Новини, Политика|22.11.2017 15:34

Пепа Сомлева ще представлява и ПП „Възраждане“ в местния парламент

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Сегашният действащ съветник от местната политическата формация „Будно Габрово“ Пепа Сомлева ще представлява и партия „Възраждане“ в Общински съвет – Габрово. Тя няма да става член на партията, а е част от нейната гражданска квота. Новината официално бе съобщена пред габровските медии от председателя на националистическата партия Костадин Костадинов.

„Госпожа Сомлева е сред фигурите, които са разпознаваеми далеч извън Габрово. Смятам, че когато такива хора са надхвърлили регионалните рамки на градовете и общините, където живеят и имат общественото доверие на много хора в цялата страна, те са длъжни да търсят взаимодействие със също такива фигури като тях“, заяви Костадин Костадинов.

По думите му през август месец ПП „Възраждане“ е провела национална среща в Габрово, чиито основен инициатор и организатор за случване на събранието е била именно Пепа Сомлева.

„Установихме, че нямаме никакви различия, както по отношение на местната, така и на националната политика. Съвсем логичен беше въпросът бихме ли могли това, което имаме към настоящия момент като единомислие и съвпадащи позиции по различни въпроси, да го „облечем“ в институционална рамка.

Ние не поставихме въпроса тя да стане член на „Възраждане“. След като тя се съгласи, ние й гласувахме доверие да представлява нашата организация в Общинския съвет на Габрово. Считано от днес (22 ноември) г-жа Сомлева е наш представител.

Смятаме, че на нея трябва да й се гласува доверие оттук насетне не само в Габрово, но въобще в национален мащаб да бъде една от фигурите, които да определят политиката ни. Защото тя е човек с изключителен сериозен експертен и административен потенциал, който доказва не само в ОбС – Габрово, а и във всекидневната си работа“, коментира председателят на ПП“Възраждане“.

Пред медиите Пепа Сомлева сподели, че отдавна е изкушена от патриотичната идея, но е имала силни колебания към останалите националистически организации в страната. „След разместване на политическите пластове стана ясно коя патриотична организация устоява докрай идеите си, без да променя позиции, което открих в лицето на партия „Възраждане““, каза тя.

„България изчезва и умира пред очите ни, и в ръцете ни“, емоционално добави още председателят на „Възраждане“. Според него един човек или една организация не биха се справили с този проблем, като е необходимо да се търси обединение между хората, мислещи по един и същ начин.

От казаното пред медиите стана ясно още, че представители на политическата партия са провели среща със съветници на Президента, като са обсъдили с тях възможностите да се действа за решаване на демографската катастрофа в страната.

„Проблемът с демографската криза в България няма как да бъде решен само от една партия, само от едно правителство и в рамките на един мандат! Трябва да се постигне национално разбирателство и единомислие, които да се постигнат минимум в рамките на десетилетие занапред. Да бъде нещо, което да е абсолютно безспорно, върху което да работят правителствата, независимо какви са те – леви, десни или центристки“, подчерта Костадинов.

Необходими са държавни мерки за връщане на българите, които живеят в чужбина. Примерът, даден от Гърция в това отношение, бе оценен като положителен от Костадин Костадинов. Там чрез данъчно законодателство държавата стимулира гърци, които се връщат от чужбина и създават работни места в страната си.

Привличането на българските малцинства от бившите Съветски републики също би била възможност за решаване на демографския проблем, счита още Костадинов. „В България трябва да се стимулират младите хора да създават семейства и деца. Детето отново трябва да стане най-важното нещо в живота на хората и да дава смисъл на съществуването“, категоричен бе той.

Председателят на „Възраждане“ каза още, че е необходимо да се стимулират именно българите да раждат деца, за да не стане така, че за по-малко от година други малцинства да се разраснат многократно, при условие, че става въпрос за финансов стимул.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

14 коментара

 • Г-жа Сомлева наистина е добре позната в Габрово. Сменя партиите като пчела-майка. Беше при Яне Янев, беше при Велизар Енчев, сега е при Костадинов. Е, какво е общото между шмекера Яне и Енчев и Костадинов? Нищо! Обаче тя припознала и тримата, като засега се е отрекла само от двамата. Ще дойде и ред на третия.

 • Стела, вие сте измамница. Сомлева е абсолютно непозната в партиите на Янев и Енчев.
  Помагаше на ДВИЖЕНИЕТО на Енчев, докато имаше смисъл. После се оттегли.

 • Скоро може да се окаже, че и общински съветник от ДПС сме избрали, както се пребоядисва тази кака.

 • Хахаха, Пепа се е объркала нещо! Партия, която не е участвала на местните избори в Габрово, да има представител в общински съвет! То не е като днес ще си легна с този, утре с друг!

 • ФАЛШИФИКАЦИЯЯЯЯЯЯ! На това, ако не му се казва фалшификация на изборния резултат- здраве му кажи!

 • Продажница! Утре и към турците ще мине!

 • В този сайт се налага цензура! Трият се коментарите! Свобода на словото!

 • Предателка, предателка, предателка… и към тези, които са я избрали и към тези, които са й платили участието в изборите.

 • Всички коментари под женски имена ги пиша аз, психоболната парчовска подлога!!!

 • Колко партии смени Пепина. Какво ни прави на ненормални, че не я помним. Мисли си че ще стане депутат. Ама този път май ще и излязат криви сметките

 • Будно Габрово заспа дълбок сън, за това сега ще се възраждам. Важно е да съм в играта.

 • Поправям се, бяхте г-жо Сомлева при Барек Бюреков. Ама то e все тaя дали е Яне или Бюрек Барек. Дано не се отречето от Костадинов, когото уважавам.

 • Психодиспансерът на Дарик се е преместил тук – знаят всичко за всеки, но като всеки комплексар много държат на анонимността си. Жалки партийни тролчета, вонящи на злоба и глупост :)))))

Напиши коментар