Свържи се с нас

Любопитно

Баба Цоцолана повежда патиланци на трети патилански поход в неделя

Около 100 деца тръгват на поход на 4 юни по екопътеката от Етъра до Соколския манастир над Габрово.

снимка: Клуб на Будителите – Габрово

Баба Цоцолана повежда патиланци на трети патилански поход в неделя. Инициативата е на Клуба на будителите в Габрово и бе реализирана две години подред с подкрепата на Програма „Култура“ на Община Габрово. Третият поход отговаря на желанието на децата и техните родители и е изцяло доброволческа.

Най-новото читалище на Габрово „Будителите 2017“ и партньорите Природен парк „Българка“, Детска градина „Явор“, ИМКА Габрово, Сдружение „Мечти и и отбори“ са обединили усилия за да създадат организация и да подарят един незабравим ден на габровските семействата по повод Деня на детето.

снимка: Клуб на Будителите – Габрово

На поляната пред Соколския манастир веригата за бързо хранене „Еж и Беж“ ще донесе на изморените патиланци парче пица. От ИМКА-Габрово и РА „Елмазови“ ще добавят нещо сладко – кроасан и плодове.

Доброволците на младежките организации, сред които и гости от Германия са измислили страхотни игри и състезания, в които ще могат да се включат всички. Ще има и предизвикателства за родителите.

Северноцентралното държавно предприятие – Габрово осигурява безплатен транспорт, за тези които не разполагат с личен. Автобусът ще тръгне в 10 часа от площад „Възраждане“ и обратно в 15.00 часа от Соколския манастир.

Децата трябва да си носят шишенче за да си налеят планинска вода и да се облекат подходящо за планината и евентуални валежи.

Походът е за най-непослушните и послушни патиланци. Той се провежда в почивните дни, за да могат да участват баби, майки и татковци, каки и батковци. Поканата на организаторите звучи така:
„Патиланци разни, големи и малки, от града и от селата, могат да дойдат с приятели, с учители и родители. Стига възрастните да не мрънкат, да не пъшкат и да издържат на ходене и игра.

Баба Цоцолана ще чака точно в 10.30 часа в началото на екопътеката, която започва преди с. Чарково – над Етъра“.

снимка: Клуб на Будителите – Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Динозавърско шоу за децата в Габрово

Първото по рода си Динозавърско шоу за деца пристига на 25 август в Габрово. То ще се проведе следващата неделя от 10.00 ч., 12.00 ч. и 14.00 ч. в голямата конферентна зала на хотела, намиращ се на бул. „Трети март“ и представлява един нов фестивал на науката за деца – Палеонтоложко шоу!

Записването става предварително на телефон: 0885869029. В рамките на 60 минути децата ще преживеят нещо ново и вълнуващо! Програмата се провежда в групи по 25 деца.

Щура лаборатория и новият член на екипа, току що излюпилият се Тиранозавър, ще зарадват всички любознателни дечица!

Всички участници ще имат възможността да проследят историята на Юрския период чрез специално подбрани експерименти. С помощта на опитни инструктори децата ще сглобят скелет на динозавър.

Динозавърско шоу за деца пристига в Габрово на 25 август

Ще хапнат любимата храна на Тиранозавъра – Захарен памук. Рекс ще „нахлуе” сред децата, ще танцува, ще ръмжи, ще надава вой и със сигурност ще впечатли малките любопитковци.

Всяко дете ще получи научен подарък – юрски червеи, които може да си вземе вкъщи.

Таксата за участие е 15 лева. След уникалния урок можете да закупите научни епруветки за домашни експерименти.

За всяко дете, влизащо на шоуто се заплаща такса. Всяко дете може да бъде придружено от не повече от един възрастен. Всеки допълнителен възрастен заплаща такса, споделят организаторите на събитието.

Препоръчителна възраст на участниците е 4 – 12 години. Деца под 3 години не се допускат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Ния Вичева е в Топ 5 на конкурса Мис BGathletic.com 2019, нуждае се от подкрепа

Чаровната състезателка на АК „Орловец 93“ Ния Вичева намери място сред петте претендентки за титлата Мис BGathletic.com 2019, информира електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

На 15-ти август приключи първата фаза от конкурса за най-красивите след българските лекоатлети и вотът на гласувалите определи петте момичета и момчета, които ще спорят за първото място в решителната финална фаза.

Номинациите бяха направени от читателите на BGathletic.com и от екип на ЕС МЕДИА АД, който е организатор на конкурса. В него участват само картотекирани състезатели в Българска федерация по лека атлетика на възраст над 16 години.

снимка: sport-gabrovo.com

Изборът на Мис и Мистър BGathletic.com 2019 ще продължи до 23:59 часа на 25 септември. Според гласуването на читателите на BGathletic.com ще бъдат оформено класирането в Топ 5.

За всеки етап гласовете се нулират, така че Ния се нуждае отново от подкрепа. Можете да дадете гласа си за съчетаващата в себе си интелект, красота и талант габровска лекоатлетка на интернет платформата оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

SmartyKids – Габрово обявява игра с награди

*Публикация, съгласно договор*

SmartyKids – Габрово обявява игра с награди, на тема „В час със SmartyKids“.

Една ученическа раница Gabol, един несесер Gabol и „Малкият принц“ на Антоан Дьо Екзюпери, очакват своите притежатели.

Играта ще приключи на 6 септември, петък.

На следващия ден, 7 септември (събота), на случаен принцип ще бъдат изтеглени имената на трима печеливши от всички, взели участие.

Ето какви са условията:
1. Да сте харесали страницата на SmartyKids – Габрово и тази публикация;
2. Да отбележите поне един човек, който прецените, че би проявил интерес към играта;
3. Да се регистрирате за безплатен Демонстрационен урок, заедно с Вашето дете на: https://smarty-kids.bg/gabrovo/

В промоцията могат да участват лични профили (с некомерсиална цел); Играта се провежда само за територията на #България;

Споделете поста, за да разберат повече хора.

Пълните условия за провеждане можете да намерите оттук.

SmartyKids – Габрово е първият в Габрово детски център по ментална аритметика от веригата у нас. Той се намира на ул.“Софроний Врачански“ 1, офис 6. Повече информация можете да откриете на официалния сайт на SmartyKids – Габрово, по телефона на +359 897 970 400, или във фейсбук страницата.

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица