Новини|28.07.2017 15:18

Таня Христова: Битакът в Габрово трябва да изчезне!

снимка: Община Габрово, Архив

Този пазар или т.нар. „битак“, поне в този си вид, трябва да изчезне! Това заяви кметът на Габрово Таня Христова по време на последното редовно заседание на Общински съвет – Габрово, проведено на 27 юли.

„Считам, че този пазар, или както е по-известен „битак“, в този си вид трябва изчезне. Още повече, че това, което лично забелязах, е че там се продават плодове и зеленчуци. Мисля, че философията на този т.нар. „битак“ не е това да бъде пазар за зеленчуци и плодове. Ще търсим вариант този „битак“ да се измести оттам“, каза Таня Христова.

Пред местните парламентаристи в заседателната зала кметът пое ангажимент този пазар да бъде премахнат от сегашното си място на ул.“Свищовска“, в района на блок Катюша. Според Христова съботният „битак“ освен, че създава предпоставки за пътно – транспортни произшествия, представлява заплаха за пешеходно преминаващите там и мястото му не е в тази зона на Габрово.

„Разбира се, това вероятно няма да се хареса на всички габровци. Ще търсим и търсим подходящ терен, където този „битак“ да се провежда във вида, в който е съобразен с битовите стоки, които могат да се продават на него. Зеленчуци и плодове се продават на друго място“, добави още кметът на Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
 • Споделете тази публикация:
 • Facebook
 • Twitter

6 коментара

 • Крайно време е да се махне тази кочина. Всичко които живеем там се съобразяваме с паркирането и накрая се озоваваме в средата на безумна кочина и гадория. Върнете го на полигона, на никого няма да пречи там. А и да го махнете изцяло няма да страдаме за него.

 • Всички габровци са доволни от битка.Там са български търговци,а не големи чужди вериги!
  Това ли искате!За дребния търговец да няма препитание????
  Хората ходят там и свободно и без притеснение пазаруват.А хората от съседните блокове първо да погледнат какви боклуци хвърлят от терасите си
  Общината събира такси и всичко е за половин ден.Малка част от сумата отива за почистване.
  Дори в големите европейски държави има такива битаци
  Няма нужда да сме поблаговерни и от самия Господ.На всички е необходим този битак и на никого не се пречи там за ПОЛОВИН ДЕН!

 • Ти също трябва да изчезнеш! Заедно с целия курволяк който се натътрузи в офщината след 2007 година. Сещам се и за два подходящи терена където да се премести – Сливенския и Ловешкия….

 • Битака е място, където габровци един ден седмично отиват да се разведрят, да хапнат някое кебапче и най-вече да се видят един друг. Това е едно от последните места, което събира хората. Махнете го, после ще махнат и вас.

 • изместете го-мястото не му е там,намерете по добро място