Свържи се с нас

Крими

Намериха откраднат и изоставен бус край Чукилите

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Полицейски служители разследват случай с откраднат и намерен изоставен товарен автомобил край габровското село Чукили, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Вчера сутринта, около 07.15 ч., в полицията постъпил сигнал от гражданин, който заявил, че на пътя за с. Чукили забелязал изоставен т.а. „Ивеко“.

Установено било, че същата нощ автомобилът бил противозаконно отнет от паркинг на бул. „Никола Йонков Вапцаров“ в Габрово.

На местопроизшествието бил извършен оглед от криминалисти.

Работата по цялостното изясняване на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Мелето в центъра на Габрово не е на етническа основа

Полицията призова гражданите да не се поддават на провокативни информации, разпространяващи се в социалните мрежи.

Published

on

Във връзка с инцидента от 2 май, при който две групи хора се сбиха, и придобил популярност в социалните мрежи, в габровската полиция бе извършена проверка. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на разследването е установено, че причина за сбиването не е омраза на етническа основа, а е вследствие на предходно познанство и влошени междуличностни отношения. Прегледани и анализирани са били и видеозаписи от камери.

Областна дирекция на МВР – Габрово приканва гражданите да не се поддават на злонамерени слухове за умишлено напрежение.

От полицията припомнят, че на 2 май, около 20.30 часа, е получен сигнал за сбиване между две групи лица на ул.”Скобелевска“. На място незабавно бяха изпратени автопатрулни екипи, които установяват двама пострадали.

Същите бяха откарани за преглед в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, като след прегледа са били освободени. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия бяха установени извършителите на деянието – пет лица на възраст между 13 и 18 години.

За случая своевременно е уведомена Районна прокуратура – Габрово.

Зареди още

Крими

Двама млади пострадаха след падане в шахта на Гергьовден

Published

on

23-годишен мъж е с избити зъби и счупен нос, а 22-годишна дама със счупен нос, след като пострадаха при инцидент с електрическа тротинетка, с която паднаха в шахта.

Пътнотранспортното произшествие е настъпило на Гергьовден – 6 май, в Севлиево на ул.“Лозарска“ около 00.30 часа, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Пристигналият на място полицейски екип установил, че 23-годишният мъж, управлявайки индивидуалното електрическо превозно средство, изгубил контрол, излязъл извън пътното платно и паднал в шахта.

Водачът и 22-годишната жена, возила се зад него, били откарани в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“.

При прегледа медиците установили, че мъжът си счупил три зъба и носа, а жената – нос. И двамата са без опасност за живота.

Зареди още

Крими

Приеха в болница с разбита глава напит от пладне велосипедист

Published

on

36-годишен пиян велосипедист пострада сериозно и бе приет в габровската болница след като претърпя пътнотранспортно произшествие на бул.“Трети март“ в Габрово.

Инцидентът е станал в петък, 26 април, около 16.50 часа, съобщиха днес от пресцентъра на полицията.

Мъжът изгубил контрол над управлявания от него велосипед, паднал и се ударил в тротоара.

На място била извършена проверка за алкохол от отзовалия се на мястото на инцидента полицейски екип, чието техническо средство отчело 1.71 промила в количеството издишан въздух.

Мъжът бил откаран за преглед в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, където била установена открита рана на челото, за щастие без опасност за живота.

Пътнотранспортното произшествие е било обслужено по административен ред.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица