Крими, Новини|25.08.2017 19:02

Семейството от Богданчовци убити заради влошени съседски отношения

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово

Двама мъже са задържани за убийството на семейството от с. Богданчовци. Подробности за работата по разкриване на извършителите на тежкото престъпление оповестиха днес на брифинг говорителят на Окръжна прокуратура – Габрово Людмила Рачева, наблюдаващият прокурор Стоян Петков и директорът на Областната дирекция на МВР – Габрово старши комисар Борислав Бончев.

На 11.08.2017 г., в 03.50 ч., на тел. 112 е получен сигнал за пожар в къща в габровското село Богданчовци. На място са изпратени екипи на РСПБЗН и РУ-Габрово. След потушаване на пламъците, в къщата са намерени труповете на мъжа и жената, които живеели в дома. Телата са откарани за аутопсия в МБАЛ Габрово, като извършената съдебно-медицинска експертиза установила, че смъртта на съпрузите е настъпила в резултат на огнестрелни рани, а не при пожара.

Предприети са незабавни действия по разследване на случая и са очертани няколко възможни версии за извършеното престъпление: грабеж, убийство с последвало самоубийство, отмъщение, заради настъпило в миналото събитие, и междусъседски конфликт.

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово

Постепенно, с напредване на оперативно-издирвателната работа, като водеща е изведена версията за престъпление, извършено вследствие на влошени съседски взаимоотношения и криминалистите задържат В. И., на 60 г., и Л. П., 54-годишен негов близък познат.

На 24.08.2017 г. Л. П. е обвинен за това, че през нощта на 10/11 август 2017 г., подбуден от В. И., умишлено умъртвил повече от едно лице със средство, опасно за живота на мнозина /огнестрелно оръжие/ – престъпление по чл.116 ал.1 т.4, 6, вр. чл.115, вр. чл.20 ал.2 от НК.

На същата дата в качеството на обвиняем е привлечен и 60-годишният В. И. за това, че е подбудил Л. П. да убие двамата съпрузи – престъпление по чл.116 ал. т.4, 6, вр. чл.115, вр. чл.20 ал.3 от НК.

Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа. Предстои да им бъде поискана постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

6 коментара

  • Копкото повече българи изпукат, толкова по-добре! Да изчистим България от българите! Да живей Дьорд Шорош и ний покрай него!

  • Прост си като всички герберасти. Ние нали точно затова те взехме за трол.
    Господарите ни не са на Позитано 20, а в бункера на ул. Козяк номер 16

Напиши коментар