Свържи се с нас

Новини

Габровска улица като трасе за офроуд. Хората искат спешен ремонт!

Габровска улица се е превърнала в идеалното трасе за офроуд. Павираната пътна настилка по нея на места липсва, заради некачествен ремонт, а преминаването по кварталната артерия е желателно да се осъществява посредством високопроходими автомобили.

Достъпът до домовете за живеещите на улица „Бисер“ в квартал Дядо Дянко е истински кошмар, още повече при зимни условия. Улицата е била разкопана преди повече от 10 години от ВиК – Габрово, заради ремонтни дейности на канализационната мрежа, но положението вече започва да става нетърпимо за хората, чиито достъп до домовете е силно затруднен.

Въпреки подаваните подписки и молби до Община Габрово за рехабилитиране на въпросната улица досега резултат няма. Това алармираха до редакцията на „Габрово Нюз“ жители на засегнатата улица, с молба да бъде дадена гласност на тормозещия ги от дълги години насам инфраструктурен проблем.

„Проблемът с инфраструктурата на ул. „Бисер“ е с давност повече от 10 години и за съжаление се задълбочава с всяка изминала. Още при първия мандат на управление на ГЕРБ, когато се даде заявка за видими резултати за Габрово, жителите на улицата са подавали жалба относно лошата пътна настилка с отговор , че няма средства. Търпеливото изчакване на хората обаче не води до никакви резултати.

​Януари 2017г. замръзна водопроводната мрежа на живущите около ул.“Бисер“. И без това силно компрометираната пътна настилка беше допълнително влошена от ВиК дружеството за размразяване на замръзналите участъци“, пише в писмото, изпратено на електронната ни поща.

​Оказало се обаче, че седем години след първата жалба, в началото на 2017г. към настоящия момент, до кмета Таня Христова била подадена нова жалба, подписана от повече от 40 човека, живущи в квартала, с апел да бъде отремонтирана улицата.

​“Отговор е получен от ВиК дружество, с признание цитат: „Водопроводът по улицата е положен на недостатъчна дълбочина още при неговото изграждане …“ .

Въпросите защо това изобщо е допуснато, имало ли е санкционирани служители, как е прието подобно изпълнение на проект, оставяме настрана.

Факт е, че ВиК възстанови настилката само по участъците, разкопани при отстраняване на авариите от изминалата зима. А другите?

​Състоянието на улицата е видно от снимките. В навечерието на зимата сме. Теренът е от такова естество, че при зимни условия при такова качество на настилката е невъзможно придвижването с автомобил, съответно на линейка.

Може би предвид признанието на ВиК, че тръбите са положени на недостатъчна дълбочина, обезсмисля в плановете на Община Габрово каквито и да е ремонтни дейности по този участък, с мотив, че тази зима пак може да замръзне водопроводът и пак да се наложи да се разкопава“, пише още в сигнала до „Габрово Нюз“.

​“От 2016 г , данъците са „невисоко“ увеличени, с 50 %, с мотив събиране на средства за решаване на инфраструктурни проблеми, особено в отдалечените от центъра квартали и в селата. Според изчисления на местната администрация в общинската хазна ще постъпят допълнително 300 000 лв.

​Всички ние, живущи на ул. “Бисер”, напълно разбираме , че годината не е предизборна, но все пак отправяме пореден апел към Община Габрово за осигуряване на относително нормални условия за живот на своите граждани.

За цялостен ремонт на улицата не можем и да мечтаем, остава ни да се надяваме за един малък ремонт по запълване на дупките по ул.“Бисер“.

И ако дупки, с дълбочина 20 см., не са достатъчно сериозни за Община Габрово, то нека същата издаде ръководството за гражданите от каква дълбочина нагоре можем да я търсим за съдействие!“, гневят се жителите на засегнатата улица.

Какво ще последва оттук нататък и дали ще бъде обърната внимание на проблема, предстои да разберем. Ако и Вие желаете да ни покажете Вашия поглед към събитията от деня, изпращайте ни снимки, коментари, мнения и сигнали на адрес: info@gabrovonews.bg, а ние ще ги предоставяме на вниманието на широката общественост и нашата аудитория.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

11 коментара

11 Comments

 1. Много ви е добре улицата!!!
  Искате да отделя от 30-те хиляди, дето съм си ги заделила да си фръцкам дупенцето целия свят ли?
  Нали разбирате, че няма как да стане 😉
  НАХАЛНИЦИ!

 2. Villager

  27.11.2017 at 21:16

  Ама като ядохте кюфтетата и гласувахте за ГЕРП ви беше хубаво, нали???

 3. Ала Бала

  27.11.2017 at 22:14

  Снимайте от улица Варовник до Интеграла ще се чудите в коя дупка да влезете първо

 4. анонимен

  28.11.2017 at 10:32

  Варовник-Интеграла е направо кошмар.След всяко минаване на снегорини зимно време,на пролет картината става още по лоша.В участък от 50 метра има над 30 дупки,като по голямата част са направо ями от 10-15 см дълбочина.Разминаването в този участък често е рисково

 5. От ГЕРБ и Танчиту

  28.11.2017 at 10:44

  Важното е, че си гласувахме 30 000лв. за самолетни екскурзии!
  Вие да го дух@те.

 6. Мима

  28.11.2017 at 10:57

  Ууууу, много лошо,много! Ами да попитам какво направи зам.- областната от БСП по този въпрос, като даже живее и на тази улица?!Ааа, сетих се купи си джип! 🙂

  • Проверявайте си информацията! Зам. областната е от Трявна сега,да не се бъркате с нейния джип?
   Иначе бившата зам. областна няма нито джип, нито книжка.

 7. бивш гражданин

  28.11.2017 at 11:11

  На Вниманието на кметският наместник на село герпово а.к.а Танчето Екскурзиянтката
  От селяните от махала Тлъчници
  На 30.11. изтича срока за приключване на етап 1 от подмяната на вик тръбите и въстановяване на изтърбушата пътна настилка.
  Ако не бъде спазен този срок какви неустойки ще получи кметството а.к.а оВЦЕната?
  Как ще бъдат компенсирани жителите/селяните/ от въпросното място за това,че се използани за депа за инертни материали на всякаква копеща паплач?
  Как ще се компесира съсипването на МПС-тата ни,за които оВЦЕната прибира данъци ?
  Защо се снощи беше почистена единстено само улицата без име по която се стига до един блок обитаван от две-три семейства,а ул.“Осми март“ изобщо не беше чистена?Кой сексуално симпатичен на някой общински търтей живее там,че така царски да му чистят пътя?
  Защо едни данъкоплатци/много повече на брой/ са дискриминирани за сметка на други???
  Колко трябва да съберем в брой и накого да ги дадем ,за да ги мотивираме да чистят зимата ,а колкото до данъците – ще имат да вземат.
  С огромно НЕуважение и погнуса от ваш`та персона,
  Бивш гражданин ,по настоящем принудително селянин

 8. бодил

  28.11.2017 at 11:19

  Танче,въведи пътен данък и за пешеходците от догодина!И без друго зимата тротоари няма и всички ползват за придвижване пътното платно!Така ще имаш по-голям бюджет да си развяваш гениталиите по света!!

 9. Цялата налична техника е мобилизирана за почистване на пътя към Комплекс Гиргинипалас на Др.Цв.Тъпото.
  Сега му разширяваме и пътя Янковци – Гербово.
  Задругите- един голям и крив…

 10. шанс

  28.11.2017 at 15:03

  Съселяни,да съберем пари за еднопосочен билет до Бали на плевенската … ,че друг път я избухне вулкана,я не…

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Бюлетините за местния вот пристигнаха в Габрово

Днес, 18 октомври, в Областна администрация – Габрово пристигнаха бюлетините за произвеждане на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври, информираха от администрацията на губернатора.

снимка: Областна администрация – Габрово

Общият брой за област Габрово е 243 300. Заедно с методическите указания са предадени на представителите на общините в присъствието на ОИК – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

Съхранението им ще бъде в специално обособени и охраняеми помещения, определени със Заповед на Кмета на съответната община.

снимка: Областна администрация – Габрово

За предстоящите избори към момента са разкрити общо 236 броя секции за област Габрово – разпределени по общини както следва: за община Габрово – 117; за община Севлиево -71; за община Трявна – 22; за община Дряново – 26, като в това число попадат и подвижните избирателни секции и секциите в болнични заведения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Спипаха габровски наркодилър с над половин кило марихуана

Районната прокуратура в Габрово задържа за срок от 72 часа мъж, държал в дома си наркотични вещества.

В хода на разследването, с постановление от 17 октомври, мъж с инициали Ц. И. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на същата дата в къща в Габрово, държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества – канабис, с тегло 560 грама.

След преценка на събраните по делото доказателства с оглед на това, че същите сочат за обосновано предположение за съществуваща реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, тъй като той е привлечен като обвиняем за извършено тежко умишлено престъпление, ще бъде направено искане пред Районен съд – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Под ръководството на Района прокуратура – Габрово действията по разследването продължават.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Справедливост и сигурност

*Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

снимка: Местна коалиция „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО – БНД, СДС)

Справедливост и сигурност
Програма на МК „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО-БНД, СДС) за управление и развитие на гр. Габрово:

1. Стимулиране и привличане на инвестиции в града и общината. Създаване на подходяща бизнес среда за всички предприемачи и пълно съдействие за реализация на техните проекти.

2. Създаване на сигурна и безопасна градска среда. Ред, дисциплина и контрол за спазването на наредбите и законите от всички граждани, без толериране на някои групи от тях.

3. Габрово – средище на единение, духовност, знание и традиции и същевременно център на високо технологична индустрия и дигитална икономика.

4. Местни референдуми и допитвания до гражданите по въпроси от значим обществен интерес. Диалог с хората за стимулиране на гражданското участие в управлението.

5. Нулева толерантност към корупцията на всяко ниво. Отговорност и прозрачност в действията на общинската администрация.

6. Качествено образование в дух на родолюбие, национално достойнство и съхраняване на българщината и професионално съобразено с изискванията на съвременното технологично развитие.

7. Чувствително увеличаване на бюджета и реална подкрепа за спорт, култура, отдих и туризъм, фолклорни традиции, както и поддържането и опазването на културните, историческите и архитектурните паметници в Общината.

8. Водене на справедлива социална политика и социална защита, ефективно и гарантирано здравеопазване.

9. Бързи и улеснени административни процедури. Подобряване и дигитализация на услугите. Чувствително повишаване на компетентността на администрацията на Община Габрово.

10. Разработване и реализация на проекти за развитие и подобряване на градската среда, общинската инфраструктура, транспорта и благоустройството на града. Пълен контрол по качеството на изпълнението на обществените поръчки.

11. Засилване на взаимодействието на всички нива между местната власт, бизнеса, неправителствения сектор и гражданите.

12. Национална и международна реклама на Габрово и популяризирането на града като място за развитие на различни видове туризъм. Участие в държавни и Европейски програми за археологически проучвания и разкопки.

*Публикуваният материал е предоставен от МК „ВМРО – БНД“ (ВМРО – БНД,СДС). Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица