Свържи се с нас

Новини

Опасни мостове дебнат шофьорите между Гъбене и Горна Росица

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Опасни мостове, на пътя между селата Гъбене и Горна Росица, дебнат шофьорите. Доказателство за това, че мостовите съоръжения крият опасности, е последният пътен инцидент, при който 60-годишен мъж от Севлиево бе приет в болница с фрактура на 4 ребра, след като пострада при катастрофа в понеделник вечерта, станала в района на единия мост.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Сигналът за вещаещите пътни неволи съоръжения, с липсваща сигнализация, получихме на фейсбук страницата ни от читател, във връзка с последния инцидент, което предизвика незабавна репортерска проверка, извършена от екип на медията. Според автора на сигнала в този участък произшествие, с паднала в коритото на реката кола, не се случва за първи път, което налага да бъдат взети спешни мерки.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Има парапет, който не помага изобщо, тъй като ако срещнеш кола на моста или се удряш челно в нея, или в парапета, или отиваш в реката, както беше избрал човекът, който катастрофира в понеделник вечерта. Утре може и на мен да не ми се размине. Искам чрез вас да питам два знака и 10 метра мантинела ли са по-скъпи от човешкия живот?“, гневи се авторът на сигнала, предизвикал проверката ни. 

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На място констатирахме, че и двата моста са със стеснено пътно платно и по тях трудно биха се разминали две коли. За съжаление констатирахме, че пътни знаци от двете страни на мостовете изцяло липсват и шофьорите не биват информирани, че наближават стеснен участък. Видимостта е лоша, поради буйната растителност, а това кой автомобил е с предимство при преминаване по съоръженията, става изцяло по преценка и разбираемост между водачите.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„При последната катастрофа най-важното е, че човекът макар и ранен е жив, но утре инцидентът ще бъде забравен, докато не сложат там някоя мраморна плоча, след която сигурно и знаци ще има„, завършва коментара си човекът, сигнализирал до „Габрово Нюз“.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

При правенето на репортажа жители на с.Горна Росица споделиха с нас, че шофьорите са изправени пред още по-голямо изпитание през зимния период, когато освен липсата на знаци, мантинела, стесненото платно за движение и кой е с предимство, допринася и наслоеният по платното пясък, с който се обработва пътя между селата Гъбене и Горна Росица.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Какви мерки ще бъдат предприети за обезопасяването и сигнализирането на двете мостови съоръжения, с цел да бъдат избягвани подобни пътни инциденти, предстои да разберем. А дотогава апелираме водачите да бъдат нащрек и изключително внимателни, движейки се по пътя между двете населени места и преминавайки по опасните мостове.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Започва акция на полицията за неправилно пресичащи

От днес до 31 януари на територията на цялата страна ще се провежда специализирана полицейска операция, насочена към спазването на правилата за движение от пешеходците, обявиха инспекторите от отдел „Пътна полиция“ Мария Ангелова и Петър Соколов и Росен Рапчев от Държавната агенция за безопасност на движение по пътищата.

Целта на операцията е намаляване на травматизма при пешеходците, които са сред най-уязвимите групи участници в движението по пътищата, поясни инспектор Петър Соколов. Той припомни, че по закон задължение на водачите е да ги пазят, но законовите разпоредби са категорични и по отношение на поведението на пешеходците.

Според обобщени данни на ГДНП, представени от инспектор Мария Ангелова, през 2019 г. в страната са регистрирани 6 722 тежки пътнотранспортни произшествия (ТПТП), при които са загинали 626 души и са ранени 8466. В 1 739 от общия брой ТПТП има пострадали пешеходци.

*Цитираните данни в статията не са окончателни*

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Севлиевци обясниха в парламента как се живее 2 седмица без вода

Срам ме е от това, че трябва да си нося прането на приятели в града, разказа жител на севлиевско село

Севлиевци обясниха днес (24 януари) в парламента как се живее две седмица без вода и един ден с вода след това. Своята човешка история те разказаха пред медиите след края на дебатите в Пленарната зала на Народното събрание по искания от опозицията вот на недоверие към управляващите.

Жителите на Севлиево и няколко малки населени места от общината бяха в Народното събрание по покана на депутата от БСП Кристина Сидорова. Димитър Тонев, жител на севлиевско село заяви, че всяка година, по няколко месеца, когато настъпи засушаването, 7-8 села в общината остават без вода за по две седмици.

Той поясни, че след това я пускат за няколко часа, а голяма част от селата дори не могат да ползват тази вода и след това – отново две седмица хората остават без вода.

„Миналата година бяха отпуснати 8 милиона лева за решаване на този проблем, които по наша преценка бяха използвани нецелесъобразно в ремонт на довеждащ водопровод към пречиствателната станция“, добави още той. По думите му загубите по трасето до потребителите варират в рамките на 90 %.

снимка: Пресцентър на БСП

„Мисля, че беше неразумно, неправилно и престъпно безотговорно да се ремонтира довеждащ водопровод при такива загуби по водопреносната мрежа. Не искам реваншизъм, искам да се реши проблемът“, каза още Тонев.

Той посочи, че от отговор до жителите на селата от кмета на общината става ясно, че през пролетта на миналата година е трябвало да започне ремонтът на най-проблемния участък, при положение че бъдат осигурени средства.

„Тези средства продължаваме да ги чакаме. Притеснително е, че при отминалото обсъждане на Бюджета на общината за 2020 година, същият този проект е в режим одобрение. Не е ясно за мен кога ще дойдат средствата“, коментира още той.

„В нашите села живеем малка част от население на общината, по неофициални данни, около 7%. Това означава ли, че трябва да бъдем без вода? Срам ме е от това, че трябва да си нося прането си на приятели в града. Имам дете на 2 години. Това мое присъствие не означава политическо обвързване. Благодаря на г-жа Нинова, че ми даде възможност да кажа тези неща“, допълни в заключение Тонев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Обявиха грипна епидемия в три от общините на област Габрово

Грипна ваканция за всички училища на територията на цялата област Габрово през следващата седмица, 27 – 31 януари.

Обявена е грипна епидемия в общините Севлиево, Дряново и Трявна, информираха от Регионалната здравна инспекция в Габрово. Учебни занятия в цялата област Габрово през следващата седмица, 27 – 31 януари, няма да се провеждат.

През тази седмица, 20 – 24 януари, нивото на интензивност на епидемичния процес на грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) в област Габрово нарасна и заболяемостта достигна предепидемични и епидемични стойности от: 263,823 на 10 000 души за община Севлиево; 324,305 на 10 000 души за община Трявна и 226,975 на 10 000 души за община Дряново.

Заболяемостта от грип и ОРЗ за община Габрово към момента е 191,000 на 10 000 души /при епидемична стойност 299 на 10 000 души/. Най–висока е заболяемостта във възрастовата група 0-4 г. /511,36 %00/, следвана от възрастовата група 5-14 г. /232,02 %00 / и възрастова група 15-29 г. /222,58%00 /.

Регистрирана е висока заболяемост от грип и ОРЗ във всички училища на Габровска област.

На основание Решение на Оперативния щаб за борба с грипа и ОРЗ от днес (24 януари), считано от 25 януари, до второ нареждане, на територията на общините Севлиево, Трявна и Дряново се обявява грипна епидемия.

Дните от 27 януари до 31 януари се обявяват за неучебни на територията на цялата област Габрово, уточняват още от РЗИ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица