Новини, Спорт|08.06.2017 15:30

Таня Христова се срещна с представители на футболните клубове

снимка: ОСИ – Габрово, Архив

Ръководството на Община Габрово се срещна с председатели и представители на футболните клубове в града. Срещата се състоя на 6 юни и на нея присъстваха представители на общинската администрация.

Основен акцент беше приключилият спортно-състезателен сезон 2016/2017г. и визия за развитието и ресурсното осигуряване на футбола в общината през следващия футболен сезон.

Община Габрово оказва финансова подкрепа на футболните клубове чрез общинския бюджет в размер на 55 000 лв. годишно и осигурява безплатно използване на изкуствен и естествен терен в спортен комплекс „Христо Ботев“, както и на стадион „Априлов“. Целта е да се обхванат повече деца и юноши, които да посещават общинските спортни обекти.

Футболът на територията на община Габрово е изправен пред предизвикателства, свързани с организацията на учебно-тренировъчния процес, липса на разбирателство и толерантност между клубовете.

Всички тези фактори оказват влияние върху възпитателния процес на спортуващите деца и тяхното физическото и интелектуално развитие. Политиката на Община Габрово е децата да бъдат стимулирани да спортуват от най-ранна детска възраст.

Кметът Таня Христова обяви, че е необходима ясна визия и промяна в политиката за футболните клубове. Тя ще внесе мотивирано предложение до Общински съвет – Габрово относно развитието на футбола на територията на общината.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар