Новини|27.07.2017 16:09

Ураганен вятър е съборил част от фасадата на санирания блок

снимка: sevlievci.com

Ураганен вятър със скорост от 110 км/ч е причина за падналата топлоизолация на част от югозападната фасада на блок 1 в ж.к. “Митко Палаузов“ в Севлиево. Това официално информираха с писмо до медиите от местната общинска администрация.

Блокът е една от шестте завършени сгради, които бяха обновени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилища, в която Община Севлиево се включи.

Засегнатата част от топлоизолацията представлява 0,5 % от цялата фасада на блока. Съгласно клаузите в договора, който Община Севлиево има със строителя, от страна на администрацията е съставен констативен протокол.

Следвайки гаранционните условия дадени по същия договор, фирмата-изпълнител е уведомена по надлежния ред и в рамките на 5 дни следва да започне работа по възстановяването на фасадата.

Във вчерашния ден и днес, екипите на Община Севлиево, пожарната и полицията реагираха на всеки подаден сигнал и работиха до отстраняването на всички аварии и проблеми, възникнали в следствие на силния ураганен вятър.

От Община Севлиево припомнят, че телефонът, на който гражданите могат да подават сигнали е: 0675/ 396 112.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар