Новини, Политика|13.07.2017 14:43

Нов общински съветник влиза в състава на местния парламент

снимка: БСП – Габрово, Архив

Нов местен парламентарист влиза в състава на Общински съвет – Габрово.

Това е Първан Димитров от листата на Местна коалиция „БСП, НДСВ, ПБС, КПБ – Алтернатива за Габрово“, на който му предстои да положи клетва пред местния парламент на предстоящата редовна сесия в края на юли.

Първан Димитров ще заеме мястото на Евгени Недев, който заради лични причини подаде своята оставка и се оттегля от политическата сцена.

Решението, за предсрочното прекратяване на пълномощията на общинския съветник Недев и обявяването на избрания на следващия в листата Димитров, бе обявено в понеделник сутринта, след заседание на Общинската избирателна комисия в Габрово.

На Първан Димитров следва да се издаде удостоверение за обявяването му за общински съветник. Решението, което не подлежи на оспорване, е обявено на таблото и в интернет страницата на ОИК – Габрово. Препис от решението ще бъде изпратено на Председателя на Общински съвет – Габрово, в тридневен срок от обявяването му, за сведение и изпълнение.

Ще припомним, че Евгени Недев положи клетва като общински съветник на последното заседание на местния парламент, състояло се на 29 юни. Той зае място на доскорошния общински съветник от левицата Кристина Сидорова, която бе избирана за народен представител. Няколко дни след като се закле пред съветниците Недев е решил да се оттегли, което наложи на негово място да влезе Първан Димитров.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар