Икономика, Новини|15.11.2017 16:09

Откриха етап 1 от инвестиционната програма на завода за санитарна керамика и арматура

снимка: Министерство на икономиката

Министърът на икономиката Емил Караниколов участва в официалното откриване на първия етап от инвестиционната програма на завода за санитарна керамика и арматурата в Севлиево. Предвидено е придобиване на нови машини и оборудване, инструментална екипировка за нови гами изделия, на обща стойност над 22 млн. лв.

По време на срещата си с главния изпълнителен директор на завода за санитарна керамика и арматурата Торстен Тюрлинг, министър Караниколов представи възможностите за подпомагане на бизнеса чрез мерките, заложени в Закона за насърчаване на инвестициите.

Той акцентира и върху подобряване достъпа до финансиране на малките и средните фирми чрез Българска банка за развитие (ББР). По думите на икономическия министър друг инструмент в посока развитие на бизнес средата в страната е надграждането и създаването на нови индустриални зони.

„Предприет е нов подход за развитието на индустриалните зони в България – първо ще се изгражда инфраструктурата на зоната и едва след това ще се продава или ще се дава право на строеж, за да могат инвеститорите да влизат в готови индустриални зони“, поясни министърът.

Той допълни, че това е едно от допълнителните облекчения за потенциалните инвеститори, за които се работи през Закона за насърчаване на инвестициите. Коментирано бе и недостига на работна ръка, който се отразява сериозно върху инвестиционния климат.

В заключение министър Караниколов изрази увереност, че увеличението на производството и на приходите от продажби за 2017 г. на завода за санитарна керамика и арматурата с около 3% спрямо 2016 г., се дължат на подобряващите се икономически условия, ръст на строителния пазар и иновативните продукти.

За последните 25 години компанията е инвестирала над 260 млн. лв. и е подсигурила работа на над 3000 човека, с което се нарежда в топ 15 на работодателите в страната ни.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

  • nqma kak da ima rabotna ruka s tezi smeshni zaplati koito davat

  • Компанията- майка осма поредна година е на огромна загуба, а тъпите герберасти продължават да лъжат за огромните “ инвестиции“.

  • Счетоводният баланс го има в Интер нет, ама аз съм многу тупо парче и не знам как да пусна компютура.
    Л. и Г.(Лъжа и Грабя)

Напиши коментар