Свържи се с нас

Новини

Новото кръгово на гарата в Габрово ще бъде триклонно

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Новото кръгово кръстовище, което предстои да бъде изградено в района жп гарата в Габрово, ще е триклонно в източната част на площад „Марсел де Бископ“. Красивата бронзова фигура, намираща се в неработещия от дълги години насам фонтан, ще бъде използвана в новата композиция на облагороденото градско пространство.

Това предвижда най-общо реконструкцията на пътното кръстовище и предгаровия площад, които са част от дейностите по проекта за развитие на устойчив градски транспорт, попаднали в обхвата на инвестицията.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Освен ремонта на кръстовището и пространството в близост до него са предвидени подреждане на плочници с пейки и осветление, цветни партери с озеленяване и поставяне на скулптурен фонтан в намалена водна площ, в оста запад – изток срещу гарата.

Автобусната спирка на площада в северна посока на ул. „Христо Смирненски“ ще бъде изместена и оформена в така нар. „джоб“. В района на реконструкцията на пътното кръстовище и предгаровия площад е предвидено полагане на нови асфалтови и тротоарни пътни настилки. Ще бъде осигурен достъп за хора в неравностойно положение.

Стойността на инвестицията е 1 292 833.00 лв. без ДДС, а изпълнителен на дейностите е фирма „Димас“ АД.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Според заместник – кмета на Габрово Климент Кунев кръстовището, на което много от левите завои са забранени, от години „плаче за ремонт“. Въпреки забраната обаче, нарушавайки Закона за движение по пътищата, голяма част от шофьорите често правят ляв завой, за да си спестят обиколните маршрути, създавайки предпоставки за инциденти.

По думите на Кунев реконструкцията на кръстовището ще сложи край и на хаотичното паркиране в района на жп гарата.

„За да осигурим необходимото ниво на безопасност в кръга и в изпълнение на проекта ще се наложи ул.“Васил Левски“ временно да бъде затворена“, информира още той.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

18 коментара

18 Comments

 1. Цялата налична техника е мобилизирана за почистване на пътя към Комплекс Гиргинипалас на Др.Цв.Тъпото.
  Сега му разширяваме и пътя Янковци – Гербово.
  Задругите- един голям и крив…

 2. От Општината

  28.11.2017 at 12:25

  Фонтанът по стара герботрадиция ще бъде унищожен, както езерото до кафене Майкъл, а бронзовата статия ще отиде за скрап.
  С парите ще се организира самолетна екскурзия до Бахамите.

 3. gbrv

  28.11.2017 at 12:42

  ПлачИ ли бе, честно ли бе?

 4. блатото

  28.11.2017 at 15:35

  От тези 1 292 833.00 лв. без ДДС реално в строителство вложат една трета част.Две трети се дават като „благодарност“ на „нашите“ хора за възложената поръчка.Заради това падат тераси,плочките след два месеца са по-зле от старите,новите тръби избиват по-често от старите… Не се ли накрадохте бе?За пра-пра-правнуците ли крадете сега?Все някога ще ви приседне …

 5. Идеиния

  28.11.2017 at 15:41

  Предлагам да се направи още едно кръгово и пред 2-ра поликлиника, така вече на Колелото ще му викама Осмака

 6. Йоце

  28.11.2017 at 15:59

  Следващото колело трябва да направят до OMV, с ляв завой няма как да влезеш…
  И за там важи: „Въпреки забраната обаче, нарушавайки Закона за движение по пътищата, голяма част от шофьорите често правят ляв завой, за да си спестят обиколните маршрути, създавайки предпоставки за инциденти.“

 7. За назидание!!!

  28.11.2017 at 16:05

  Следващото Кръгово трябва да го направят зад Овщината и там да избесят всичките крадливи герберасти на уличните лампи и да ги оставят да висят докато станат на мумии!!!

 8. ???

  28.11.2017 at 16:29

  Нещо ме притеснява в цялата работа. ДИМАС печели обществена поръчка без да е в консорциум с други фирми.

 9. ЕДИН ДЕБИЛ

  28.11.2017 at 17:49

  „По думите на Кунев реконструкцията на кръстовището ще сложи край и на хаотичното паркиране в района на жп гарата.“ А КОГА И КЪДЕ ЩЕ СЕ СЛОЖИ НАЧАЛО НА НОРМАЛНОТО ПАРКИРАНЕ? НЯМА ПАРКИНГИ КРАЙ АВТОГАРАТА, НЯМА ДА ИМА ПАРКИНГ НА ГАРАТА, НЯМА ПАРКИНГИ ПОКРАЙ ПОЛИКЛИНИКИТЕ, НЯМА ПАРКИНГИ ОКОЛО БАНКИТЕ, ДАНЪЧНОТО, ОБЩИНАТА………ВИЕ ПРОЕКТАНТИ, УПРАВЛЯВАЩИ, ГРАДОНАЧАЛНИЦИ И „ВСЯ ОСТЛЬНАЯ СВОЛАЧ“ В КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕТЕ? АКО НЕ ЗНАЕТЕ КАК СЕ ПРОЕКТИРА И УПРАВЛЯВА ЕДИН СЪВРЕМЕНЕН ГРАД КАКЪВТО ТВЪРДИТЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СТАНЕМ ПОНЕ ВИЖТЕ КАК ГО ПРАВЯТ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ. БИЛ СЪМ ТАМ-ВИДЯЛ СЪМ. НЯМА ВАЖНА ЗА ОБЩЕСТВОТО СГРАДА, КОЯТО ДА НЕ Е ОСИГУРЕНА С МЕСТА ЗА ПАРКИРАНЕ. И СЕГА ДА НЕ ХУКНЕТЕ В КОМАНДИРОВКИ ПО ЧУЖБИНА-ИМАТЕ НАГЛЕДНО ТУК КАК СЕ ПРАВИ. ПОГЛЕДНЕТЕ КАУФЛАНД, ЛИДЛ, БИЛА.ПРОФ. ИВО ХРИСТОВ ПРОСТО НЕ ЗНАЕ КОЛКО Е ПРАВ-ДЕБИЛИ.

  • Споко

   28.11.2017 at 18:27

   ще има синя зона. И ще си плащате ако успеете да паркирате. Също и като ви вземе паяка или ви сложат скоби. Габрово ще бъде обявено за СИНЯ ЗОНА. И всеки ще си плаща да паркира, дори да няма къде.

   • Изумен

    28.11.2017 at 18:43

    И кога ще има?Нали бяха казали,че още лятото ще се въведе и ще има паяк?
    Да нямаш халюцинации нещо?

 10. Пенчо

  28.11.2017 at 20:45

  Колеги, нека моля нкой сподели какви бяха успехите на:
  1. Николай Дачев – 1 мандат
  2. Богомил Белчев – 2 мандата
  Мисля, че бо било интересно за аудиторията.
  В последствие ще бъдем в състояние да сравним годините без ток по улиците и в запустялите паркове в ЦГЧ, строежите на заводи в севлиево, изграждането на пътища, непадането на несъществуеащи тераси, ПОЧИСТВАНЕТО НА РЕКАТА, загубата на домакинството на Балканския младежки фестивал, унищожаването на градския басейн и т.н. и т.н.

 11. ???

  29.11.2017 at 9:00

  Договорът с ДИМАС е от 2 октомври, защо чакаха да падне сняг за да започнат работа по кръстовището. А пък договора за подлезите с небезизвестните КОТА 2001/е от 19 септември. Но още няма първа копка. Или се нагушиха с много поръчки, като моста за никъде и някои други. Дано не паднат като тераската на ул. „Аврам Гачев“.

 12. ?“?“?

  29.11.2017 at 10:21

  А защо никой не се сеща какъв паметник имаше на колелото който сега е сложен от новобогаташите до новата полиция „Коня с криле“Защо не го вирнат на старото му място където си е бил ами стой този очукан стълб и увиснали жици от тролеите.

 13. иван

  01.12.2017 at 17:13

  Ще стане добре , но няма хора да го използват и се увеличава проблема за пешеходците ,къде са те за велосипедите да не говорим !

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Започва акция на полицията за неправилно пресичащи

От днес до 31 януари на територията на цялата страна ще се провежда специализирана полицейска операция, насочена към спазването на правилата за движение от пешеходците, обявиха инспекторите от отдел „Пътна полиция“ Мария Ангелова и Петър Соколов и Росен Рапчев от Държавната агенция за безопасност на движение по пътищата.

Целта на операцията е намаляване на травматизма при пешеходците, които са сред най-уязвимите групи участници в движението по пътищата, поясни инспектор Петър Соколов. Той припомни, че по закон задължение на водачите е да ги пазят, но законовите разпоредби са категорични и по отношение на поведението на пешеходците.

Според обобщени данни на ГДНП, представени от инспектор Мария Ангелова, през 2019 г. в страната са регистрирани 6 722 тежки пътнотранспортни произшествия (ТПТП), при които са загинали 626 души и са ранени 8466. В 1 739 от общия брой ТПТП има пострадали пешеходци.

*Цитираните данни в статията не са окончателни*

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Севлиевци обясниха в парламента как се живее 2 седмица без вода

Срам ме е от това, че трябва да си нося прането на приятели в града, разказа жител на севлиевско село

Севлиевци обясниха днес (24 януари) в парламента как се живее две седмица без вода и един ден с вода след това. Своята човешка история те разказаха пред медиите след края на дебатите в Пленарната зала на Народното събрание по искания от опозицията вот на недоверие към управляващите.

Жителите на Севлиево и няколко малки населени места от общината бяха в Народното събрание по покана на депутата от БСП Кристина Сидорова. Димитър Тонев, жител на севлиевско село заяви, че всяка година, по няколко месеца, когато настъпи засушаването, 7-8 села в общината остават без вода за по две седмици.

Той поясни, че след това я пускат за няколко часа, а голяма част от селата дори не могат да ползват тази вода и след това – отново две седмица хората остават без вода.

„Миналата година бяха отпуснати 8 милиона лева за решаване на този проблем, които по наша преценка бяха използвани нецелесъобразно в ремонт на довеждащ водопровод към пречиствателната станция“, добави още той. По думите му загубите по трасето до потребителите варират в рамките на 90 %.

снимка: Пресцентър на БСП

„Мисля, че беше неразумно, неправилно и престъпно безотговорно да се ремонтира довеждащ водопровод при такива загуби по водопреносната мрежа. Не искам реваншизъм, искам да се реши проблемът“, каза още Тонев.

Той посочи, че от отговор до жителите на селата от кмета на общината става ясно, че през пролетта на миналата година е трябвало да започне ремонтът на най-проблемния участък, при положение че бъдат осигурени средства.

„Тези средства продължаваме да ги чакаме. Притеснително е, че при отминалото обсъждане на Бюджета на общината за 2020 година, същият този проект е в режим одобрение. Не е ясно за мен кога ще дойдат средствата“, коментира още той.

„В нашите села живеем малка част от население на общината, по неофициални данни, около 7%. Това означава ли, че трябва да бъдем без вода? Срам ме е от това, че трябва да си нося прането си на приятели в града. Имам дете на 2 години. Това мое присъствие не означава политическо обвързване. Благодаря на г-жа Нинова, че ми даде възможност да кажа тези неща“, допълни в заключение Тонев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Обявиха грипна епидемия в три от общините на област Габрово

Грипна ваканция за всички училища на територията на цялата област Габрово през следващата седмица, 27 – 31 януари.

Обявена е грипна епидемия в общините Севлиево, Дряново и Трявна, информираха от Регионалната здравна инспекция в Габрово. Учебни занятия в цялата област Габрово през следващата седмица, 27 – 31 януари, няма да се провеждат.

През тази седмица, 20 – 24 януари, нивото на интензивност на епидемичния процес на грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) в област Габрово нарасна и заболяемостта достигна предепидемични и епидемични стойности от: 263,823 на 10 000 души за община Севлиево; 324,305 на 10 000 души за община Трявна и 226,975 на 10 000 души за община Дряново.

Заболяемостта от грип и ОРЗ за община Габрово към момента е 191,000 на 10 000 души /при епидемична стойност 299 на 10 000 души/. Най–висока е заболяемостта във възрастовата група 0-4 г. /511,36 %00/, следвана от възрастовата група 5-14 г. /232,02 %00 / и възрастова група 15-29 г. /222,58%00 /.

Регистрирана е висока заболяемост от грип и ОРЗ във всички училища на Габровска област.

На основание Решение на Оперативния щаб за борба с грипа и ОРЗ от днес (24 януари), считано от 25 януари, до второ нареждане, на територията на общините Севлиево, Трявна и Дряново се обявява грипна епидемия.

Дните от 27 януари до 31 януари се обявяват за неучебни на територията на цялата област Габрово, уточняват още от РЗИ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица