Новини|24.10.2017 12:02

ПГТ „Пенчо Семов” участва активно в Иновационен лагер

снимка: ПГТ „Пенчо Семов“ – Габрово

Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов” – Габрово участва активно в Иновационен лагер „От традиции към иновации“, в рамките на Световната седмица по предприемачество, провел се в Габрово от 19 до 22 октомври по инициатива на Община Габрово и Областен информационен център – Габрово.

Инициативата има за цел да развива предприемаческото мислене на младите хора, като ги мотивира да бъдат изобретателни и да поемат рискове. Всъщност, това представлява нов образователен подход, разработен от Джуниър Ачийвмънт, България.

В лагера сред 29 участници от училищата на общината бяха и 13 ученици от ПГТ „Пенчо Семов”. През първия ден учениците посетиха фирми и продължиха в зала Възраждане в среща – дискусия във формат „Световно кафене”.

През втория ден се проведе иновационният лагер, в който екипите защитаваха своите бизнес идеи и ги презентираха пред публика.

Елица Бенева и Теодора Тодорова бяха в основата на екипа, класирал се на първо място. С това Професионална гимназия по туризъм  „Пенчо Семов” – Габрово още веднъж доказва, че нейните ученици са отлично подготвени за бъдещата си професия на икономисти и мениджъри.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

1 Коментар

Напиши коментар