Новини, Общество|14.07.2017 11:39

Тържествена заря – проверка за Освобождението на Севлиево

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

На 14 и 15 юли в Севлиево ще бъде тържествено отбелязана 140-та годишнина от Освобождението на града.

В първия ден, от 10:00 ч. до 18:00 ч., на пл. „Свобода“, севлиевци и гостите на града ще могат да усетят заряда на това славно време като посетят музея на открито „Приказка за българските войни“, където ще видят оръжия и униформи, ще се запознаят с характерни занаяти и ще наблюдават различни демонстрации. А от 16:00 ч., в „Хаджистояновото училище“ ще бъде открита изложбата „Свободата дойде…”

На 15 юли от 20:30 ч., на пл. „Свобода“ ще започне историческата възстановка „Освобождението на Севлиево – юли 1877 г.”. В нея освен представители на регионалните клонове на дружество „Традиция“ – Копривщица, Плевен, Велики Преслав, Нова Загора, Ямбол, Стара Загора, Габрово, Трявна, Добрич ще се включат и граждани на Севлиево. Основен организатор на възстановката – Регионален клон „34 пехотен троянски полк Априлци-Троян“.

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов ще произнесе слово и ще поздрави севлиевци със 140-та годишнина от освобождението на града.

След края на възстановката ще започне Тържествената заря – проверка и поклонението пред Паметника на Свободата, с участието на военнослужещи от НВУ „Васил Левски“, гр. В. Търново.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар