Свържи се с нас

Новини

Нови светофари в Габрово: На Козирката и Двата моста!

Published

on

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Нови два пешеходни светофара ще бъдат изградени в Габрово, съобщи заместник – кметът Климент Кунев по време на представянето на проекта за развитие на устойчив градски транспорт, състояло в сряда в Ритуалната зала на Общината.

кръстовището на Козирката

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Новите светофарни уредби ще бъдат монтирани на кръстовището между ул.“Райчо Каролев“ и бул.“Априлов“ или както е по-известно за габровци кръстовището на Козирката, както и на кръстовището на ул.“Априловска“ с ул.“Юрий Венелин“, познато на хората като Двата моста.

Кръстовището на „Априловска“ и „Юрий Венелин“

„Към днешна дата автомобилите трудно преминават през кръстовището в близост до Двата моста, заради непрестанно пресичащите пешеходци. Затова именно кръстовището ще бъде светлинно регулирано и правилата за движение в него, включително това за пресичане на пешеходци и преминаване на автомобили, ще се регламентира“, заяви Кунев по отношение на новия светофар на „Априловска“ и „Юрий Венелин“.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

По проекта за развитие на устойчив градски транспорт на Габрово ще бъде подобрена организацията на движение на общо 5 кръстовища в областния град, стана ясно още от думите на заместник – кмета.

Кръстовището в района на моста Игото

На три от тях – кръстовището до Дома на хумора и сатирата, това до моста Игото и до бившата Стоматология, светофарните уредби ще бъдат подменени с изцяло нови.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Въпреки, че те към момента работят организацията на движение в тях не може да се осигури по най-добрия целесъобразен начин, тъй като самите те не позволяват пренастройване и различни цикли в различни часове на денонощието, поради което предвиждаме да ги подменим с нови“, допълни още заместник – кметът на Габрово Климент Кунев.

Кръстовището до бившата Стоматология

По думите му новите светофари ще бъдат с по-гъвкаво управление, което ще задоволи нуждите на водачи и пешеходци по всяко едно време на деня, според интензивността на движението.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

8 коментара

8 Comments

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Двама загубиха живота си, 34 заразени с КОВИД – 19 за ден

Published

on

58-годишен мъж от Габрово и 63-годишна жена от Трявна загубиха битката за живота си с коронавируса, а 34 са новите потвърдени случаи на вирусната инфекция на територията на областта през вчерашния ден, 8 април.

Данните съобщиха днес, 9 април, от Регионалната здравна инспекция в Габрово. Според информацията на здравните власти през последното денонощие на територията на областта 4 пациенти са били хоспитализирани в лечебно заведение за болнична помощ.

Останалите 30 установени случаи на вирусната инфекция са с леки симптоми или без симптоми, и провеждат домашно лечение.

По отношение разпределението на потвърдените 34 заразени през вчерашния ден в четирите общини на област Габрово става ясно, че най-много заболели има в Габрово, общо 20 души. Десет са положителните резултати в Севлиево, три потвърдени проби има в Трявна и една в Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Габровка открадна триколката на възрастна жена посред бял ден

Published

on

37-годишна жена от Габрово бе уличена в извършването на кражба, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Във вторник в полицията постъпил сигнал от 72-годишна жена, която заявила, че за времето от 12.00 до 12.30 часа, неизвестно лице извършило кражба на собствената ѝ електрическа триколка, оставена близо до хранителен магазин.

В резултат от проведените оперативно – издирвателни мероприятия служители на сектор „Криминална полиция“ установили, че извършител на кражбата е 37-годишната габровка.

Вещта, предмет на престъпление, е намерена и възстановена. По случая е заведена преписка по чл.194 ал.1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изплащат възнагражденията на членовете на избирателни комисии

Published

on

Започва изплащането на възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, участвали в провеждането на избори за Народно събрание, проведени на 4 април, информираха от Община Габрово.

Средствата ще бъдат изплащани лично на лицето или с нотариално заверено пълномощно, срещу представена лична карта, след 10.00 часа на 12 април на касата в Центъра за административно обслужване в Община Габрово.

Работното време на касата е от 08.30 ч. до 17.00 часа всеки работен ден.

Възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, предоставили своя банкова сметка, вече са преведени.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица