Свържи се с нас

Новини

Областният откри събитията за председателството и членството ни в ЕС

С информация за българското Председателство на Съвета на ЕС, разговор с евродепутата Андрей Новаков и изложба премина първото от поредицата комуникационни събития за областта

Published

on

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител Невена Петкова откри в Севлиево първото от поредицата комуникационни събития, във връзка с отбелязването на Десетата годишнина от членството на България в Европейския съюз и предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС.

снимка: Областна администрация – Габрово

На срещата присъстваха народният представител Иглика Иванова, двамата зам.областни управители, заместник – кметове, началникът на РУО – Габрово, представители на Училищно настоятелство – Севлиево, на неправителствени организации, ученици.

„Целта на информационната кампания е да представи приоритетите на българското Председателство на Съвета на ЕС. Публичността и широката информираност са основа за успешното ни развитие като страна член на Европейския съюз”, каза при откриването на форума областният управител и представи ключовите послания в програмата на България и основните тематични измерения, върху които ще бъде фокусирано председателството на страната ни.

„Това е възможност да покажем страната, която обичаме – една Проевропейска България, имаща своя цивилизационен принос към културно-историческото наследство на Европа, интегриран член нужен за бъдещото развитие на Европа.“ – заяви Невена Петкова и допълни, че водещият принцип на работа по време на нашето Председателство ще бъде запазването на единството и солидарността между държавите – членки, ще насърчава партньорствата и ще бъде отворено към гражданите.

Областният управител сподели още, че в период, когато Европейският съюз е изправен пред множество предизвикателства и възможност, България има уникален шанс да участва в процесите на формиране и реформиране на ЕС такъв, какъвто биха искали да го видят европейските граждани и за какъвто мечтаят и младите хора.

„Председателството е отговорност на цялото общество и всички можем да допринесем за успеха му и за представянето на България по начина, по който страната ни заслужава. Девизът му е „Съединението прави силата“ и е отражение на историята на страната ни и държавността, а същевременно и на идеята за обединена и солидарна Европа.“ – допълни още по време на презентацията си Невена Петкова.

По време на срещата участниците в нея имаха възможност да разговарят с евродепутата Андрей Новаков, който представи различни аспекти от работата си в Европарламента. Говори за възможностите за младите хора и отговаря на различни въпроси свързани с Евросъюза.

снимка: Областна администрация – Габрово

В края на информационната среща областният управител Невена Петкова откри изложба с фотографии на тема „Нещо българско и родно…в ЕС“. Изложбата е от проведен конкурс в рамките на инициативата за популяризиране на БГ Председателството.

В десет табла са подбрани снимки, които представят България по различен начин. Прави впечатление, че онова „нещо“, което най-много напомня на хората, които са извън родината ни за нея са българските народни танци, защото получените такива снимки са преобладаващи.

„Хорото е символ на цялост и на обединението ни навсякъде по света“, сподели областният управител Невена Петкова и допълни, че за конкурса са участвали снимки от Испания, Италия, Румъния, Литва, Германия, Австрия, Белгия, Великобритания, както и в изложбата е включена една провокация, която показва, че България не е само в рамките на ЕС, а стига и до …Антарктида.

снимка: Областна администрация – Габрово

Символична награда беше връчена на Георги Анадолов, който изпрати снимка с дълбока символика – в сърцето на Лондон красотата на българските народни танци. Анадолов е организатор на Събор „Древно наследство“, който представя и популяризира богатството на българските традиции и фолклор в британската столица.

снимка: Областна администрация – Габрово

Изложбата предстои да бъде представена днес (23 октомври) в Дряново от 16:00 часа в Ритуалната зала на общинската администрация. Това е и началният час на информационното събитие там. За Община Трявна събитието ще се състои на 25 октомври отново от 16:00 часа в заседателната зала.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица