Свържи се с нас

Новини

Рекорден резултат в Неделната Лига на Габрово

„Веспа“ разгроми „Kamenitza“ с 26:0

Published

on

снимка: АНЛ – Габрово

Рекорден резултат се получи в 5-я кръг на Английската неделна лига по футбол на Габрово. Постигна го тимът на „Веспа“, който разгроми отбора на „Kamenitza“ с 26:0. В рубриката „гол след гол“ най – активен бе Павел Пайнаров, реализирал 12 гола, а другият нападател на „Веспа“ Павел Лолев добави седем.

„FC Eagles“ победи „Street football“ също убедително, с 8:1. По три гола за успеха на тима отбелязаха Венци Иванов и Александър Ширтев.

Участникът в Лига България „ВАС Етъра“, надгради успеха си срещу „ФК Стеф – Фреш“, побеждавайки убедително „Вихър Яворец“ с 11:1. Най – резултатен бе Васил Нанков, с четири точни попадения.

„New Boys“ продължава чудесното си представяне, този път с победа над „Идеал Стандарт Видима“ с 2:1. Автогол на Пламен Маринов и гол на Дейвид Арнаудов бяха достатъчни за успеха.

Изненадата на деня дойде от отбора на „Приятели“. Даниел Тапов и съотборниците му с много стегната и прагматична игра победиха силния тим на „ФК Габрово – Палаузово“ с 2:0, след голове на Ивелин Стоянов и Павел Митев.

През седмицата „ВАС Етъра“ надигра „ФК Стеф – Фреш“ с 3:2, в едно от дербитата на лигата. Христо Минчев изведе „ВАС Етъра“ напред, но Иван Лесев и Детелин Станчев обърнаха резултата. С два късни гола Александър Маринов сложи точка на спора, за крайното 3:2.

Този четвъртък в отложени мачове „ВАС Етъра“ среща „Eagles“, a „New Boys“ се изправя срещу шампиона „ФК Стеф – Фреш“. В неделя е поредният шести кръг от АНЛ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица