Свържи се с нас

Икономика

Общината ще даде 30 бона за самолетни билети

В края на миналата седмица Община Габрово обяви старт на обществена поръчка за самолетни билети при служебни пътувания в чужбина. Прогнозната стойност на поръчката е за 30 000 лева без ДДС, а източникът на финансиране – местната хазна, както и по проекти с външно финансиране, по които Общината е бенефициент или партньор.

Пълното наименование на процедурата по Закона за обществените поръчки (ЗОП) е „Предоставяне на самолетни билети за служебни командировки в чужбина за нуждите на Община Габрово“.

Предмет на настоящата обществена поръчка е предоставяне след предварителна заявка от кмета на Община Габрово, на самолетни билети за служебни командировки в чужбина за нуждите на Общината, вкл. и на експерти по проекти, за които в съответния проект са предвидени средства за командироването им.

В поръчката се търси кандидат, който ще осигури самолетните билети за срок от сключване на договора до 31.12.2018г. или до изчерпване на финансовия ресурс, посочен като прогнозна стойност.

Сред дестинациите, които спечелилият обществената поръчка изпълнител трябва да обезпечи, са: Стокхолм, Шанхай, Москва, Тел Авив, Талин, Доха, Истанбул, Амстердам, Букурещ, Венеция, Атина, Берлин, Торино, Брюксел, Будапеща, Варшава, Виена, Пекин, Манчестър, Загреб, Токио, Копенхаген, Бристол, Лисабон, Билбао, Лондон, Любляна, Братислава, Мадрид, Милано, Мюнхен, Белград, Севиля, Осло, Париж, Прага, Барселона, Рига, Рим, Валенсия, Страсбург, Франкфурт на Майн, Ню Йорк, Цюрих, Нагоя, Хамбург, Вилнюс и Хелзинки.

Методиката за оценка на офертата ще бъде „оптимално съотношение качество/цена“, посочват от администрацията на кмета. Крайният срок за подаване на офертите към пл. „Възраждане“ №3 е 17.00 ч. на 23.11.2017 г.

Постъпилите предложения ще бъдат разгледани от комисия за оценка и класиране на офертите, като ще бъдат отворени в 10.30 часа в деня, следващ крайната дата на подаването им.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

3 Comments

 1. Да живее туризЪма

  21.11.2017 at 19:11

  RyanAir пуснаха страхотна промоция, с която можете да закупите билети до многобройни Европейски дестинации на цени от 5 Евро от София и Пловдив!
  Полетите на RyanAir, които можете да закупите на цени от 5 Евро в посока са до 21 дестинации в Европа.
  Дестинации на цени от 5 Евро в посока: Айндховен и Милано
  Дестинации на цени от 7.99 Евро в посока: Лондон и Брюксел
  Дестинации на цени от 9,79 Евро в посока: Рим, Берлин и Карлсруе

  Или пък
  https://www.esky.bg/oferti/ci/sof/0/0/sofiya

 2. Габровци, забравете за 16 – те милиарда нови дългове които мастърите ми изтеглиха на три транша, за да откраднат. Забравете и че Килъри Хлинтън нареди на Боко – Тиквата да спре един печеливш проект за нова АЕЦ, и затова плащате милиарди неустойки на Русия. Забравете че сме партия на рекетьори и контрабандисти на цигари и десетки потомствени комунисти от като Цецо Тъпото, забогатяха след като се намъкнаха на на власт и започнаха да източват наред държавата и общините управлявани от ГЕРБ. Да се съсредоточим върху предишните, тройната и комунистите, за да не се сетите че сме виновни ние от ОПГ ГЕРБ!!! Лапам и гълтам!!!!!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Икономика

Три фирми от Габровско на международно изложение в Германия

Пастили ООД, Вернада ЕООД и Брама ООД са сред 46-те български предприятия, които ще вземат участие на най-голямото и известно изложение в областта на хранително-вкусовата промишленост в света ANUGA 2019, 05-09.10.2019, град Кьолн, Германия. Форумът се провежда веднъж на две години и през 2019 г. чества своята 100 годишнина.

За традициите и мащабите на изложението говорят фактите, които сочат, че през тази година за ANUGA е регистрирано участие над 7 400 изложители от над 100 държави (около 165 000 души).

снимка: sme.government.bg

Международните представители при изложителите са над 50%, а при посетителите над 90 % от 198 държави, което превръща изложението в глобален форум за бранша и представя световните тенденции и иновации в сектора.

Изданията на ANUGA се отразяват широко в световните медии. Нивото на бизнес посетителите е много високо, което води до реално сключване на сделки. Участието на българските компании се организира от Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

НАП към студентите в чужбина: Проверихте ли здравноосигурителния си статус?

От офиса на НАП в Габрово напомнят на студентите от областта, следващи редовно обучение в чужбина, че е необходимо да представят в офиса на НАП удостоверение или служебна бележка, подпечатани с мокър печат и подписани от служебно лице от съответния университет.

Ако документът е генериран по електронен път, трябва задължително да съдържа отпечатан текст, че важи без подпис и печат. Документът, който трябва да се представи, съдържа имената на студента, периода, в който той е учил там (само за изминали семестри или години, но не и за предстоящи от обучението му) и дата на издаване.

снимка: gq-magazine.co.uk

Удостоверението или служебната бележка трябва да са преведени на български език от лицензиран преводач.

Документът се подава в салона за обслужване на клиенти на ул. „Радецка“ №11, за да се изчистят задълженията за месеците, през които студентът не е здравноосигурен в България.

Подаването на удостоверението може да се извърши и от родител, без за това да се изисква нотариално заверено пълномощно.

Всеки може да провери здравноосигурителния си статус в офиса на НАП в Габрово в центъра на града, а така също и на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор за съответния оператор.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Информационен ден за „Развитие на информационни клъстери“ в Габрово

На 21 август, сряда, в Ритуалната зала на Община Габрово, от 10.00 до 12.00 часа ще се проведе информационен ден за бизнеса, насочен за представяне на процедура „Развитие на иновационни клъстери“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020.

Събитието е част от информационна кампания в периода от 20 август до 11 септември само в градовете Варна, Габрово, Пловдив и София. В нашия град то се организира от Областен информационен център – Габрово и Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” в Министерство на икономиката

снимка: Община Габрово

Целта на процедурата е да предостави подкрепа за внедряване на иновативен продукт/процес или услуга от клъстери чрез съвместно използване на съоръжения, обмен на познания и опит, ефективен принос за трансфера на знания, изграждане на специфични мрежи от взаимосвързани, но оставащи си конкуренти на пазара компании, разпространение на информация и сътрудничество между предприятията и други организации в клъстера.

Освен предприятията, научните организации и академичните организации в клъстерни организации могат да участват общини, областни администрации, висши училища и професионални гимназии!

снимка: Община Габрово, Архив

Какво е иновационен клъстър?

Иновационните клъстери представляват съвкупност от взаимосвързани организации, които допринасят за реализацията на иновации обичайно в един икономически сектор или индустрия.

Те включват голям брой взаимосвързани индустриални и/или обслужващи фирми, които имат висока степен на сътрудничество, обикновено посредством единна верига за доставки и работят при едни и същи пазарни условия.

Доброволното сдружаване на предприятия в иновативни клъстери дава възможност за прилагане на нови производствени решения и за развитие на потенциала им, което води до увеличаване на иновационната дейност, производителността, нарастване на произведената добавена стойност, достъпа до пазари, а оттам и до повишаване конкурентоспособността на фирмите участници и разширяване на експортния им капацитет.

Допълнителна информация относно процедура „Развитие на иновационни клъстери“ е публикувана на интернет страницата на Оперативната програма.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица