Свържи се с нас

Новини

Пепа Сомлева ще представлява и ПП „Възраждане“ в местния парламент

Published

on

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Сегашният действащ съветник от местната политическата формация „Будно Габрово“ Пепа Сомлева ще представлява и партия „Възраждане“ в Общински съвет – Габрово. Тя няма да става член на партията, а е част от нейната гражданска квота. Новината официално бе съобщена пред габровските медии от председателя на националистическата партия Костадин Костадинов.

„Госпожа Сомлева е сред фигурите, които са разпознаваеми далеч извън Габрово. Смятам, че когато такива хора са надхвърлили регионалните рамки на градовете и общините, където живеят и имат общественото доверие на много хора в цялата страна, те са длъжни да търсят взаимодействие със също такива фигури като тях“, заяви Костадин Костадинов.

По думите му през август месец ПП „Възраждане“ е провела национална среща в Габрово, чиито основен инициатор и организатор за случване на събранието е била именно Пепа Сомлева.

„Установихме, че нямаме никакви различия, както по отношение на местната, така и на националната политика. Съвсем логичен беше въпросът бихме ли могли това, което имаме към настоящия момент като единомислие и съвпадащи позиции по различни въпроси, да го „облечем“ в институционална рамка.

Ние не поставихме въпроса тя да стане член на „Възраждане“. След като тя се съгласи, ние й гласувахме доверие да представлява нашата организация в Общинския съвет на Габрово. Считано от днес (22 ноември) г-жа Сомлева е наш представител.

Смятаме, че на нея трябва да й се гласува доверие оттук насетне не само в Габрово, но въобще в национален мащаб да бъде една от фигурите, които да определят политиката ни. Защото тя е човек с изключителен сериозен експертен и административен потенциал, който доказва не само в ОбС – Габрово, а и във всекидневната си работа“, коментира председателят на ПП“Възраждане“.

Пред медиите Пепа Сомлева сподели, че отдавна е изкушена от патриотичната идея, но е имала силни колебания към останалите националистически организации в страната. „След разместване на политическите пластове стана ясно коя патриотична организация устоява докрай идеите си, без да променя позиции, което открих в лицето на партия „Възраждане““, каза тя.

„България изчезва и умира пред очите ни, и в ръцете ни“, емоционално добави още председателят на „Възраждане“. Според него един човек или една организация не биха се справили с този проблем, като е необходимо да се търси обединение между хората, мислещи по един и същ начин.

От казаното пред медиите стана ясно още, че представители на политическата партия са провели среща със съветници на Президента, като са обсъдили с тях възможностите да се действа за решаване на демографската катастрофа в страната.

„Проблемът с демографската криза в България няма как да бъде решен само от една партия, само от едно правителство и в рамките на един мандат! Трябва да се постигне национално разбирателство и единомислие, които да се постигнат минимум в рамките на десетилетие занапред. Да бъде нещо, което да е абсолютно безспорно, върху което да работят правителствата, независимо какви са те – леви, десни или центристки“, подчерта Костадинов.

Необходими са държавни мерки за връщане на българите, които живеят в чужбина. Примерът, даден от Гърция в това отношение, бе оценен като положителен от Костадин Костадинов. Там чрез данъчно законодателство държавата стимулира гърци, които се връщат от чужбина и създават работни места в страната си.

Привличането на българските малцинства от бившите Съветски републики също би била възможност за решаване на демографския проблем, счита още Костадинов. „В България трябва да се стимулират младите хора да създават семейства и деца. Детето отново трябва да стане най-важното нещо в живота на хората и да дава смисъл на съществуването“, категоричен бе той.

Председателят на „Възраждане“ каза още, че е необходимо да се стимулират именно българите да раждат деца, за да не стане така, че за по-малко от година други малцинства да се разраснат многократно, при условие, че става въпрос за финансов стимул.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

14 коментара

14 Comments

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Двама загубиха живота си, 34 заразени с КОВИД – 19 за ден

Published

on

58-годишен мъж от Габрово и 63-годишна жена от Трявна загубиха битката за живота си с коронавируса, а 34 са новите потвърдени случаи на вирусната инфекция на територията на областта през вчерашния ден, 8 април.

Данните съобщиха днес, 9 април, от Регионалната здравна инспекция в Габрово. Според информацията на здравните власти през последното денонощие на територията на областта 4 пациенти са били хоспитализирани в лечебно заведение за болнична помощ.

Останалите 30 установени случаи на вирусната инфекция са с леки симптоми или без симптоми, и провеждат домашно лечение.

По отношение разпределението на потвърдените 34 заразени през вчерашния ден в четирите общини на област Габрово става ясно, че най-много заболели има в Габрово, общо 20 души. Десет са положителните резултати в Севлиево, три потвърдени проби има в Трявна и една в Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Габровка открадна триколката на възрастна жена посред бял ден

Published

on

37-годишна жена от Габрово бе уличена в извършването на кражба, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Във вторник в полицията постъпил сигнал от 72-годишна жена, която заявила, че за времето от 12.00 до 12.30 часа, неизвестно лице извършило кражба на собствената ѝ електрическа триколка, оставена близо до хранителен магазин.

В резултат от проведените оперативно – издирвателни мероприятия служители на сектор „Криминална полиция“ установили, че извършител на кражбата е 37-годишната габровка.

Вещта, предмет на престъпление, е намерена и възстановена. По случая е заведена преписка по чл.194 ал.1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изплащат възнагражденията на членовете на избирателни комисии

Published

on

Започва изплащането на възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, участвали в провеждането на избори за Народно събрание, проведени на 4 април, информираха от Община Габрово.

Средствата ще бъдат изплащани лично на лицето или с нотариално заверено пълномощно, срещу представена лична карта, след 10.00 часа на 12 април на касата в Центъра за административно обслужване в Община Габрово.

Работното време на касата е от 08.30 ч. до 17.00 часа всеки работен ден.

Възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, предоставили своя банкова сметка, вече са преведени.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица