТЕ В КОМАНДИРОВКИ ПО ЧУЖБИНА-ИМАТЕ НАГЛЕДНО ТУК КАК СЕ ПРАВИ. ПОГЛЕДНЕТЕ КАУФЛАНД, ЛИДЛ, БИЛА.ПРОФ. ИВО ХРИСТОВ ПРОСТО НЕ ЗНАЕ КОЛКО Е ПРАВ-ДЕБИЛИ.

  • Споко

   28.11.2017 at 18:27

   ще има синя зона. И ще си плащате ако успеете да паркирате. Също и като ви вземе паяка или ви сложат скоби. Габрово ще бъде обявено за СИНЯ ЗОНА. И всеки ще си плаща да паркира, дори да няма къде.

   • Изумен

    28.11.2017 at 18:43

    И кога ще има?Нали бяха казали,че още лятото ще се въведе и ще има паяк?
    Да нямаш халюцинации нещо?

 10. Пенчо

  28.11.2017 at 20:45

  Колеги, нека моля нкой сподели какви бяха успехите на:
  1. Николай Дачев – 1 мандат
  2. Богомил Белчев – 2 мандата
  Мисля, че бо било интересно за аудиторията.
  В последствие ще бъдем в състояние да сравним годините без ток по улиците и в запустялите паркове в ЦГЧ, строежите на заводи в севлиево, изграждането на пътища, непадането на несъществуеащи тераси, ПОЧИСТВАНЕТО НА РЕКАТА, загубата на домакинството на Балканския младежки фестивал, унищожаването на градския басейн и т.н. и т.н.

 11. ???

  29.11.2017 at 9:00

  Договорът с ДИМАС е от 2 октомври, защо чакаха да падне сняг за да започнат работа по кръстовището. А пък договора за подлезите с небезизвестните КОТА 2001/е от 19 септември. Но още няма първа копка. Или се нагушиха с много поръчки, като моста за никъде и някои други. Дано не паднат като тераската на ул. „Аврам Гачев“.

 12. ?“?“?

  29.11.2017 at 10:21

  А защо никой не се сеща какъв паметник имаше на колелото който сега е сложен от новобогаташите до новата полиция „Коня с криле“Защо не го вирнат на старото му място където си е бил ами стой този очукан стълб и увиснали жици от тролеите.

 13. иван

  01.12.2017 at 17:13

  Ще стане добре , но няма хора да го използват и се увеличава проблема за пешеходците ,къде са те за велосипедите да не говорим !

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Съдът остави на работа закопчания заради подкуп горски служител

Окръжният съд в Габрово се произнесе по искане на прокуратурата за отстраняване от длъжност на горски инспектор.

С определение от вчера, 11 ноември, състав на съда остави без уважение искането на Окръжна прокуратура – Габрово за отстраняване на Ц.Н. от Габрово от заеманата от него длъжност – „Главен специалист – горски инспектор” в Регионалната дирекция на горите – Велико Търново. Същият е обвиняем по досъдебно производство за престъпление по чл. 301, ал. 1, във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК – поискан и приет подкуп от длъжностно лице.

С оглед доказателствата по делото съдът счете, че в настоящия случай е налице първата предпоставка по чл. 69, ал. 1 от НПК за отстраняване на Ц.Н. от длъжност, а именно – обвиняемият е привлечен в това процесуално качество за умишлено престъпление от общ характер, извършено във връзка с работата му.

Съдът обаче прецени, че изпълнението на първото законово изискване не води до автоматичния извод, че е налице и втората предпоставка, визирана в чл. 69, ал. 1 НПК – а именно, че служебното положение на обвиняемия ще възпрепятства разследването.

При постановяването на своя акт съдът съобрази обстоятелството, че Ц.Н. заема длъжност, която е на най-ниското ниво в структурата на РДГ, като няма лица, които да са йерархично зависими от него и на които същият би могъл да въздейства, в качеството си на техен ръководител.

Също така магистратите счетоха, че длъжността, която заема обвиняемият, не му позволява неограничен достъп до създадена в организационната структура, в която работи документация и не е налице опасност да укрие, преправи или унищожи уличаващи го документи.

С оглед горепосоченото и предвид останалите данни по делото съдът прие, че не са налице фактически доказателства, даващи достатъчно основание да се счита, че служебното положение на Ц.Н. ще създаде пречки за обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото, поради което остави искането на прокуратурата без уважение.

Определението на Окръжен съд – Габрово подлежи на обжалване и/или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново, в 3-дневен срок.

Обвиняемият е на свобода срещу определена мярка за неотклонение „парична гаранция“, в размер на 1 000 лева, във връзка с воденото срещу него наказателно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Бандити обраха Дома за възрастни в село Радовци

Неизвестни крадци обраха Дома за възрастни с психични разстройства в дряновското село Радовци.

Бандитите задигнали значителна сума пари, златни накити, предмети на неустановена стойност, както и 4 дебитни карти, собственост на различни лица, настанени в дома, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Ударът на престъпниците бил извършен през вчерашния ден, 11 ноември, часове след полунощ. Около 02.50 часа в дряновската полиция постъпил сигнал от служител на социалното заведение, който заявил, че алармената система в сградата се е активирала.

При извършения оглед на местопроизшествието е било установено, че след взломяване на прозорец и врата на сградата е била разбита метална каса, от която били отнети значителната парична сума, златни накити и предмети на неустановена стойност, както и четирите дебитни карти, собственост на различни лица, настанени в дома.

В полицията по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал.1, т. 3 във връзка с чл. 194, ал.1 от НК. Работата по разкриване извършителите на криминалното деяние продължава под наблюдението на Районната прокуратура в Габрово.

Разследват се всички версии. Полицията е по петите на престъпниците.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Невнимателен шофьор блъсна и рани пешеходка

Невнимателен шофьор причини травма на тазобедрена става на 62-годишна жена от Севлиево, която помете на пътека с автомобила си. За щастие животът на ранената пешеходка е вън от опасност.

Произшествието е станало вчера, 11 ноември, около 16.45 ч., на сигнализирана пешеходна пътека пред известен севлиевски хотел, в района на площад „Свобода“.

Пресичащата на обозначеното място жена била ударена от лек автомобил „Опел Омега“, с габровска регистрация, собственост и управляван от 37 годишен жител на Севлиево.

След настъпилото пътнотранспортно произшествие водачът на автомобила откарал пострадалата в Центъра за спешна медицинска помощ в Севлиево, където била установена травма на тазобедрена става, без опасност за живота.

Водачът на лекия автомобил бил изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство „Алкоетст дрегер 7410″/0193, което е отчело 0,09 промила алкохол в количеството издишан въздух.

Извършен бил оглед на местопроизшествието, а по случая в местната полиция е започнато досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, буква „б“, във вр. с чл. 342, ал.1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица