Свържи се с нас

Новини

Опасни мостове дебнат шофьорите между Гъбене и Горна Росица

Published

on

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Опасни мостове, на пътя между селата Гъбене и Горна Росица, дебнат шофьорите. Доказателство за това, че мостовите съоръжения крият опасности, е последният пътен инцидент, при който 60-годишен мъж от Севлиево бе приет в болница с фрактура на 4 ребра, след като пострада при катастрофа в понеделник вечерта, станала в района на единия мост.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Сигналът за вещаещите пътни неволи съоръжения, с липсваща сигнализация, получихме на фейсбук страницата ни от читател, във връзка с последния инцидент, което предизвика незабавна репортерска проверка, извършена от екип на медията. Според автора на сигнала в този участък произшествие, с паднала в коритото на реката кола, не се случва за първи път, което налага да бъдат взети спешни мерки.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Има парапет, който не помага изобщо, тъй като ако срещнеш кола на моста или се удряш челно в нея, или в парапета, или отиваш в реката, както беше избрал човекът, който катастрофира в понеделник вечерта. Утре може и на мен да не ми се размине. Искам чрез вас да питам два знака и 10 метра мантинела ли са по-скъпи от човешкия живот?“, гневи се авторът на сигнала, предизвикал проверката ни. 

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На място констатирахме, че и двата моста са със стеснено пътно платно и по тях трудно биха се разминали две коли. За съжаление констатирахме, че пътни знаци от двете страни на мостовете изцяло липсват и шофьорите не биват информирани, че наближават стеснен участък. Видимостта е лоша, поради буйната растителност, а това кой автомобил е с предимство при преминаване по съоръженията, става изцяло по преценка и разбираемост между водачите.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„При последната катастрофа най-важното е, че човекът макар и ранен е жив, но утре инцидентът ще бъде забравен, докато не сложат там някоя мраморна плоча, след която сигурно и знаци ще има„, завършва коментара си човекът, сигнализирал до „Габрово Нюз“.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

При правенето на репортажа жители на с.Горна Росица споделиха с нас, че шофьорите са изправени пред още по-голямо изпитание през зимния период, когато освен липсата на знаци, мантинела, стесненото платно за движение и кой е с предимство, допринася и наслоеният по платното пясък, с който се обработва пътя между селата Гъбене и Горна Росица.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Какви мерки ще бъдат предприети за обезопасяването и сигнализирането на двете мостови съоръжения, с цел да бъдат избягвани подобни пътни инциденти, предстои да разберем. А дотогава апелираме водачите да бъдат нащрек и изключително внимателни, движейки се по пътя между двете населени места и преминавайки по опасните мостове.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Продължават даренията към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“

Published

on

Продължават даренията на физически лица и фирми към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Общинският съвет в Габрово взе решение за дарение, в размер на 30 000 лева.

Народните представители Кристина Сидорова и Николай Сиракова са направили лични дарения на болницата. Българският лекарски съюз дари пакети за лекарите, подложени на карантина, които ще работят.

Има направено голямо дарение на парични средства от габровска фирма, която дарява средства на болницата за пореден път. Постъпили са парични дарения и от други фирми и физически лица на различна стойност.

Има лично дарение от габровски бизнесмен на аспиратор и ларингоскоп, друга фирма ще закупи седем реанимационни легла, фирма ще дари еднократни съдове и прибори за хранене, за да се спазват най-стриктни противоепидемични мерки.

В рамките на национална кампания ще бъдат дарени минерална вода и газирани напитки за пациентите и екипи на инфекциозно отделение, а габровски ресторант ще поеме приготвянето и доставка на храна на екипите в инфекциозно отделение, ако се наложи да бъдат в карантина, лекувайки пациенти от коронавирусна инфекция.

Получени бяха работни облекла и маски, дарени от футболиста Димитър Бербатов.

Габровска фирма, производител на цветя , е направила болницата по-пъстра и накара работещите в нея да се усмихнат на пъстрите цветя , които са един подранил подарък за предстоящия празник 7 април.

Ръководството на лечебното заведение благодари на всеки един дарител и заявява, че са благодарни на всяко едно дарение и благодарят за подкрепата и доверието. Всеки един дарител ще бъде уведомен как са похарчени дарените средства.

От МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ напомнят, че най- големият подарък за тях ще бъде ако заедно запазим живота и здравето на всеки един от нас ! Призовават – останете си вкъщи!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Поръчайте любимото си ястие от Пицария „ТЕМПО“

Published

on

Скъпи клиенти, предвид въведеното в страната извънредно положение Ви информираме, че Пицария „ТЕМПО“ няма да работи.

Имате възможност да получите любимите си от Пицария „ТЕМПО“ ястия във Вашия дом, офис, работно място.

Телефон за поръчки:
066 806920,
+359 879 988019

Зареди още

Новини

Удължават действието на административните актове

Удължава се действието на административните актове, изтичащо по време на извънредното положение.

Published

on

Община Габрово уведомява всички граждани, че съгласно чл.4, т.2 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., ce удължaвa дeйcтвиeтo нa aдминиcтрaтивнитe aктoвe, изтичaщo пo врeмe нa извънрeднoтo пoлoжeниe c 1 мeceц, считано oт oтмянaта нa извънрeднoтo пoлoжeниe.

Тази разпоредба важи и за предоставянето на административни услуги по смисъла на §1, т.1, 2 и 3 от Закона за администрацията, включително и решенията по Закона за достъп до обществена информация.

Община Габрово предоставя административни услуги своевременно, но е възможно забавяне поради необходимостта от спазване на предписаните противоепидемиологични мерки, във връзка с обявеното извънредно положение.

Припомняме, че заявления за услуги, жалби и сигнали могат да се подават по електронна поща на gabrovo@gabrovo.bg, mdt@gabrovo.bg или на телефони 066/818 400 и 066/ 804 775.

От администрацията на кмета апелират заявяване, заплащане и получаване на административна услуга да се осъществява чрез електронните услуги, в частта Местни данъци и такси и ГРАО, обявени на официалната страница на Община Габрово.

Задълженията към Местни данъци и такси могат да се заплатят по електронен път оттук, а останалите услуги могат да бъдат заявени, заплатени и получени чрез лицензирани пощенски оператори. Повече информация можете да намерите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица