Свържи се с нас

Новини

Нови автобуси в Габрово и информационни табла по спирките

Published

on

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Чисто нови, четиринадесет на брой, автобуси ще бъдат доставени за нуждите на обществения градски транспорт на Габрово. Освен тях по спирките на областния град ще бъдат монтирани електронни табла, информиращи гражданите в реално време за графика на всички автобуси, движещи се по улиците.

Това ще стане възможно след реализацията на проекта, свързан с развитието на устойчив градски транспорт, обяви заместник – кметът на Габрово Климент Кунев, по време на представянето на мащабната инвестиция, която ще допринесе за по-добрия облик на града.

Новите транспортни средства ще попълнят състава на „Общински пътнически транспорт“. Шест от тях е предвидено да бъдат 12-метрови, напълно модерни, с платформи за трудно подвижни лица и противохлъзгащи подове, с накланяне към спирките. Три от шестте автобуси ще се движат на сгъстен природен газ, а останали 3 ще бъдат напълно електрически.

Ще бъдат изградени и 3 броя зарядни станции за електрическите превозни средства. По проекта ще бъдат доставени и 8 автобуси, с дължина 7-8 метра, като първоначално в обществената поръчка е заложено те да бъдат също електрически. В случай, че не бъдат намерени такива автобуси, с нужните характеристики, доставените превозни средства ще са на природен газ.

В Габрово ще продължат да се движат и познатите досега превозните средства от обществения транспорт с разликата, че старите „Икаруси“ ще бъдат изведени от експлоатация.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На 104 от автобусните спирки е предвидена доставка и монтаж на електронни табла, даващи информация на пътниците след колко време пристига желаното от тях превозно средство от масовия градски транспорт.

„По този начин пътниците ще имат по-голяма сигурност в градския транспорт и предвидимост. Ще осигурим и с останала част от системата, предвиждаща изграждане на диспечерски център и монтирането на бордови компютри във всичките 57 бр. автобуси, които се използват в градския транспорт.

Ние целим да създадем условия за едно точно спазване на транспортната схема и възможността за пряк контрол от страна на диспечерите върху качеството на обслужване на линиите в града“, съобщи заместник – кметът Климент Кунев.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Общата стойност на инвестицията 1 063 291 лв. без ДДС. Обявена е обществената поръчка. До няколко месеца ще има избран изпълнител, информира още Климент Кунев.

Той изрази надежда, че още в рамките на следващата година всички превозни средства от обществения транспорт на Габрово ще бъдат снабдени с бордови компютри, а спирките – с информационни електронни табла. Очаква се новият автопарк на ОПТ – Габрово да бъде въведен в края на следващата година, или най-късно в началото на 2019 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

4 коментара

4 Comments

  1. viktoriq

    24.11.2017 at 14:44

    tova se govori ot sumata i vreme oshte ot minalata godina i oshe nishto nee storeno

  2. Наталия Радева

    24.11.2017 at 21:14

    А за Боровото ще има ли ново разписание? Там е като на село- автобусът минава през час и половина…?!?!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

„Младежки дейности“ – първа конкурсна сесия за тази година

Published

on

Община Габрово открива процедура за първа конкурсна сесия за тази година –
ГАБРОВО НА МЛАДИТЕ по Програма „Младежки дейности“, финансирана от бюджета на Община Габрово със срок за прием до 16:30 часа на 3-ти септември тази година.

По настоящата процедура могат да кандидатстват:
1. Младежки организации, регистрирани при условията на Закона за юридическите лица с нестопанска цел, както и юридически лица с нестопанска цел, с предмет на дейност в сферата на младежките дейности.
2. Юридически лица, създадени по Закона за предучилищното и училищното образование, Закона за висшето образование и Закона за народните читалища.

Основна цел на Програма „Младежки дейности“ на Община Габрово е да подкрепя и стимулира младежката инициативност и лидерство, търсене на оригинални и новаторски подходи, креативност и иновативни решения при реализиране на проекти в сферата на младежките дейности, за развитие на младежкия сектор и в интерес на гражданите на община Габрово.

Целевата група са младежи на възраст от 15 до 29 г., които активно участват в подготовката и изпълнението на дейностите.

В рамките на настоящата сесия ще бъдат подкрепени проекти, които осигуряват възможност на младите хора, чрез творчески идеи, подходи и иновации, да осъществят инициативи и дейности за реализиране на един или повече от елементите в следните приоритети:

РЕАЛИЗИРАНИ В ГАБРОВО с максимално финансиране на прокет от 4 000 лв. и общ бюджет 12 000 лв. Проектните предложения следва да популяризират съвременно Габрово като добро място за развитие на предприемачество и с възможности за личностно и професионално израстване, да развиват в младежите предприемаческа мотивираност и мироглед и умения за успешна реализация.

АКТИВНИ В ГАБРОВО с максимално финансиране на проект от 4 000 лв. и общ бюджет 12 000 лв. Проектните предложения следва да предлагат различни възможности на младите хора за активности в свободното им време – в областта на доброволчеството, социалната ангажираност, спорта и др. Ще се подкрепят и дейности, които насърчават здравословния начин на живот и активното участие в решаване на важни за младежката общност и гражданското общество проблеми.

ДИГИТАЛНИ В ГАБРОВО с максимално финансиране на проект от 3 000 лв. и общ бюджет 6 000 лв. Проектните предложения следва да предлагат дигитални решения на важни за Габрово приоритети като доброволчество, спорт, здравословен начин на живот, социални инициативи и др. Кандидатите могат да представят решения под формата на мобилни приложения, платформи и web базирани приложения, които да имат за цел насърчаването на младите хора за активно участие в обществения живот на Габрово.

Програма „Младежки дейности“ се реализира с бюджет от 30 000 лв. и финансира до 100% от общата стойност на проектно предложение, но не повече от по-горе посочената максимална сума за финансиране на едно проектно предложение.

Дейностите по финансираните проекти трябва да се реализират на територията на община Габрово в периода от 20 септември 2020 г. до 30 ноември 2020 г.

Повече информация може да откриете в приложеното Обявление, както и в секцията „Младежки дейности“ на сайта на Община Габрово с адрес: https://gabrovo.bg/bg/article/17272

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Акция срещу битовата престъпност се проведе в Габровско

Published

on

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред бе проведена на територията на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В хода операцията са били проверени 53 моторни превозни средства, 88 души и десет адреса.

В резултат на полицейските действия са били констатирани 18 нарушения, за които са съставени 2 акта по Закона за движението по пътищата, 7 – по Закона за гражданската регистрация и са били наложени 9 глоби с фиш.

Връчените електронни фишове са четири.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Марихуаната създаде проблеми за четирима

Published

on

Двама габровци и двама севлиевци ще си имат проблеми със Закона, след като бяха хванати да извършват различни престъпления, свързани със забраненото наркотично вещество марихуана. Трима от тях са били арестувани заради притежанието ѝ, а четвъртият бе установен да шофира след употреба.

Първи от всички бил установен 33-годишен криминално проявен габровец, шофирал под въздействието на канабис. Той бил спрян за проверка в петък, 31 юли, около 03.45 часа, в района на площад „Ракетата“ в Дряново, по време на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества.

Лекият автомобил, който габровецът управлявал, бил собственост на трето лице. При извършена проверка на водача за употреба на наркотици, техническото средство отчело положителна проба за наличие на наркотичното вещество канабис. Водачът не е дал кръв за химически анализ, а по случая е образувано бързо производство под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Същият ден, но около 22.15 часа в района на булевард „Могильов“ в Габрово при проверка, полицейски служители задържали 29-годишен, криминално проявен местен жител, за когото били налице данни, че е придобил и държи в себе си хартиена „свивка“, съдържаща зелена суха листна маса. При направения полеви наркотест тя дала характерната реакция и оцветява на наркотичното вещество марихуана.

Двата ареста на севлиевците били извършени в събота, по едно и също време, около 23.00 часа. При специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества на територията на Севлиево, били задържани 30 и 33-годишен.

В хода на проведените процесуално-следствени действия, чрез протокол за доброволно предаване, двамата по отделно предали на полицейските служители известно количество суха зелена листна маса, която при проведените полеви наркотестове реагирала на наркотичното вещества марихуана.

По случаите са започнати досъдебни производства под надзора на районната прокуратура в Севлиево.

*Снимка: Пресцентър МВР, Архив.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица