Новини|03.10.2017 9:44

Над 40 ученици кандидатстват за обмена Габрово – Тойоаке

снимка: Община Габрово

Над 40 ученици кандидатстват за участие в образователния обмен между Габрово и Тойоаке, информираха от местната общинска администрация.

Общо 45 са кандидатите, желаещи да се включат в образователния обмен между Габрово и японския град, който ще се проведе през месец април 2018 г. Крайният срок за подаване на документи приключи в петък, 29 септември.

От 2 октомври започна работата на Техническата комисия за установяване на административното съответствие и допустимост, която ще прегледа подадените кандидатури.

До 5 октомври ще бъдат обявени допуснатите до събеседване ученици, както и графика, по който да се явят. Събеседването ще се проведе в събота и неделя, 14 и 15 октомври, в сградата на Община Габрово.

В двуседмичния учебен обмен през 2018 г. ще участват 10 габровски ученици по лична покана на кмета на Тойоаке Масафуми Коуки.

Те ще бъдат настанени в приемни семейства, като разноските за престоя им и посещенията на туристически забележителности в Япония се осигуряват от град Тойоаке, приемните семейства и собственика на образователна система „Ишида“ – Масаки Ишида.

Обменът цели да вдъхнови младите хора да мислят нестандартно, да си сътрудничат и да се учат един от друг, като споделят идеи, знания и умения.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар