Свържи се с нас

Новини

Пепа Сомлева ще представлява и ПП „Възраждане“ в местния парламент

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Сегашният действащ съветник от местната политическата формация „Будно Габрово“ Пепа Сомлева ще представлява и партия „Възраждане“ в Общински съвет – Габрово. Тя няма да става член на партията, а е част от нейната гражданска квота. Новината официално бе съобщена пред габровските медии от председателя на националистическата партия Костадин Костадинов.

„Госпожа Сомлева е сред фигурите, които са разпознаваеми далеч извън Габрово. Смятам, че когато такива хора са надхвърлили регионалните рамки на градовете и общините, където живеят и имат общественото доверие на много хора в цялата страна, те са длъжни да търсят взаимодействие със също такива фигури като тях“, заяви Костадин Костадинов.

По думите му през август месец ПП „Възраждане“ е провела национална среща в Габрово, чиито основен инициатор и организатор за случване на събранието е била именно Пепа Сомлева.

„Установихме, че нямаме никакви различия, както по отношение на местната, така и на националната политика. Съвсем логичен беше въпросът бихме ли могли това, което имаме към настоящия момент като единомислие и съвпадащи позиции по различни въпроси, да го „облечем“ в институционална рамка.

Ние не поставихме въпроса тя да стане член на „Възраждане“. След като тя се съгласи, ние й гласувахме доверие да представлява нашата организация в Общинския съвет на Габрово. Считано от днес (22 ноември) г-жа Сомлева е наш представител.

Смятаме, че на нея трябва да й се гласува доверие оттук насетне не само в Габрово, но въобще в национален мащаб да бъде една от фигурите, които да определят политиката ни. Защото тя е човек с изключителен сериозен експертен и административен потенциал, който доказва не само в ОбС – Габрово, а и във всекидневната си работа“, коментира председателят на ПП“Възраждане“.

Пред медиите Пепа Сомлева сподели, че отдавна е изкушена от патриотичната идея, но е имала силни колебания към останалите националистически организации в страната. „След разместване на политическите пластове стана ясно коя патриотична организация устоява докрай идеите си, без да променя позиции, което открих в лицето на партия „Възраждане““, каза тя.

„България изчезва и умира пред очите ни, и в ръцете ни“, емоционално добави още председателят на „Възраждане“. Според него един човек или една организация не биха се справили с този проблем, като е необходимо да се търси обединение между хората, мислещи по един и същ начин.

От казаното пред медиите стана ясно още, че представители на политическата партия са провели среща със съветници на Президента, като са обсъдили с тях възможностите да се действа за решаване на демографската катастрофа в страната.

„Проблемът с демографската криза в България няма как да бъде решен само от една партия, само от едно правителство и в рамките на един мандат! Трябва да се постигне национално разбирателство и единомислие, които да се постигнат минимум в рамките на десетилетие занапред. Да бъде нещо, което да е абсолютно безспорно, върху което да работят правителствата, независимо какви са те – леви, десни или центристки“, подчерта Костадинов.

Необходими са държавни мерки за връщане на българите, които живеят в чужбина. Примерът, даден от Гърция в това отношение, бе оценен като положителен от Костадин Костадинов. Там чрез данъчно законодателство държавата стимулира гърци, които се връщат от чужбина и създават работни места в страната си.

Привличането на българските малцинства от бившите Съветски републики също би била възможност за решаване на демографския проблем, счита още Костадинов. „В България трябва да се стимулират младите хора да създават семейства и деца. Детето отново трябва да стане най-важното нещо в живота на хората и да дава смисъл на съществуването“, категоричен бе той.

Председателят на „Възраждане“ каза още, че е необходимо да се стимулират именно българите да раждат деца, за да не стане така, че за по-малко от година други малцинства да се разраснат многократно, при условие, че става въпрос за финансов стимул.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

14 коментара

14 Comments

 1. Стела С.

  22.11.2017 at 20:06

  Г-жа Сомлева наистина е добре позната в Габрово. Сменя партиите като пчела-майка. Беше при Яне Янев, беше при Велизар Енчев, сега е при Костадинов. Е, какво е общото между шмекера Яне и Енчев и Костадинов? Нищо! Обаче тя припознала и тримата, като засега се е отрекла само от двамата. Ще дойде и ред на третия.

 2. Боби Янев

  23.11.2017 at 8:34

  Стела, вие сте измамница. Сомлева е абсолютно непозната в партиите на Янев и Енчев.
  Помагаше на ДВИЖЕНИЕТО на Енчев, докато имаше смисъл. После се оттегли.

 3. Емо

  23.11.2017 at 11:00

  Скоро може да се окаже, че и общински съветник от ДПС сме избрали, както се пребоядисва тази кака.

 4. Мария

  23.11.2017 at 11:02

  Хахаха, Пепа се е объркала нещо! Партия, която не е участвала на местните избори в Габрово, да има представител в общински съвет! То не е като днес ще си легна с този, утре с друг!

 5. Кака ви

  23.11.2017 at 11:04

  ФАЛШИФИКАЦИЯЯЯЯЯЯ! На това, ако не му се казва фалшификация на изборния резултат- здраве му кажи!

 6. Патриот

  23.11.2017 at 11:05

  Продажница! Утре и към турците ще мине!

 7. Дафинка

  23.11.2017 at 11:11

  В този сайт се налага цензура! Трият се коментарите! Свобода на словото!

 8. Емо

  23.11.2017 at 11:12

  Предателка, предателка, предателка… и към тези, които са я избрали и към тези, които са й платили участието в изборите.

 9. Вилъджер

  23.11.2017 at 11:21

  Всички коментари под женски имена ги пиша аз, психоболната парчовска подлога!!!

 10. Велизар Енчев

  23.11.2017 at 13:19

  Колко партии смени Пепина. Какво ни прави на ненормални, че не я помним. Мисли си че ще стане депутат. Ама този път май ще и излязат криви сметките

 11. Пенка

  23.11.2017 at 13:45

  Будно Габрово заспа дълбок сън, за това сега ще се възраждам. Важно е да съм в играта.

 12. Стела С.

  23.11.2017 at 15:16

  Поправям се, бяхте г-жо Сомлева при Барек Бюреков. Ама то e все тaя дали е Яне или Бюрек Барек. Дано не се отречето от Костадинов, когото уважавам.

 13. Боне Крайненеца

  24.11.2017 at 14:32

  Психодиспансерът на Дарик се е преместил тук – знаят всичко за всеки, но като всеки комплексар много държат на анонимността си. Жалки партийни тролчета, вонящи на злоба и глупост :)))))

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Английски художник с изложба в Галерията

Художествена галерия „Христо Цокев“ има удоволствието да ви покани на изложба „Лица“ на английския художник Рой Плейстоу.

Откриването ще се състои във вторник, 17 септември, от 17:30 ч. Рой Плейстоу живее в с. Ангелово, близо до Габрово.

Работил е в Лондон и в Амстердам като сториборд художник за филми и реклама.

Неговата страст за рисуване се появява, когато той е около 13 – годишен.

Учи в Иилинг Колеж в Лондон. Двама от учителите му са известните английски художници Дейвид Хокни и Роналд Китай.

Рой работи с масло и понякога с акварел. Има две изложби в Амстердам, Холандия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Помпена станция „Дълбоки“ отново подава вода

След 20-годишно прекъсване е решен проблемът с водата на Крушево

Помпена станция „Дълбоки“ възобнови работата си и започна да подава вода за севлиевското село Крушево след 20-годишно прекъсване. С възстановяването на работата на помпената станция ще се нормализира и подобри водоподаването не само на село Крушево, но и за редица други населени места в региона.

снимка: Община Севлиево

„Историята на това съоръжение започва от 1968 година, когато на Общо събрание жителите на Крушево решили сами да си помогнат за водоснабядаването на селото, като прокопаят трасето от 4000 м до местността Дълбоки“, припомни при откриването кметът на селото Илия Илиев. След това проектът бил изоставен за десетилетия.

снимка: Община Севлиево

„Благодаря на Илия Илиев, който беше толкова активен и с чиято помощ този проект беше завършен в толкова кратък срок“, заяви в приветственото си слово кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов. Той съобщи, че проектът за реновирането на ПС „Дълбоки“ е бил заложен в краткосрочната програма на ВиК – Габрово, защото експертите са оценили по достойнство този начин на водоснабдяване на село Крушево.

снимка: Община Севлиево

Градоначалникът благодари на служителите на ВиК, които са основни изпълнители, както и на жителите на Крушево, които активно са участвали във възстановяването на помпеното съоръжение.

снимка: Община Севлиево

Проектът за обновяване на помпената станция е започнат през 2013 г. Направен е основен ремонт на съоръженията и е бил рехабилитиран електропровода и трафопоста, захранващи помпите. Обновен и почистен е бил и пътят до самата станция, който е бил силно занемарен. Изцяло подменени са и 4000 метра водопровод от помпената станция до селото, а това драстично е намалило загубите на вода, стана ясно по време на откриването.

снимка: Община Севлиево

„През това лято със съдействието на ВиК – Габрово положихме 3000 м тръби. Въпреки че днес правим откриването на реновираната вече помпена станция, от три седмици тя работи безаварийно. И това помага много на водоснабдяването на селото.“, обясни кметът на Крушево Илия Илиев.

На официалното откриване на обновената помпена станция присъстваха управителят на ВиК – Габрово инж. Владимир Василев и директорът на ВиК – клон Севлиево Никола Бончев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

В изцяло ремонтирани учебни и детски заведения започна новата учебна година в Севлиево

Кметът д-р Иван Иванов откри учебната година в СУ „Васил Левски“

Във всички училища в Общината се проведе тържествено откриване на новата учебна година 2019/2020. Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов присъства на тържеството в СУ „Васил Левски“, където заедно с училищното ръководство и народния представител Иглика Събева, посрещнаха учениците и им пожелаха “На добър път!”.

„Нека първият училищен звънец, скъпи ученици, постави началото не само на новата учебна година, а на нов устрем към знания, вълнуващи преживявания и предизвикателства“, обърна се към тях кметът д-р Иван Иванов.

снимка: Община Севлиево

„Бъдете упорити в стремежите си да търсите и преоткривате себе си в безграничния свят на познанието, защото образованието е това, което ще допринесе за пълноценната ви житейска и професионална реализация. Нека с общи усилия, уважаеми учители, да възпитаваме децата на Севлиево в доброта и толерантност, да им покажем нашето добро отношение към света. Пожелавам една успешна и ползотворна учебна година, която да открие пред всички вас нови възможности за развитие и нови идеи, които да претворите в стабилни резултати. Пожелавам на родителите да насърчават и подкрепят своите деца, да им помагат при преодоляването на всяка трудна стъпка по пътя на тяхното образование и израстване“, каза още кметът д-р Иван Иванов.

снимка: Община Севлиево

„Нека времето, което отдаваме на училището, да е важно за нас. Да се стремим към познанието, да виждаме и да откриваме добрите приятели, с които да творим добрите дела, за да бъдем полезни със своите успехи. Ако ценим най-важните неща, тези успехи няма да закъснеят. Нека правим всичко с любов, защото без нея всичко губи смисъл. Училището е мястото, където се заражда любовта към познанието, което ни движи по нашия път през целия ни живот”. С тези думи директорът на училището Тома Томев посрещна учениците и официално откри новата учебна година.

Народният представител от ГЕРБ Иглика Събева също поздрави учителите и учениците по повод старта на учебната година. „Изключително съм щастлива на този празник да съм тук сред вас и да ви приветствам с началото на новата учебна година. Желая на учителите и директорите през новата учебна година много здраве, успехи, повече мъдрост, трудолюбие и да запалите пламъка на знанието в тези млади хора. Скъпи ученици, бъдете здраве, любознателни и непрестанно жадни за знания. Скъпи родители, поддържайте пламъчето на знанието у вашето дете, напътствайте го и го подкрепяйте“, заяви в словото си Събева.

На територията на община Севлиево през новата учебна година отвориха врати единадесет общински училища, в които са обхванати 2399 ученици. От тях 19 са в подготвителна група, 1020 – в начална степен на образование, 906 – в прогимназиален етап на обучение и 454 – в гимназиален етап.

снимка: Община Севлиево

Обучението в гимназиален етап, освен в общинските СУ „Васил Левски“ и ПГ „Марин Попов“, ще се осъществява и в държавните училища – ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ и ПГТМ- село Градница, в които са обхванати още 660 ученици.

През тази учебна година 1113 деца ще бъдат обгрижвани в пет детски градини. От тези деца яслени групи ще посещават 167. Съгласно новия закон за предучилищно и училищно образование, се допуска записване на деца на 2-годишна възраст в смесените групи на детските градини. В селата на общината са приети нови 26 деца на тази възраст.

снимка: Община Севлиево

Обхванатите деца в детските градини на територията на общината на възраст 3-4 години са 433, а записаните в задължителна предучилищна подготовка 5-6 годишни деца са 477.

От общия брой, 655 деца и ученици от община Севлиево и съседни общини ще пътуват до детска градина или училище. 432 от тях ще се извозват с предоставените от МОН на Община Севлиево 7 МПС и 3 МПС, собственост на СУ „Васил Левски“- гр.Севлиево и ПГТМ- с.Градница, а останалите 223 пътуващи деца и ученици ще ползват общинската транспортна схема и специализиран превоз. Първокласниците, които за първи път прекрачиха прага на училището са 239 и получиха като подарък от Община Севлиево книжка с избрани приказки от цял свят.

снимка: Община Севлиево

През лятната ваканция се извършиха текущи ремонтни дейности в сградите на образователните институции, обновиха се площадките в детските градини, реновирана бе сградата на ЦПЛР – Детски комплекс „Й.Йовков“ и изцяло обновен сградния фонд на училището в село Шумата по проект „Изграждане, ремонт и закупуване на оборудване и обзавеждане на Основно училище ,,Васил Левски“ с. Шумата, община Севлиево“ от Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. Продължава реконструкцията и пристрояването на училищна столова в едната сграда на ОУ „Стефан Пешев“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица