Любопитно, Новини|09.08.2017 12:34

Над 50 000 души се очакват за фестивала на Балканската музика и кухня

От 31 август до 3 септември ще се проведе второто издание на успешния фестивал на Балканската музика и кухня в село Орешак – на поляната до механа „Горски кът“. Изключително голям интерес има към събитието и се очаква за четирите дни през феста да минат над 50 000 души, като за участието на Драган Коич-Кеба, с който ще бъде открит фестивалът, се очакват над 10 000 души, които да се насладят на любимите балкански хитове.

Големите концерти започват всеки ден от 20:00 часа, както следва:
31 август – Драган Коич Кеба
1 септември – Руси Русев и Татяна
2 септември – Формация Илия Илиев за балканска музика
3 септември – Брияна и Георги Милчев-Годжи

Изключително разнообразна и атрактивна програма през целия ден. По време на фестивала гостите ще могат да видят и най-големият увеселителен парк, който някога е правен в региона.

Най-новите и модерни люлки за децата и техните родители. Площта, на която ще бъде разположен е близо 2000 кв. метра.

Над 3000 седящи места са подсигурени в бирариите с лице към сцената. От вкусната балканска кухня ще могат опитат всички желаещи.

Посетителите ще се докоснат и до древното азиатско изкуство за украсяване на храната, чрез изрязване нож или длета.

Кaрвинг шеф готвач Божидар Димитров и неговият екип ще презентират и има демонстрации. Посетителите на фестивала ще видят гравирани плодове и зеленчуци, 3D скулптури от тиква и моркови.

На Балканската шекерджийница ще се радват всички, които обичат да си похапват сладко. Интересното е, че всеки, който иска ще може да направи саморъчно захаросана ябълка, захарно петле и други сладки изкушения.

През деня, по време на четирите дни от фестивала, са организирани различни състезания – табла, белот, пейнбол, надяждане с кюфтета, както и арт работилница. Записването става на място, 30 минути преди започване на съответното състезание.

Фестивалът започва всеки ден от 10.00 часа до 23.00 часа. Официалното откриване ще бъде на 31 август от 19.30 часа, като на него ще присъстват игуменът на Троянския манастир Велички Епископ Сионий, Донка Михайлова – кмет на Община Троян и организаторите на фестивала.

Входът е свободен!

Фестивалът се организира от сдружение „Младежта на Троян в действие“, с помощта на Община Троян и медийна подкрепа на TroyanPress.com и Новинарския портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар