Новини|07.06.2017 9:31

Депото за отпадъци посрещна гости в Деня на екологията

снимка: Община Габрово

В Деня на отворените врати, организиран в Регионалното депо по повод Деня на еколога, посетителите разгледаха системата за управление на отпадъците, информираха от Община Габрово.

Предоставена им беше информация за разделното и правилно събиране на отпадъците. Те разгледаха административната сграда и лабораторията, запознаха се с анализите, които се извършват и проследиха пътя на отпадъка.

На сепариращата инсталация беше демонстрирано как точно се разделят рециклируемите отпадъци от общия поток „сухи“ отпадъци, които идват от жълтите контейнери и какво се случва с тях след това. На посетителите беше представена технологията на компостиране, за която се използват биоразградими отпадъци от кафявите съдове.

В Световния ден на околната среда всички гости получиха компост и информационни материали за разделното събиране на отпадъците и за значението им като ресурс, който може да се използва чрез рециклиране или компостиране.

снимка: Община Габрово

По повод празника габровци бяха изненадани от талисманите на боклука – Смет.Ка и Чистача, които развеселиха централната градска улица. Те също запознаха минувачите за ползите от преработването на отпадъците и употребата им като нови суровини.

снимка: Община Габрово

Двамата герои, заедно с представители на Община Габрово, раздадоха информационни материали и обясниха какви са принципите на разделното събиране на отпадъците.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар