Новини|30.05.2017 15:32

За Габрово знаят дори и в Япония!

снимка: Община Габрово

Кметът на Габрово Таня Христова се срещна с авторката на книгата „Моши моши, Япония“ – Юлияна Антонова-Мурата, информираха от местната общинска администрация. Поводът за срещата беше гостуването на авторката и представянето на книгата й в Дома на хумора и сатирата.

Юлияна Антонова-Мурата сподели опита и впечатленията си от живота в Япония, какво от ежедневието и светоусещането на японците я е вдъхновило при написването на 63-те кратки истории в „Моши моши, Япония“.

Като дългогодишен дипломат в страната на изгряващото слънце и съпруга на японец, българката изрази желание да съдейства на Габрово в осъществяването на продуктивно партньорство между Столицата на хумора и далечната страна в областта на културата, образованието и икономиката.

Интересът на Япония към Габрово и България не е случаен. По думите на Юлияна Антонова-Мурата, японците много ценят, обичат и харесват изкуството на Кристо и знаят, че е роден в Габрово.

Също така популярна е и Националната Априловска гимназия. Японците имат големи традиции в образованието и почит към институциите, които работят в тази сфера. Затова авторитетът на НАГ като първото новобългарско светско училище е преминал границите не само на Габрово, но и на България и е достигнал далечна Япония.

Авторката сподели, че в книгата й се разкрива ежедневието на японците, тяхното общуване и занимания, отношението им към образованието, работата и забавленията. Тези истории могат да бъдат не само поучителни, но и полезни в разбирането и отношенията ни с далечната азиатска страна, нейната култура и хора.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар