Свържи се с нас

Новини

Въпросът с дипломата на Мария Пенева стигна до Върховната прокуратура

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Казусът с дипломата на Мария Пенева, която беше назначена за заместник-областен управител, стигна до Върховна административна прокуратура. Оказа се, че Районна прокуратура – Габрово е препратила запитването на Кристина Сидорова към Върховна административна прокуратура.

„Явно да получиш отговор за това дали един български гражданин има магистърска степен е изключително трудно, щом стигаме чак до ВАП. Надявам се на бърз отговор, защото наистина това вече излиза от рамките на нормалното“, коментира Сидорова.

Според социалистите в Габрово към 11 май, когато Пенева е назначена за заместник-областен управител, тя не е отговаряла на изискванията на Закона за държавната администрация, тъй като не притежава диплома за завършена магистърска степен.

Остава един много важен въпрос, който трябва да се уточни – ако се окаже, че Пенева няма степен Магистър, какво се случва с документите и решенията, които тя е подписвала от 11 май до момента, предвид, че не отговаря на изискванията на закона, подчерта Николай Григоров.

От БСП уточниха изрично, че степен „Магистър“ се зачита след положени държавни изпити или защитена дипломна работа, нещо което Мария Пенева към 11 май не е преминала според тях.

Всякакви приказки от сорта, че госпожата е завършила семестриално, нямат никакво значение, тъй като това не означава, че е спазен Законът и тя има право да заема подобна висока позиция в държавна институция като Областната управа, коментираха от БСП – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Счупиха ченето на габровец при побой

40-годишен габровец пострада тежко и се озова в местната болница със счупена челюст, след като бе жестоко пребит в областния град. Инцидентът се е случил в неделя вечерта.

Пострадалият успял да подаден сигнал в полицията за случилото се едва в сряда. Той заявил, че на 19 януари му е бил нанесен побой, в резултат на което получил фрактурата.

След проведените незабавни издирвателни мероприятия извършителят на нападението бил установен и задържан в полицията за срок до 24 часа по реда на Закона за МВР.

Това бил 31-годишен мъж от Габрово, срещу когото вече е образувано досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Поискаха яз. „Александър Стамболийски“ да стане питеен

Разположеният на границата между областите Габрово и Велико Търново, намиращ се на територията на община Севлиево, язовир „Александър Стамболийски“ да промени статута си в такъв за питейно – битови нужди, поиска официално управителят на „ВиК Йовковци“ – Велико Търново инж. Димитър Владов.

Архив, Copyright © GabrovoNews.bg

Новината съобщи самият той на сайта на великотърновския печатен ежедневник вестник „Борба“.

Предложението инж. Владов е входирал до Регионалната асоциация по ВиК. Водоемът е два пъти по-голям от основния питеен за област Велико Търново – „Йовковци“. Към него трябва да бъде изградена пречиствателна станция, а водата ще стига по гравитачен път в четирите общини – Свищов, Павликени, Сухиндол и Севлиево.

„Може да се копира системата за пречистване и разположението й като при „Йовковци“. С двата язовира Великотърновска област ще е единствената в страната, която ще разполага с чиста, евтина вода, без да са нужни разходи за изпомпването й от два водоема”, коментира инж. Владов.

Архив, Copyright © GabrovoNews.bg

Така ще бъде решен и огромният проблем с питейната вода на Свищов, както и този в Севлиево, особено през летните месец, когато местните са подложени на режим на водата.

„Жителите и гостите на Свищов де факто пият от Дунава без пречистване от подземни кладенци и страдат от това. Ако язовир „Александър Стамболийски“ стане питеен, този проблем ще се разреши“, категоричен е Владов пред великотърновското областно издание и допълва, че от активността на кметовете по места също зависи регионът да получи такава важна инвестиция.

Цялата статия, на автора й Стилиян Найденов по темата, можете да прочетете оттук.

Източник: вестник „Борба“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Приключи третото завъртане в групите на турнира по минифутбол

Изиграха се и последните три мача от третия кръг в предварителните групи на 28-я традиционен турнир по футбол на малки врати за Купата на Община Габрово, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

В група III втора победа постигна отборът на „Extra stars“. В група IV здрав двубой направиха отборите на „Веспа“ и „ММ Севлиево“.

Втора победа в групата постигна отборът на „ВиК“. „Водните“ надиграха с 4:0 състава на „Рио“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица