Новини|29.09.2017 15:43

Габровска и софийска фирма ще изпълняват инженеринга на две училища

снимка: Община Габрово, Архив

„Гипсотехника“ ООД от Габрово и „Нов стандарт 2012“ ЕООД от София са фирмите, с които Община Габрово подписа договори за проектиране, авторски надзор и строителни работи за енергийна ефективност в училищата „Св. св. Кирил и Методий“ и „Цанко Дюстабанов“.

Новината съобщи за медиите Миглена Въгленова, гл. експерт „Публичност и визуализация“ в администрацията на кмета. Възлагането на инженеринга за учебните заведения е след проведени открити процедури по Закона за обществените поръчки.

Габровската фирма ще изпълнява дейностите в ОУ „Цанко Дюстабанов“, като стойността на договора е 1 338 791, 66 лв. без ДДС и срок от 360 дни. Ангажимент на софийската фирма е обновяването в OУ „Св. св. Кирил и Методий“ с договор за 2 071 981, 35 лв. без ДДС и срок от 350 дни.

снимка: Община Габрово, Архив

Предвидена е съвременна система за енергиен мениджмънт и сградна автоматизация, осигуряваща информация за потреблението на енергия чрез мрежа от сензори и отчитане на постъпилата от външни доставчици енергия.

Това ще осигури надеждна експлоатация и проследяемост на използваната и спестената енергия. В проектирането е заложена изработка на оригинално решение за обзавеждане на помещенията в училищата.

Фирмите разполагат с три месеца за изготвяне на работни проекти, които ще бъдат подложени на широко обсъждане. Строителен надзор на изпълнението ще извършват габровските фирми „Алфа М-98“ ЕООД за OУ „Цанко Дюстабанов“ и „РетемА“ ЕООД за OУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар