Свържи се с нас

Новини

Нови автобуси в Габрово и информационни табла по спирките

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Чисто нови, четиринадесет на брой, автобуси ще бъдат доставени за нуждите на обществения градски транспорт на Габрово. Освен тях по спирките на областния град ще бъдат монтирани електронни табла, информиращи гражданите в реално време за графика на всички автобуси, движещи се по улиците.

Това ще стане възможно след реализацията на проекта, свързан с развитието на устойчив градски транспорт, обяви заместник – кметът на Габрово Климент Кунев, по време на представянето на мащабната инвестиция, която ще допринесе за по-добрия облик на града.

Новите транспортни средства ще попълнят състава на „Общински пътнически транспорт“. Шест от тях е предвидено да бъдат 12-метрови, напълно модерни, с платформи за трудно подвижни лица и противохлъзгащи подове, с накланяне към спирките. Три от шестте автобуси ще се движат на сгъстен природен газ, а останали 3 ще бъдат напълно електрически.

Ще бъдат изградени и 3 броя зарядни станции за електрическите превозни средства. По проекта ще бъдат доставени и 8 автобуси, с дължина 7-8 метра, като първоначално в обществената поръчка е заложено те да бъдат също електрически. В случай, че не бъдат намерени такива автобуси, с нужните характеристики, доставените превозни средства ще са на природен газ.

В Габрово ще продължат да се движат и познатите досега превозните средства от обществения транспорт с разликата, че старите „Икаруси“ ще бъдат изведени от експлоатация.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На 104 от автобусните спирки е предвидена доставка и монтаж на електронни табла, даващи информация на пътниците след колко време пристига желаното от тях превозно средство от масовия градски транспорт.

„По този начин пътниците ще имат по-голяма сигурност в градския транспорт и предвидимост. Ще осигурим и с останала част от системата, предвиждаща изграждане на диспечерски център и монтирането на бордови компютри във всичките 57 бр. автобуси, които се използват в градския транспорт.

Ние целим да създадем условия за едно точно спазване на транспортната схема и възможността за пряк контрол от страна на диспечерите върху качеството на обслужване на линиите в града“, съобщи заместник – кметът Климент Кунев.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Общата стойност на инвестицията 1 063 291 лв. без ДДС. Обявена е обществената поръчка. До няколко месеца ще има избран изпълнител, информира още Климент Кунев.

Той изрази надежда, че още в рамките на следващата година всички превозни средства от обществения транспорт на Габрово ще бъдат снабдени с бордови компютри, а спирките – с информационни електронни табла. Очаква се новият автопарк на ОПТ – Габрово да бъде въведен в края на следващата година, или най-късно в началото на 2019 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

4 коментара

4 Comments

  1. viktoriq

    24.11.2017 at 14:44

    tova se govori ot sumata i vreme oshte ot minalata godina i oshe nishto nee storeno

  2. Наталия Радева

    24.11.2017 at 21:14

    А за Боровото ще има ли ново разписание? Там е като на село- автобусът минава през час и половина…?!?!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Политическите партии в Севлиево се разбраха за състава на СИК

Общо 501 ще бъдат членовете на избирателните комисии по време на вота на 27 октомври

Политическите партии в Севлиево постигнаха съгласие за сформиране съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври т.г. Консултациите бяха открити от кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

При представянето на съставите на СИК никоя от партиите не възрази срещу подредбата им в комисиите. След решение на ЦИК Общинската избирателна комисия – Севлиево определи броя и членовете на всяка секционна избирателна комисия.

снимка: Община Севлиево

ОИК разпредели местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на Община Севлиево. Общият брой членове на СИК за предстоящите местни избори е 501.

От тях на Политическа партия ГЕРБ се падат 154 броя, а за Коалиция „БСП за България“ са 132 броя. По 69 са членовете или ръководствата в СИК на политическите партии ДПС, Коалиция „Обединени патриоти“ и Политическа партия „Воля“. Коалиция „Демократична България – обединение“ ще има 8 членове в СИК.

Общо членовете в секционните комисии на предстоящите избори ще са 294, а ръководството ще е от 207 човека, разпределени съгласно решенията на Общинската избирателна комисия.

снимка: Община Севлиево

На предстоящите избори в Севлиево ще има и две подвижни избирателни секции, стана ясно по време на консултациите. Политическите партии постигнаха съгласие и за състава на тези две избирателни секции.

Съгласно Изборния кодекс хората с трайни увреждания, желаещи да упражнят своето изборно право в подвижните секции, могат да заявят това до 12 октомври. Двете секции ще бъдат също с петима членове.

Политическите партии в Севлиево постигнаха консенсус и при избора на членове и ръководства за подвижните избирателни секции.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Фестивал на виното тази събота и неделя на Боженци

Фестивал на виното ще се проведе тази събота и неделя в МАИР „Боженци“, край Габрово. Официалното откриване ще се състои на 21 септември от 14:00 ч., в Изложбената зала на „Старото Школо“ в АИР „Боженци“.

За празничната атмосфера на фестивала ще се погрижи Детски фолклорен ансамбъл „Габровче“ с главен художествен ръководител – Лъчезар Захариев. В Старото Школо гостите на резервата ще имат възможност да дегустират от продуктите на различни производители, вносители и търговци на винени продукти.

Поради метеорологичните условия, атракцията „Рисуване с вино“ ще се представи в Изложбената зала, а не в къщата -музей „Баба Райна“. Там всеки желаещ, безплатно, ще има възможност да се изправи пред предизвикателството, собственоръчно да сътвори художествен шедьовър с вино.

Под ръководството на художничката Росица Миладинова, гостите ще могат да рисуват върху хартия в нюанси от божествената напитка.

„Заповядайте в Боженци! Потопете се в едно естетическо празненство на тялото и духа!“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Предстоят взривни работи по Обхода на Габрово

В петък, 20 септември, от 12.00 до 17.00 часа ще се извършват взривни работи за скален изкоп, част от Обхода на Габрово, информираха от местната общинска администрация.

Сигнали при взривяването са:
Предупредителен – прекъснат вой на сирена с продължителност 1 мин.
Боен – непрекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди.
Отбой – прекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди.

Всички действия се извършват по утвърдени и съгласувани проекти при спазване на изискванията на Правилника за безопасност на труда при взривни работи.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица