Крими, Новини|27.06.2017 10:27

Строг режим за мъж, източил чужда дебитна карта

Снимката е илюстративна.

След внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Габрово, 42 – годишен мъж бе осъден на две години и осем месеца лишаване от свобода, при строг режим за ползване на чужда дебитна карта. Наложено му бе и наказание глоба, в размер на 500 лв.

Съдът разгледал делото по реда на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият се е признал за виновен и приел за верни фактите, изложени в обвинителния акт.

Георги С. е осъден за това, че за времето 30.09.2016 г. – 07.10.2016 г., в Габрово, при условията на продължавано престъпление, на различни АТМ-устройства, използвал платежен инструмент – дебитна карта, без съгласието на титуляра, като осъществил транзакции общо в размер на 484,40 лв. и деянието не съставлява по-тежко престъпление.

През септември 2016 г. обвиняемият се срещнал с пострадалата в пункт за вторични суровини. Жената искала да предаде стари пружини за отпадък и търсела човек да ги изнесе.

Георги С. се съгласил и взел стари отпадъчни железа. Жената имала и други ненужни вещи, които й пречели, затова след няколко дни отново се срещнали в дома й, за да изнесе и другите непотребни вещи.

Няколко дни по-късно, в района на Кооперативния пазар в Габрово, обвиняемият бил заедно с непълнолетното си дете и случайно срещнал възрастната жена.

Предложил помощта си, като отнесе пазарската й чанта до дома й. Жената ги поканила и докато ги почерпила, детето взело дебитната карта и ПИН-кода.

След като напуснали жилищната сграда, детето показало на обвиняемия плика. Бащата видял дебитната карта и ПИН-кода, проверил наличността на най-близкото АТМ-устройство и установил, че по сметката няма наличност. Няколко дни по-късно, отново в картата нямало пари.

На 07.10.2016 г. по сметката на жената постъпила пенсията на жената – 487 лв. Обвиняемият веднага изтеглил 400 лв., а малко по-късно отишъл в супермаркет, откъдето напазарувал хранителни продукти, като платил сметката в размер на 84,40 лв. с дебитната карта на пострадалата.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар