Свържи се с нас

Новини

Нови автобуси в Габрово и информационни табла по спирките

Published

on

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Чисто нови, четиринадесет на брой, автобуси ще бъдат доставени за нуждите на обществения градски транспорт на Габрово. Освен тях по спирките на областния град ще бъдат монтирани електронни табла, информиращи гражданите в реално време за графика на всички автобуси, движещи се по улиците.

Това ще стане възможно след реализацията на проекта, свързан с развитието на устойчив градски транспорт, обяви заместник – кметът на Габрово Климент Кунев, по време на представянето на мащабната инвестиция, която ще допринесе за по-добрия облик на града.

Новите транспортни средства ще попълнят състава на „Общински пътнически транспорт“. Шест от тях е предвидено да бъдат 12-метрови, напълно модерни, с платформи за трудно подвижни лица и противохлъзгащи подове, с накланяне към спирките. Три от шестте автобуси ще се движат на сгъстен природен газ, а останали 3 ще бъдат напълно електрически.

Ще бъдат изградени и 3 броя зарядни станции за електрическите превозни средства. По проекта ще бъдат доставени и 8 автобуси, с дължина 7-8 метра, като първоначално в обществената поръчка е заложено те да бъдат също електрически. В случай, че не бъдат намерени такива автобуси, с нужните характеристики, доставените превозни средства ще са на природен газ.

В Габрово ще продължат да се движат и познатите досега превозните средства от обществения транспорт с разликата, че старите „Икаруси“ ще бъдат изведени от експлоатация.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На 104 от автобусните спирки е предвидена доставка и монтаж на електронни табла, даващи информация на пътниците след колко време пристига желаното от тях превозно средство от масовия градски транспорт.

„По този начин пътниците ще имат по-голяма сигурност в градския транспорт и предвидимост. Ще осигурим и с останала част от системата, предвиждаща изграждане на диспечерски център и монтирането на бордови компютри във всичките 57 бр. автобуси, които се използват в градския транспорт.

Ние целим да създадем условия за едно точно спазване на транспортната схема и възможността за пряк контрол от страна на диспечерите върху качеството на обслужване на линиите в града“, съобщи заместник – кметът Климент Кунев.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Общата стойност на инвестицията 1 063 291 лв. без ДДС. Обявена е обществената поръчка. До няколко месеца ще има избран изпълнител, информира още Климент Кунев.

Той изрази надежда, че още в рамките на следващата година всички превозни средства от обществения транспорт на Габрово ще бъдат снабдени с бордови компютри, а спирките – с информационни електронни табла. Очаква се новият автопарк на ОПТ – Габрово да бъде въведен в края на следващата година, или най-късно в началото на 2019 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

4 коментара

4 Comments

  1. viktoriq

    24.11.2017 at 14:44

    tova se govori ot sumata i vreme oshte ot minalata godina i oshe nishto nee storeno

  2. Наталия Радева

    24.11.2017 at 21:14

    А за Боровото ще има ли ново разписание? Там е като на село- автобусът минава през час и половина…?!?!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Близо 8000 лева събра благотворителен футболен турнир

Published

on

През изминалия уикенд в спортна зала „Дан Колов“ в Севлиево се проведе благотворителен турнир по футбол за деца под наслов „Да помогнем на Мартин да пребори болестта“, организиран от Детска юношеска школа – Севлиево.

снимка: Община Севлиево

Истински футболен празник, в който участие взеха осем отбора, разделени в две групи по четири отбора. В първата група участие взеха: „Севлиево“, „Ботев“ (Дебелец), „Павликени“ (Павликени) и „Болярчета“ (Велико Търново), а във втората група разпределени бяха: „Севлиево – 2“, „Янтра 2013“ (Габрово), „Локомотив“ (Горна Оряховица) и „Етър“ (Велико Търново).

снимка: Община Севлиево

Изиграха се 16 срещи при изключителен феърплей, а младите футболисти демонстрираха своите качества и умения на терена. Младите надежди на Севлиево се представиха добре за радост на публиката в Спортна зала „Дан Колов“.

снимка: Община Севлиево

До последната финална среща достигнаха победителите в двете групи – „Етър“ и „Болярчета“. Двата великотърновски отбора изиграха динамичен и интересен за наблюдаване двубой, в който младите „Болярчета“ се наложиха с 2:1 и вдигнаха Шампионската купа.

снимка: Община Севлиево

В спора за 3 и 4 място отбора на „Янтра 2013“ се наложи над „Ботев“ с 3:1. Купата за първо място остана в Севлиево след като състава на „Болярчета“, след награждаването, направи изключително благороден жест и подари купата на Марти и неговото семейство с пожелание за скорошно възстановяване и завръщане на терена.

снимка: Община Севлиево

Малкият герой Мартин Пенев, за когото играха младежите, е на 9 години от Севлиево и диагностициран е с левкемия. Събраната сума от благотворителния турнир е 7732.08 лв. Организаторите на турнира и семейството на малкия Мартин благодарят на всички, които помогнаха и превърнаха тези два дни в спортен празник.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Представят концепцията за бъдещето на зоопарка в Габрово

Published

on

Този петък, 21 февруари, от 17.30 часа в Заседателната зала на 3-тия етаж на общинската администрация Община Габрово организира публично представяне и обсъждане на Концепцията за бъдещото развитие на „Зоопарк – Габрово“. Достъпът ще бъде осигурен от служебния вход до зала Възраждане на Общината.

Документът е разработен с цел да подпомогне процеса на лицензиране на Зоопарка, както и да конкретизира дейностите, които следва да бъдат извършени, за да отговори обектът на съвременните изисквания и да продължи развитието си в посока опазване на диви животински видове извън естествената им среда, чрез отглеждането и размножаването им при контролирани условия, развитие на образователни програми, осъществяване на природозащитна дейност и подпомагане на научно-изследователска работа.

В срещата ще вземе участие и г-н Валери Георгиев, началник отдел Биологично разнообразие в МОСВ, структура, отговорна за прилагане и контрол по наредбите за зоопарковете (Наредба № 1/2006 г. на МОСВ и Наредба № 6/2003 г. на МОСВ).

Поканени да вземат участие са гражданите на община Габрово, общински съветници, представители на средствата за масово осведомяване и други заинтересовани лица.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габрово ще отбележи 147 години от гибелта на Васил Левски

Published

on

С възпоменателно поклонение на 19 февруари, Габрово ще отбележи 147 години от обесването на Васил Левски.

В 12.00 часа пред Морената, в градинката до Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“, ще бъде отслужена панихида.

Слово за делото на Апостола ще изнесе Даниела Цонева – председател на Обществен комитет „Васил Левски“, а с поетична композиция учениците от НУ „Васил Левски“ ще припомнят неговите завети.

Членове на клуб „Млад възрожденец“ при Национална Априловска гимназия и представители на габровския клон на НД „Традиция“ ще организират почетен караул.

Под звуците на възрожденски маршове, изпълнени от Оркестър „Габрово”, да сведем глави пред паметта на Апостола на българската свобода!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица