Новини, Общество|17.10.2017 10:28

Отборът на БЧК – Габрово спечели второ място на Национално състезание

снимка: БЧК – Габрово

В Националния учебно-логистичен център на БЧК, с. Лозен, се проведе ІІІ-то Национално състезание за бедствена готовност, първа помощ и права на възрастните хора. Представителният отбор на БЧК – Габрово в състав: Румяна Кирова, Снежана Милинова, Стефка Божкова и Донка Костова премина през 14 теоретични и практически пункта, оказвайки първа долекарска помощ на пострадали при пътни и битови инциденти, психосоциална подкрепа по време и след бедствие, показвайки знания относно международни документи, касаещи правата на възрастните хора.

Отборът се класира на призовото ІІ-ро място, доказвайки активната дейност на БЧК – Габрово по отношение обученията и работата с възрастни хора. Чрез дейности, които са насочени към социална реинтеграция на възрастните хора, се дава възможност на част от тях да бъдат активни участници в съвременното общество, на базата на техния професионален и житейски опит.

За подготовката на отбора заслуга имат младите доброволци Александър Иванов и Виктория Генчева, част от Младежки авариен екип.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар