Крими, Новини|14.06.2017 11:30

Псевдо ченгетата „разплакаха“ още двама пенсионери в Габрово

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Габровските криминалисти разследват два случая на телефонни измами, информират от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Престъпниците и този път са използвали добре познатата вече, но за съжаление работеща схемата, за „оказване на съдействие на полицията за залавянето на телефонни измамници“.

Този път измамниците „вързаха“ 71-годишен габровец, дал им 1200 лева, и 78-годишна жена от Габрово, хвърлила им от терасата на жилището си сумата от 2500 лева. По случаите са образувани досъдебни производства.

Хора! Предупредете възрастните си родители и близки да не дават пари на непознати, дори представящи се за полицаи, още повече поискани по телефона! От полицията отново призовават гражданите да не се поддават на манипулации. Тъй като сценариите могат да бъдат различни, основното правило, което трябва да се спазва е при получаване на каквото и да било обаждане, свързано с искане на пари, разговорът да бъда прекъснат незабавно. Искането на пари по телефона е категоричен знак за измама! Дори отсрещната страна да настоява да останете на линия, затворете телефона и позвънете на най-близките си хора и на тел. 112.

снимка: Пресцентър МВР, Архив

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар