Свържи се с нас

Икономика

В Габровско: Средната брутна работна заплата расте!

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Средната брутна месечна работна заплата за месец януари 2017 г. в област Габрово е 819 лв., за февруари – 842 лв. и за март – 878 лева. Това сочат данните, оповестени от Отдел „Статистически изследвания – Габрово“ на Териториалното статистическо Бюро – Север, по отношение на наетите лица и средна брутна работна заплата в областта през първото тримесечие на годината.

По предварителна информация на Националния статистически институт наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на март 2017 г. в област Габрово нарастват с 0.4 хил., или с 1.2% спрямо края на декември 2016 г., като достигат 38.8 хиляди.

Спрямо края на четвъртото тримесечие на 2016 г. най-голямо увеличение на наетите лица се наблюдава в икономическите дейности „Образование” и „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети”.

Най-голямо намаление на наетите лица по трудово и служебно правоотношение е регистрирано в дейност „Операции с недвижими имоти”.

В структурата на наетите лица по икономически дейности най-голям е относителният дял на наетите по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост” и „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети” – съответно 48.8% и 13.4%.

В края на март 2017 г. наетите лица по трудово и служебно правоотношение са с 0.3% по-малко в сравнение с края на март 2016 г., като най-голямо намаление на наетите се наблюдава в икономическите дейности „Операции с недвижими имоти” – с 26.8%, „Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива” – с 25.9%, и „Други дейности ” – с 21.1%.

Най-голямото увеличение на наетите лица в края на март 2017 г. спрямо края на март 2016 г. е в икономическите дейности „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети ” – с 9.6%, „Хуманно здравеопазване и социална работа“ – с 6.0% и „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения“ – с 5.1%.

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица