Новини, Общество|11.10.2017 11:08

Наши специалисти ще черпят опит от норвежки колеги

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Специалисти, ангажирани с детското здравеопазване в габровските образователни институции, ще участват в обмен на добри практики със свои колеги от Норвегия.

Новината съобщи за медиите Миглена Въгленова, гл. експерт „Публичност и визуализация“ в администрацията на кмета.

Това предвижда проект за споделяне на опит и ноу-хау за здравно осигуряване в публичния сектор, за който Община Габрово подписа договор по Фонда за двустранни отношения на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм.

Дейностите ще бъдат изпълнени в партньорство със софийска фондация и международния инкубатор за стартиращи предприемачи „Осло Интернешънъл Хъб“.

Двете организации ще съдействат за запознаване на българските участници с управлението и осигуряването на здравни грижи в норвежките образователни институции.

Планирано е пътуване до столицата Осло, където ще се състои семинар за изучаване на нови подходи за ролята на общината в организацията на детското здравеопазване.

Предвидени са контакти със здравни работници от норвежки образователни институции, както и посещения в здравни центрове, детски и учебни заведения.

В Габрово всички медицински специалисти, работещи пряко с децата в системата на образованието, ще участват в среща, на която ще научат за норвежките практики от включените в обмена.

Общата стойност на проекта е 51 633,91 лв., които се покриват изцяло от програмата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар