Свържи се с нас

Новини

Опасни мостове дебнат шофьорите между Гъбене и Горна Росица

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Опасни мостове, на пътя между селата Гъбене и Горна Росица, дебнат шофьорите. Доказателство за това, че мостовите съоръжения крият опасности, е последният пътен инцидент, при който 60-годишен мъж от Севлиево бе приет в болница с фрактура на 4 ребра, след като пострада при катастрофа в понеделник вечерта, станала в района на единия мост.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Сигналът за вещаещите пътни неволи съоръжения, с липсваща сигнализация, получихме на фейсбук страницата ни от читател, във връзка с последния инцидент, което предизвика незабавна репортерска проверка, извършена от екип на медията. Според автора на сигнала в този участък произшествие, с паднала в коритото на реката кола, не се случва за първи път, което налага да бъдат взети спешни мерки.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Има парапет, който не помага изобщо, тъй като ако срещнеш кола на моста или се удряш челно в нея, или в парапета, или отиваш в реката, както беше избрал човекът, който катастрофира в понеделник вечерта. Утре може и на мен да не ми се размине. Искам чрез вас да питам два знака и 10 метра мантинела ли са по-скъпи от човешкия живот?“, гневи се авторът на сигнала, предизвикал проверката ни. 

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На място констатирахме, че и двата моста са със стеснено пътно платно и по тях трудно биха се разминали две коли. За съжаление констатирахме, че пътни знаци от двете страни на мостовете изцяло липсват и шофьорите не биват информирани, че наближават стеснен участък. Видимостта е лоша, поради буйната растителност, а това кой автомобил е с предимство при преминаване по съоръженията, става изцяло по преценка и разбираемост между водачите.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„При последната катастрофа най-важното е, че човекът макар и ранен е жив, но утре инцидентът ще бъде забравен, докато не сложат там някоя мраморна плоча, след която сигурно и знаци ще има„, завършва коментара си човекът, сигнализирал до „Габрово Нюз“.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

При правенето на репортажа жители на с.Горна Росица споделиха с нас, че шофьорите са изправени пред още по-голямо изпитание през зимния период, когато освен липсата на знаци, мантинела, стесненото платно за движение и кой е с предимство, допринася и наслоеният по платното пясък, с който се обработва пътя между селата Гъбене и Горна Росица.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Какви мерки ще бъдат предприети за обезопасяването и сигнализирането на двете мостови съоръжения, с цел да бъдат избягвани подобни пътни инциденти, предстои да разберем. А дотогава апелираме водачите да бъдат нащрек и изключително внимателни, движейки се по пътя между двете населени места и преминавайки по опасните мостове.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Бюлетините за местния вот пристигнаха в Габрово

Днес, 18 октомври, в Областна администрация – Габрово пристигнаха бюлетините за произвеждане на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври, информираха от администрацията на губернатора.

снимка: Областна администрация – Габрово

Общият брой за област Габрово е 243 300. Заедно с методическите указания са предадени на представителите на общините в присъствието на ОИК – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

Съхранението им ще бъде в специално обособени и охраняеми помещения, определени със Заповед на Кмета на съответната община.

снимка: Областна администрация – Габрово

За предстоящите избори към момента са разкрити общо 236 броя секции за област Габрово – разпределени по общини както следва: за община Габрово – 117; за община Севлиево -71; за община Трявна – 22; за община Дряново – 26, като в това число попадат и подвижните избирателни секции и секциите в болнични заведения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Спипаха габровски наркодилър с над половин кило марихуана

Районната прокуратура в Габрово задържа за срок от 72 часа мъж, държал в дома си наркотични вещества.

В хода на разследването, с постановление от 17 октомври, мъж с инициали Ц. И. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на същата дата в къща в Габрово, държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества – канабис, с тегло 560 грама.

След преценка на събраните по делото доказателства с оглед на това, че същите сочат за обосновано предположение за съществуваща реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, тъй като той е привлечен като обвиняем за извършено тежко умишлено престъпление, ще бъде направено искане пред Районен съд – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Под ръководството на Района прокуратура – Габрово действията по разследването продължават.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Справедливост и сигурност

*Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

снимка: Местна коалиция „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО – БНД, СДС)

Справедливост и сигурност
Програма на МК „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО-БНД, СДС) за управление и развитие на гр. Габрово:

1. Стимулиране и привличане на инвестиции в града и общината. Създаване на подходяща бизнес среда за всички предприемачи и пълно съдействие за реализация на техните проекти.

2. Създаване на сигурна и безопасна градска среда. Ред, дисциплина и контрол за спазването на наредбите и законите от всички граждани, без толериране на някои групи от тях.

3. Габрово – средище на единение, духовност, знание и традиции и същевременно център на високо технологична индустрия и дигитална икономика.

4. Местни референдуми и допитвания до гражданите по въпроси от значим обществен интерес. Диалог с хората за стимулиране на гражданското участие в управлението.

5. Нулева толерантност към корупцията на всяко ниво. Отговорност и прозрачност в действията на общинската администрация.

6. Качествено образование в дух на родолюбие, национално достойнство и съхраняване на българщината и професионално съобразено с изискванията на съвременното технологично развитие.

7. Чувствително увеличаване на бюджета и реална подкрепа за спорт, култура, отдих и туризъм, фолклорни традиции, както и поддържането и опазването на културните, историческите и архитектурните паметници в Общината.

8. Водене на справедлива социална политика и социална защита, ефективно и гарантирано здравеопазване.

9. Бързи и улеснени административни процедури. Подобряване и дигитализация на услугите. Чувствително повишаване на компетентността на администрацията на Община Габрово.

10. Разработване и реализация на проекти за развитие и подобряване на градската среда, общинската инфраструктура, транспорта и благоустройството на града. Пълен контрол по качеството на изпълнението на обществените поръчки.

11. Засилване на взаимодействието на всички нива между местната власт, бизнеса, неправителствения сектор и гражданите.

12. Национална и международна реклама на Габрово и популяризирането на града като място за развитие на различни видове туризъм. Участие в държавни и Европейски програми за археологически проучвания и разкопки.

*Публикуваният материал е предоставен от МК „ВМРО – БНД“ (ВМРО – БНД,СДС). Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица