Свържи се с нас

Новини

Пепа Сомлева ще представлява и ПП „Възраждане“ в местния парламент

Published

on

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Сегашният действащ съветник от местната политическата формация „Будно Габрово“ Пепа Сомлева ще представлява и партия „Възраждане“ в Общински съвет – Габрово. Тя няма да става член на партията, а е част от нейната гражданска квота. Новината официално бе съобщена пред габровските медии от председателя на националистическата партия Костадин Костадинов.

„Госпожа Сомлева е сред фигурите, които са разпознаваеми далеч извън Габрово. Смятам, че когато такива хора са надхвърлили регионалните рамки на градовете и общините, където живеят и имат общественото доверие на много хора в цялата страна, те са длъжни да търсят взаимодействие със също такива фигури като тях“, заяви Костадин Костадинов.

По думите му през август месец ПП „Възраждане“ е провела национална среща в Габрово, чиито основен инициатор и организатор за случване на събранието е била именно Пепа Сомлева.

„Установихме, че нямаме никакви различия, както по отношение на местната, така и на националната политика. Съвсем логичен беше въпросът бихме ли могли това, което имаме към настоящия момент като единомислие и съвпадащи позиции по различни въпроси, да го „облечем“ в институционална рамка.

Ние не поставихме въпроса тя да стане член на „Възраждане“. След като тя се съгласи, ние й гласувахме доверие да представлява нашата организация в Общинския съвет на Габрово. Считано от днес (22 ноември) г-жа Сомлева е наш представител.

Смятаме, че на нея трябва да й се гласува доверие оттук насетне не само в Габрово, но въобще в национален мащаб да бъде една от фигурите, които да определят политиката ни. Защото тя е човек с изключителен сериозен експертен и административен потенциал, който доказва не само в ОбС – Габрово, а и във всекидневната си работа“, коментира председателят на ПП“Възраждане“.

Пред медиите Пепа Сомлева сподели, че отдавна е изкушена от патриотичната идея, но е имала силни колебания към останалите националистически организации в страната. „След разместване на политическите пластове стана ясно коя патриотична организация устоява докрай идеите си, без да променя позиции, което открих в лицето на партия „Възраждане““, каза тя.

„България изчезва и умира пред очите ни, и в ръцете ни“, емоционално добави още председателят на „Възраждане“. Според него един човек или една организация не биха се справили с този проблем, като е необходимо да се търси обединение между хората, мислещи по един и същ начин.

От казаното пред медиите стана ясно още, че представители на политическата партия са провели среща със съветници на Президента, като са обсъдили с тях възможностите да се действа за решаване на демографската катастрофа в страната.

„Проблемът с демографската криза в България няма как да бъде решен само от една партия, само от едно правителство и в рамките на един мандат! Трябва да се постигне национално разбирателство и единомислие, които да се постигнат минимум в рамките на десетилетие занапред. Да бъде нещо, което да е абсолютно безспорно, върху което да работят правителствата, независимо какви са те – леви, десни или центристки“, подчерта Костадинов.

Необходими са държавни мерки за връщане на българите, които живеят в чужбина. Примерът, даден от Гърция в това отношение, бе оценен като положителен от Костадин Костадинов. Там чрез данъчно законодателство държавата стимулира гърци, които се връщат от чужбина и създават работни места в страната си.

Привличането на българските малцинства от бившите Съветски републики също би била възможност за решаване на демографския проблем, счита още Костадинов. „В България трябва да се стимулират младите хора да създават семейства и деца. Детето отново трябва да стане най-важното нещо в живота на хората и да дава смисъл на съществуването“, категоричен бе той.

Председателят на „Възраждане“ каза още, че е необходимо да се стимулират именно българите да раждат деца, за да не стане така, че за по-малко от година други малцинства да се разраснат многократно, при условие, че става въпрос за финансов стимул.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

14 коментара

14 Comments

 1. Стела С.

  22.11.2017 at 20:06

  Г-жа Сомлева наистина е добре позната в Габрово. Сменя партиите като пчела-майка. Беше при Яне Янев, беше при Велизар Енчев, сега е при Костадинов. Е, какво е общото между шмекера Яне и Енчев и Костадинов? Нищо! Обаче тя припознала и тримата, като засега се е отрекла само от двамата. Ще дойде и ред на третия.

 2. Боби Янев

  23.11.2017 at 8:34

  Стела, вие сте измамница. Сомлева е абсолютно непозната в партиите на Янев и Енчев.
  Помагаше на ДВИЖЕНИЕТО на Енчев, докато имаше смисъл. После се оттегли.

 3. Емо

  23.11.2017 at 11:00

  Скоро може да се окаже, че и общински съветник от ДПС сме избрали, както се пребоядисва тази кака.

 4. Мария

  23.11.2017 at 11:02

  Хахаха, Пепа се е объркала нещо! Партия, която не е участвала на местните избори в Габрово, да има представител в общински съвет! То не е като днес ще си легна с този, утре с друг!

 5. Кака ви

  23.11.2017 at 11:04

  ФАЛШИФИКАЦИЯЯЯЯЯЯ! На това, ако не му се казва фалшификация на изборния резултат- здраве му кажи!

 6. Патриот

  23.11.2017 at 11:05

  Продажница! Утре и към турците ще мине!

 7. Дафинка

  23.11.2017 at 11:11

  В този сайт се налага цензура! Трият се коментарите! Свобода на словото!

 8. Емо

  23.11.2017 at 11:12

  Предателка, предателка, предателка… и към тези, които са я избрали и към тези, които са й платили участието в изборите.

 9. Вилъджер

  23.11.2017 at 11:21

  Всички коментари под женски имена ги пиша аз, психоболната парчовска подлога!!!

 10. Велизар Енчев

  23.11.2017 at 13:19

  Колко партии смени Пепина. Какво ни прави на ненормални, че не я помним. Мисли си че ще стане депутат. Ама този път май ще и излязат криви сметките

 11. Пенка

  23.11.2017 at 13:45

  Будно Габрово заспа дълбок сън, за това сега ще се възраждам. Важно е да съм в играта.

 12. Стела С.

  23.11.2017 at 15:16

  Поправям се, бяхте г-жо Сомлева при Барек Бюреков. Ама то e все тaя дали е Яне или Бюрек Барек. Дано не се отречето от Костадинов, когото уважавам.

 13. Боне Крайненеца

  24.11.2017 at 14:32

  Психодиспансерът на Дарик се е преместил тук – знаят всичко за всеки, но като всеки комплексар много държат на анонимността си. Жалки партийни тролчета, вонящи на злоба и глупост :)))))

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

„Габровски майки даряват надежда“ и БЧК в подкрепа на нуждаещи се

Published

on

снимка: БЧК – Габрово

В края на месец май Български Червен кръст -Габрово, с подкрепата на доброволци от фейсбук група „Габровски майки даряват надежда”, осъществиха акция по предоставянето на хранителни продукти.

снимка: БЧК – Габрово

Храните са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане, на най-нуждаещите се лица на 240 уязвими граждани от Община Габрово, включени във втората допълнителна група на АСП (Агенция за социално подпомагане).

снимка: БЧК – Габрово

Доброволците от групата успяха за два дни да се организират в помощ на служителите от БЧК, като се включиха не само в разпределението и пакетирането на продуктите, а с личните си автомобили помогнаха за доставките им до домовете на нуждаещите се.

снимка: БЧК – Габрово

В рамките на кампанията бяха подготвени и раздадени хранителни пакети, които съдържат 16 вида продукти – брашно, спагети, говеждо в собствен сос, леща, гювеч, зелен фасул, лютеница, грах, домати консерва, говежди кюфтета в бял сос, херинга в доматен сос, пиле фрикасе, зрял фасул, конфитюр, олио и ориз.

Потребителите от различните групи получават различни като количество и видове хранителни продукти, определени от АСП.

снимка: БЧК – Габрово

В съответствие с указанията за противоепидемични мерки срещу коронавирус, изготвени от АСП, хранителните пакети се доставят до домовете на правоимащите лица или до социалните услуги и специализирани институции, в които те са настанени.

БЧК – Габрово изказа искрената си благодарност на групата „Габровски майки даряват надежда” и по-специално на всички дами и господа, които отделиха от времето си за да дарят надежда!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Изкуството е заразно, изложба в Галерия „Видима“

Published

on

Галерия Видима обяви, че възстановява официално изложбената си дейност. Тя ще стартира със закачливото заглавие „Изкуството е заразно”, една от най-важните изложби в културния календар, които всяка година организира, а именно ежегодната изложба на „Детски Арт Център Видима”, с преподавател Снежана Велчева.

По случай празника на детето 1-ви Юни, както повелява традицията, в галерия „Видима” ще бъдат изложени творбите на малките художници, рисувани през последната учебна година! Изкуството е заразно!

Заразни са ентусиазмът и усмивките, с които неуморно творят нашите талантливи деца! Заразна е неподправената доброта и алтруизъм, с които ни посрещат всеки ден! Заразна е светлината и ангелска чистота струяща от техните „платна”!

„Създалите се за всички нас неудобни обстоятелства, попречиха на плановете на школата да представи своите постоянно обновяващи се колекции от детски рисунки в други градове от страната и чужбина.

Сигурни сме, че тези пропуски ще бъдат наваксани във времето и отново ще имаме възможността да покоряваме сърцата на публиката по цялото земно кълбо. Въпреки ограниченията, които епидемичната обстановка ни беше наложила, нашите таланти развиваха своята дейност от вкъщи и имат много нови неща за показване!“, споделят от Галерия „Видима“.

Заповядайте на 3-ти юни, за да споделите радостта от тази изложба! Откриването на изложбата ще се случи под формата на вернисаж, за да бъде избегнато струпване на големи групи от хора. Това означава, че ще можете да разглеждате в периода от 14.00 ч. до 18.30 ч. в деня на откриването, както и всеки следващ работен ден в нормалното за галерията работно време.

Бъдете отговорни и спазвайте препоръчаните мерки за опазване на общественото здраве, призовават още от Галерията.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Намалява броят на наетите през март

Published

on

Архив, Copyright © GabrovoNews.bg

Наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Габрово към края на март 2020 г. намаляват с 1.1 хил., или с 2.7%, спрямо края на декември 2019 г., като достигат 38.6 хиляди. Това сочат предварителните данни, оповестени днес от Териториално статистическо бюро – Север, отдел „Статистически изследвания – Габрово“.

Спрямо края на първото тримесечие на 2019 г. най-голямо намаление на наетите лица се наблюдава в икономическите дейности „Хотелиерство и ресторантьорство“ – с 27.2%, „Професионални дейности и научни изследвания“ – 15.3% и „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети“ – с 12.7%.

Увеличение на наетите лица по трудово и служебно правоотношение е регистрирано в икономическа дейност „Операции с недвижими имоти“ – с 31.2% и „Строителство“ – с 20.9%.

В структурата на наетите лица по икономически дейности най-голям е относителният дял на наетите по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост“ и „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети“ – съответно 49.9% и 10.9%.

В края на март 2020 г. в сравнение със същия период на 2019 г. наетите лица по трудово и служебно правоотношение се намаляват с 0.2 хил., или с 0.6%. Най-голямо намаление на наетите се наблюдава в икономическите дейности „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети“ и „Професионални дейности и научни изследвания“ а най-голямо увеличение – в „Строителство“ и „Операции с недвижими имоти“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица