Новини|13.06.2017 16:09

Габровци с награди на работническия спортен фестивал във Варна

снимка: КНСБ – Габрово

Отборът на Регионален съвет на Конфедерацията на независимите синдикати – Габрово спечели бронза в дисциплината шахмат на Четиринадесетия международен работнически фестивал, който се проведе в град Варна от 7 до 11 юни.

Воденият от капитана Николай Найденов отбор, в състав Мария Гечекова и Радослава Лалева, достигна до трето място в отборното класиране на дисциплината шахмат – жени. Те се пребориха със сериозна конкуренция измежду общо седемнадесетте участващи отбора от двата пола.

В отборното състезание в дисциплината дартс – мъже, Николай Найденов и Йордан Кръстев, останаха извън медалите като се пребориха за местата между пето и осмо.

Друго успешно представяне на габровските спортисти е второто място в отборното класиране в турнира по тенис на маса – мъже на отбора на „Фест Габрово”.

Четиринадесетият международен работнически фестивал е ежегодно събитие, което по традиция се провежда в морската ни столица. Тази година участие взеха над 1200 участници от 15 държави от 3 континента, които се състезаваха в 16 вида спорт.

Събитието бе организирано от Българска работническа федерация „Спорт и здраве“ с активното съдействие и подкрепа на Министерство на младежта и спорта и Конфедерация на независимите синдикати в България.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/14058610933873

Напиши коментар