Свържи се с нас

Новини

Единството тяло – душа – разум или как емоциите влияят на здравето

Published

on

Лекция, на тема „Единството тяло-душа-разум или как емоциите влияят на здравето“, е организирана на 5 декември (вторник) от 18.00 ч. в офиса на Образователни технологии в Габрово, ул.“Юрий Венелин“ 18, ет.2. Водещ на обучението е Велина Кръстинкова, психолог и гещалт терапевт.

Когато е загубен вътрешният баланс, когато нещо дълбоко емоционално е наранено, тялото само се обръща срещу себе си. Всеки стрес, всяко неизказано чувство, неосъзната нужда или нереализирано желание могат да повлияят на баланса в нашия организъм.

Ако изследванията, които правите, не дават обяснение за вашите физиологични оплаквания и симптоми, ако лекарите са озадачение за причините, които ви карат да чувствате дискомфорт и лекарствата, които приемате, не водят до подобрение във вашето физическо състояние, то тогава вероятно става въпрос за психосоматика – на основата на психологически проблеми възникват телесни заболявания.

Предстоящата лекция има за цел да представи някои от причините за психосоматичните симптоми през парадигмата на гещалт терапията. Присъстващите ще имат възможност да изследват връзката между симптом и емоционално състояние. Водещ на лекцията е Велина Кръстинкова (психолог, гещалт терапевт).

Повече за събитието можете да намерите оттук.

За въпроси и консултации:

Велина Кръстинкова
психолог, гещалт психотерапевт
gsm: 0896 73 28 39
e-mail: vkrastinkova@yahoo.com.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Двама загубиха живота си, 34 заразени с КОВИД – 19 за ден

Published

on

58-годишен мъж от Габрово и 63-годишна жена от Трявна загубиха битката за живота си с коронавируса, а 34 са новите потвърдени случаи на вирусната инфекция на територията на областта през вчерашния ден, 8 април.

Данните съобщиха днес, 9 април, от Регионалната здравна инспекция в Габрово. Според информацията на здравните власти през последното денонощие на територията на областта 4 пациенти са били хоспитализирани в лечебно заведение за болнична помощ.

Останалите 30 установени случаи на вирусната инфекция са с леки симптоми или без симптоми, и провеждат домашно лечение.

По отношение разпределението на потвърдените 34 заразени през вчерашния ден в четирите общини на област Габрово става ясно, че най-много заболели има в Габрово, общо 20 души. Десет са положителните резултати в Севлиево, три потвърдени проби има в Трявна и една в Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Габровка открадна триколката на възрастна жена посред бял ден

Published

on

37-годишна жена от Габрово бе уличена в извършването на кражба, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Във вторник в полицията постъпил сигнал от 72-годишна жена, която заявила, че за времето от 12.00 до 12.30 часа, неизвестно лице извършило кражба на собствената ѝ електрическа триколка, оставена близо до хранителен магазин.

В резултат от проведените оперативно – издирвателни мероприятия служители на сектор „Криминална полиция“ установили, че извършител на кражбата е 37-годишната габровка.

Вещта, предмет на престъпление, е намерена и възстановена. По случая е заведена преписка по чл.194 ал.1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изплащат възнагражденията на членовете на избирателни комисии

Published

on

Започва изплащането на възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, участвали в провеждането на избори за Народно събрание, проведени на 4 април, информираха от Община Габрово.

Средствата ще бъдат изплащани лично на лицето или с нотариално заверено пълномощно, срещу представена лична карта, след 10.00 часа на 12 април на касата в Центъра за административно обслужване в Община Габрово.

Работното време на касата е от 08.30 ч. до 17.00 часа всеки работен ден.

Възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, предоставили своя банкова сметка, вече са преведени.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица