Свържи се с нас

Любопитно

Над 50 000 души се очакват за фестивала на Балканската музика и кухня

Над 50 000 души се очаква да посетят фестивала на Балканската музика и кухня в село Орешак от 31 август до 3 септември! Най-големите балкански звезди,най-голямата бирария и най-големият увеселителен парк ще бъдат на фестивала!

Published

on

От 31 август до 3 септември ще се проведе второто издание на успешния фестивал на Балканската музика и кухня в село Орешак – на поляната до механа „Горски кът“. Изключително голям интерес има към събитието и се очаква за четирите дни през феста да минат над 50 000 души, като за участието на Драган Коич-Кеба, с който ще бъде открит фестивалът, се очакват над 10 000 души, които да се насладят на любимите балкански хитове.

Големите концерти започват всеки ден от 20:00 часа, както следва:
31 август – Драган Коич Кеба
1 септември – Руси Русев и Татяна
2 септември – Формация Илия Илиев за балканска музика
3 септември – Брияна и Георги Милчев-Годжи

Изключително разнообразна и атрактивна програма през целия ден. По време на фестивала гостите ще могат да видят и най-големият увеселителен парк, който някога е правен в региона.

Най-новите и модерни люлки за децата и техните родители. Площта, на която ще бъде разположен е близо 2000 кв. метра.

Над 3000 седящи места са подсигурени в бирариите с лице към сцената. От вкусната балканска кухня ще могат опитат всички желаещи.

Посетителите ще се докоснат и до древното азиатско изкуство за украсяване на храната, чрез изрязване нож или длета.

Кaрвинг шеф готвач Божидар Димитров и неговият екип ще презентират и има демонстрации. Посетителите на фестивала ще видят гравирани плодове и зеленчуци, 3D скулптури от тиква и моркови.

На Балканската шекерджийница ще се радват всички, които обичат да си похапват сладко. Интересното е, че всеки, който иска ще може да направи саморъчно захаросана ябълка, захарно петле и други сладки изкушения.

През деня, по време на четирите дни от фестивала, са организирани различни състезания – табла, белот, пейнбол, надяждане с кюфтета, както и арт работилница. Записването става на място, 30 минути преди започване на съответното състезание.

Фестивалът започва всеки ден от 10.00 часа до 23.00 часа. Официалното откриване ще бъде на 31 август от 19.30 часа, като на него ще присъстват игуменът на Троянския манастир Велички Епископ Сионий, Донка Михайлова – кмет на Община Троян и организаторите на фестивала.

Входът е свободен!

Фестивалът се организира от сдружение „Младежта на Троян в действие“, с помощта на Община Троян и медийна подкрепа на TroyanPress.com и Новинарския портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Започна Трявна Арт Фестивал 2020

Published

on

На 3 август на площада пред НЧ „Пенчо Славейков 1871“ се състоя официалното откриване Трявна Арт Фестивал 2020, който се провежда в Славейковия град от 3 до 8 август. Събитието започна с химна на Република България, в изпълнение на пиано на Сирма Величкова.

Думата бе дадена на кмета на Община Трявна Силвия Кръстева, под чийто патронаж се провежда фестивалът. Тя сподели, че за нея е привилегия фактът, че събитието се налага като традиция през годините.

По нейните думи Трявна Арт Фестивал утвърждава името на Трявна като средище на култура, изкуство и духовност. Кметът благодари на организаторите Димитър Малакчиев и Сирма Величкова, които въпреки извънредната епидемична обстановка направиха възможна реализацията на фестивала при спазване на всички противоепидемични мерки.

В концертната програма се включиха: Левент Ивов – кларинет, Австрия / България; Христо Христов – флейта, Германия / България; Христофор Маринов – цигулка, България; Димитър Иванов – контрабас, Белгия / България; Сирма Величкова – пиано, Германия / България; Дарина Ивов – пиано, Австрия / България. Програмата включваше творби на К. Пендерецки, Дж. Верди, И. Чарт, П. Морлачи, Г. Доницети, Д. Ловрелио, Фр. Крайслер, Б. Барток, Е. Тозели, Фр. Пуленк, А. Пиацола. Шестимата творци трогнаха с изпълненията си многобройната публика.

Участниците получиха подаръци от кмета на община Трявна Силвия Кръстева и уверение, че винаги са добре дошли в Славейковия град.

Всички снимки от откриването на Трявна Арт Фестивал 2020 можете да разгледате оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

И тази събота фермерски пазар „ОТ БГ“ на площад „Възраждане“

Published

on

Превърналият се в традиция фермерски пазар „ОТ БГ“, който се провежда всяка втора събота от месеца на площад „Възраждане“ пред Община Габрово, ви очаква на 8 август от 9:00 ч. до 15:00 ч.

Новите предложения в августовското издание са: масло от орех, шафранови продукти, плодове от земеделски производители от съседни на Габрово области. Очакват се 30 изложители, предлагащи истинска храна с доказан произход и български продукти.

На фермерския пазар „ОТ БГ“ участват земеделски производители, фермери и представители на продукти за здравето със съответните документи и сертификати, както и няколко занаятчии от Област Габрово, съхраняващи майсторлъка и традицията в занаятите си.

От 10.00 до 12.00 школата на Елиза Ковачева ще очаква най-малките посетители, в своето ателие „Даровете от природата“ на работилничката на фермерски пазар „От БГ“.

От 11.00 до 12.00 часа „Хоро за хората“ ще гостува на Фермерски пазар „ОТ БГ“.

През останалото време площадът ще бъде озвучен с най-хубавата популярна българска музика от 80-те години до днес и обичайно, в 14.00 часа, ще бъде изтеглена томболата, чиято наградна кошница ще бъде пълна с продукти от всички участници на пазара.

Фермерски пазар „ОТ БГ“ се провежда в партньорство с Община Габрово, Областна дирекция „Земеделие“ Габрово и медийната подкрепа на „Габрово Нюз“, с организатор – рекламна агенция „Елмазови“ под търговската марка „ОТ БГ“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Днес за рожден ден да почерпи… кметът на Дряново Трифон Панчев

Published

on

Днес, 4 август, специален повод да почерпи има кметът на община Дряново Трифон Панчев, който празнува рожден ден.

Екипът на „Габрово Нюз“ го поздравява по случай личния празник и поднася своите най-искрени пожелания за крепко здраве, късмет, благоденствие, лично щастие и неспирни професионални успехи, в ползва на Дряново и гражданите му.

Продължавайте да работите със сърце, дух и устрем за просперитета на община Дряново.

Надяваме се, че с енергията и позитивното си отношение ще успеете да допринесете за по-доброто бъдеще на всички!

Продължавайте да работите със същия нестихващ ентусиазъм и с лекота да намирате изход от всеки проблем или казус, с който се сблъсквате.

Честит рожден ден!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица