Новини, Общество|22.11.2017 13:45

Единството тяло – душа – разум или как емоциите влияят на здравето

Лекция, на тема „Единството тяло-душа-разум или как емоциите влияят на здравето“, е организирана на 5 декември (вторник) от 18.00 ч. в офиса на Образователни технологии в Габрово, ул.“Юрий Венелин“ 18, ет.2. Водещ на обучението е Велина Кръстинкова, психолог и гещалт терапевт.

Когато е загубен вътрешният баланс, когато нещо дълбоко емоционално е наранено, тялото само се обръща срещу себе си. Всеки стрес, всяко неизказано чувство, неосъзната нужда или нереализирано желание могат да повлияят на баланса в нашия организъм.

Ако изследванията, които правите, не дават обяснение за вашите физиологични оплаквания и симптоми, ако лекарите са озадачение за причините, които ви карат да чувствате дискомфорт и лекарствата, които приемате, не водят до подобрение във вашето физическо състояние, то тогава вероятно става въпрос за психосоматика – на основата на психологически проблеми възникват телесни заболявания.

Предстоящата лекция има за цел да представи някои от причините за психосоматичните симптоми през парадигмата на гещалт терапията. Присъстващите ще имат възможност да изследват връзката между симптом и емоционално състояние. Водещ на лекцията е Велина Кръстинкова (психолог, гещалт терапевт).

Повече за събитието можете да намерите оттук.

За въпроси и консултации:

Велина Кръстинкова
психолог, гещалт психотерапевт
gsm: 0896 73 28 39
e-mail: vkrastinkova@yahoo.com.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар