Крими, Новини|11.10.2017 12:23

Задържаха за 72 часа рецидивиста, ограбил с нож габровец

Снимката е илюстративна

Окръжна прокуратура – Габрово внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 39-годишен рецидивист, извършил пореден грабеж. С постановление на наблюдаващ прокурор той е задържан за срок от 72 часа.

Днес прокуратурата внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на лицето.

Окръжна прокуратура – Габрово е привлякла Стефан Ф. в качеството на обвиняем за това, че на 7 октомври т.г., за времето от около 14.00 часа до около 16.00 часа, в Габрово, при условията на опасен рецидив, отнел от владението на мъж от същия град чужди движими вещи – парична сума в размер на 275 лв., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това заплашване с нож и сила – срязал и издърпал мъжка чантичка от рамото му.

От проведените следствени действия е установено, че обвиняемият и пострадалият са познати. Под предлог да го закара до квартал на града, обвиняемият влязъл в автомобила на пострадалият, след което го заплашил с нож и му взел чантичката с парите.

От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието.

Обвиняемият е осъждан за престъпления от общ характер и настоящето деяние е извършено при условията на опасен рецидив.

Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем се наказва с лишаване от свобода и е налице реална опасност той да се укрие или извърши друго престъпление.

Предстои съдът да се произнесе по искането на прокуратурата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар