Свържи се с нас

Икономика

Общината ще даде 30 бона за самолетни билети

В края на миналата седмица Община Габрово обяви старт на обществена поръчка за самолетни билети при служебни пътувания в чужбина. Прогнозната стойност на поръчката е за 30 000 лева без ДДС, а източникът на финансиране – местната хазна, както и по проекти с външно финансиране, по които Общината е бенефициент или партньор.

Пълното наименование на процедурата по Закона за обществените поръчки (ЗОП) е „Предоставяне на самолетни билети за служебни командировки в чужбина за нуждите на Община Габрово“.

Предмет на настоящата обществена поръчка е предоставяне след предварителна заявка от кмета на Община Габрово, на самолетни билети за служебни командировки в чужбина за нуждите на Общината, вкл. и на експерти по проекти, за които в съответния проект са предвидени средства за командироването им.

В поръчката се търси кандидат, който ще осигури самолетните билети за срок от сключване на договора до 31.12.2018г. или до изчерпване на финансовия ресурс, посочен като прогнозна стойност.

Сред дестинациите, които спечелилият обществената поръчка изпълнител трябва да обезпечи, са: Стокхолм, Шанхай, Москва, Тел Авив, Талин, Доха, Истанбул, Амстердам, Букурещ, Венеция, Атина, Берлин, Торино, Брюксел, Будапеща, Варшава, Виена, Пекин, Манчестър, Загреб, Токио, Копенхаген, Бристол, Лисабон, Билбао, Лондон, Любляна, Братислава, Мадрид, Милано, Мюнхен, Белград, Севиля, Осло, Париж, Прага, Барселона, Рига, Рим, Валенсия, Страсбург, Франкфурт на Майн, Ню Йорк, Цюрих, Нагоя, Хамбург, Вилнюс и Хелзинки.

Методиката за оценка на офертата ще бъде „оптимално съотношение качество/цена“, посочват от администрацията на кмета. Крайният срок за подаване на офертите към пл. „Възраждане“ №3 е 17.00 ч. на 23.11.2017 г.

Постъпилите предложения ще бъдат разгледани от комисия за оценка и класиране на офертите, като ще бъдат отворени в 10.30 часа в деня, следващ крайната дата на подаването им.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

3 Comments

 1. Да живее туризЪма

  21.11.2017 at 19:11

  RyanAir пуснаха страхотна промоция, с която можете да закупите билети до многобройни Европейски дестинации на цени от 5 Евро от София и Пловдив!
  Полетите на RyanAir, които можете да закупите на цени от 5 Евро в посока са до 21 дестинации в Европа.
  Дестинации на цени от 5 Евро в посока: Айндховен и Милано
  Дестинации на цени от 7.99 Евро в посока: Лондон и Брюксел
  Дестинации на цени от 9,79 Евро в посока: Рим, Берлин и Карлсруе

  Или пък
  https://www.esky.bg/oferti/ci/sof/0/0/sofiya

 2. Габровци, забравете за 16 – те милиарда нови дългове които мастърите ми изтеглиха на три транша, за да откраднат. Забравете и че Килъри Хлинтън нареди на Боко – Тиквата да спре един печеливш проект за нова АЕЦ, и затова плащате милиарди неустойки на Русия. Забравете че сме партия на рекетьори и контрабандисти на цигари и десетки потомствени комунисти от като Цецо Тъпото, забогатяха след като се намъкнаха на на власт и започнаха да източват наред държавата и общините управлявани от ГЕРБ. Да се съсредоточим върху предишните, тройната и комунистите, за да не се сетите че сме виновни ние от ОПГ ГЕРБ!!! Лапам и гълтам!!!!!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Икономика

ОИЦ – Габрово в срещи за дигитализация на бизнеса

Информационни срещи, с участието на представители на малкия и среден бизнес, проведе в края на миналата седмица Областен информационен център – Габрово, съвместно с Габровската търговско-промишлена палата в градовете Габрово и Севлиево.

Събитията бяха посветени на проект за ваучерна схема за предоставяне на услуги за информационни и комуникационни технологии (ИКТ услуги) на микро, малки и средни предприятия (МСП)“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК).

снимка: ОИЦ – Габрово

Представеният проект е пилотен за Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), с цел насърчаване използването на нови, базирани на ИКТ бизнес модели и стимулиране дигитализацията на МСП, което да допринесе за развитието на бизнеса.

Ресурсът на процедурата е 450 ваучери, от които бизнесът в страната ще може да се възползва от два типа услуги. За създаването на адаптивен уеб сайт, електронен магазин или мобилно приложение са предвидени 90 ваучери, на стойност 5 000 лв. без ДДС. По-голямата част ваучери – 360, ще бъдат предоставени за услуги за дигитален маркетинг и за осигуряване на информационна и киберсигурност.

снимка: ОИЦ – Габрово

Те ще бъдат на стойност 20 000 лв. без ДДС. В презентацията си експертите на ОИЦ – Габрово акцентираха върху условията за допустимост на кандидатите – микро, малки и средни предприятия включени в Националната стратегия за насърчаване на МСП 2014-2020 като високотехнологични, средно високотехнологични, нискотехнологични и средно нискотехнологични промишлени производства или интензивни на знание услуги.

Новост за предоставяните от ИАНМСП услуги е и улесненият начин за заявяване на ваучери от фирмите чрез опростен електронно базиран формуляр за кандидатстване в ИСУН 2020. Участниците в срещите заявиха огромен интерес към ваучерите за ИКТ услуги и очакваната процедура „Дигитализация на МСП“ в календара на ОПИК за 2020 г.

Не останаха скрити и тревогите, че ресурсът по ваучерната схема е ограничен и крайно недостатъчен, а нуждата от инвестиции за присъствието на малкия бизнес и услугите му в интернет пространството – огромна.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Публично бсъждане на проектобюджет 2020 на Габрово

Покана за публично обсъждане на проект за бюджет на Община Габрово за 2020 година.

На основание Закона за публичните финанси и Наредбата на Общински съвет – Габрово за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местни дейности за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на община Габрово, кметът Таня Христова кани жителите на общината, юридически лица, представители на средствата за масово осведомяване, на граждански сдружения, общински съветници, ръководители на бюджетни звена и други заинтересовани лица, да вземат участие в публично обсъждане на проекта за Бюджет за 2020 г.

Публичната дискусия ще се проведе този четвъртък, 16 януари, от 17.30 часа в Ритуална зала на Община Габрово.

Материалите по проекта на бюджета на община Габрово за 2020 г. са на разположение в Центъра за информация и услуги на гражданите в сградата на общинската администрация на хартиен носител, а в електронен вариант може да се запознаете с приложенията оттук.

Приложение 1 – Разчет на приходите
Приложение 2 – Разходи по функции
Приложение 3 – Разходи по параграфи

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Габрово и Тракия икономическа зона станаха партньори

Меморандум за сътрудничество подписаха на 10 януари кметът на Габрово Таня Христова и председателят на „Клъстер Тракия икономическа зона“ инж. Пламен Панчев. По този начин регионът около Габрово се включва към териториалния обхват на „Тракия икономическа зона” /ТИЗ/.

Според подписания документ страните ще работят за постигане на стратегически цели: привличането на мащабни инвеститори в Габрово; създаване на съвременна бизнес инфраструктура на територията на съществуващите индустриални зони, както и изграждане на нови индустриални зони; съдействие за развитието на високотехнологични компании; създаване на среда, благоприятстваща иновациите; подпомагане разработването на Общи устройствени планове, предвиждащи инфраструктурно развитие на промишлените и индустриални зони; осигуряване на кадри за нуждите на индустрията чрез осъществяване на съвместни проекти в сферата на висшето и средно професионално образование, и ранното кариерно ориентиране; промотиране на региона и интернационализация.

снимка: Тракия икономическа зона

Община Габрово и „Клъстер Тракия икономическа зона“ ще работят съвместно за подпомагане на български и чуждестранни инвеститори, привличане на средства за извършване на анализ, проучване и проектиране, активно участие в междуведомствени работни групи, вътрешни и международни икономически форуми.

Партньорите ще насочат усилия и към създаване на механизъм за предотвратяване на нелоялна конкуренция между отделните региони при привличане на инвеститори и създаване на възможности за реален и информиран избор при локализиране на мястото за инвестиране.

Меморандумът ще послужи за основа за изготвянето на последващо споразумение за осъществяване на публично-частно партньорство между Община Габрово и „Клъстер Тракия икономическа зона”.

снимка: Тракия икономическа зона

„Тракия икономическа зона“ доказа на практика не само, че бизнесът и общините могат да работят заедно, но тя е пионер и в обединяването на самите общини“, посочи при подписването на споразумението инж. Панчев, уточнявайки, че към зоната вече се включиха Бургас и Хасково.

„Целта на това партньорство е заедно да постигнем реален положителен икономически ефект в развитието на община Габрово“, каза при подписването кметът на града Таня Христова.

ТИЗ е успешен модел на публично-частно партньорство. С над 180 предприятия и над 2 млрд. евро инвестиции тя превърна Пловдив в индустриалната столица на страната, благодарение на сътрудничеството между 9 общини – Пловдив, Асеновград, Калояново, Куклен, Марица, Първомай, Раковски, Родопи и Стамболийски, две сдружения – „Клъстер Тракия икономическа зона“ и „Клъстер информационни и комуникационни технологии Пловдив“, и бизнеса.

„Само за последните две години инвестициите в ТИЗ достигат 300 млн. евро“, конкретизира създателят на най-мащабната и устойчиво развиваща се индустриална зона в Източна Европа инж. Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица