Новини, Общество|24.11.2017 11:25

Нови автобуси в Габрово и информационни табла по спирките

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Чисто нови, четиринадесет на брой, автобуси ще бъдат доставени за нуждите на обществения градски транспорт на Габрово. Освен тях по спирките на областния град ще бъдат монтирани електронни табла, информиращи гражданите в реално време за графика на всички автобуси, движещи се по улиците.

Това ще стане възможно след реализацията на проекта, свързан с развитието на устойчив градски транспорт, обяви заместник – кметът на Габрово Климент Кунев, по време на представянето на мащабната инвестиция, която ще допринесе за по-добрия облик на града.

Новите транспортни средства ще попълнят състава на „Общински пътнически транспорт“. Шест от тях е предвидено да бъдат 12-метрови, напълно модерни, с платформи за трудно подвижни лица и противохлъзгащи подове, с накланяне към спирките. Три от шестте автобуси ще се движат на сгъстен природен газ, а останали 3 ще бъдат напълно електрически.

Ще бъдат изградени и 3 броя зарядни станции за електрическите превозни средства. По проекта ще бъдат доставени и 8 автобуси, с дължина 7-8 метра, като първоначално в обществената поръчка е заложено те да бъдат също електрически. В случай, че не бъдат намерени такива автобуси, с нужните характеристики, доставените превозни средства ще са на природен газ.

В Габрово ще продължат да се движат и познатите досега превозните средства от обществения транспорт с разликата, че старите „Икаруси“ ще бъдат изведени от експлоатация.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На 104 от автобусните спирки е предвидена доставка и монтаж на електронни табла, даващи информация на пътниците след колко време пристига желаното от тях превозно средство от масовия градски транспорт.

„По този начин пътниците ще имат по-голяма сигурност в градския транспорт и предвидимост. Ще осигурим и с останала част от системата, предвиждаща изграждане на диспечерски център и монтирането на бордови компютри във всичките 57 бр. автобуси, които се използват в градския транспорт.

Ние целим да създадем условия за едно точно спазване на транспортната схема и възможността за пряк контрол от страна на диспечерите върху качеството на обслужване на линиите в града“, съобщи заместник – кметът Климент Кунев.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Общата стойност на инвестицията 1 063 291 лв. без ДДС. Обявена е обществената поръчка. До няколко месеца ще има избран изпълнител, информира още Климент Кунев.

Той изрази надежда, че още в рамките на следващата година всички превозни средства от обществения транспорт на Габрово ще бъдат снабдени с бордови компютри, а спирките – с информационни електронни табла. Очаква се новият автопарк на ОПТ – Габрово да бъде въведен в края на следващата година, или най-късно в началото на 2019 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

4 коментара

Напиши коментар