Новини, Политика|29.05.2017 18:09

Въпросът с дипломата на Мария Пенева стигна до Върховната прокуратура

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Казусът с дипломата на Мария Пенева, която беше назначена за заместник-областен управител, стигна до Върховна административна прокуратура. Оказа се, че Районна прокуратура – Габрово е препратила запитването на Кристина Сидорова към Върховна административна прокуратура.

„Явно да получиш отговор за това дали един български гражданин има магистърска степен е изключително трудно, щом стигаме чак до ВАП. Надявам се на бърз отговор, защото наистина това вече излиза от рамките на нормалното“, коментира Сидорова.

Според социалистите в Габрово към 11 май, когато Пенева е назначена за заместник-областен управител, тя не е отговаряла на изискванията на Закона за държавната администрация, тъй като не притежава диплома за завършена магистърска степен.

Остава един много важен въпрос, който трябва да се уточни – ако се окаже, че Пенева няма степен Магистър, какво се случва с документите и решенията, които тя е подписвала от 11 май до момента, предвид, че не отговаря на изискванията на закона, подчерта Николай Григоров.

От БСП уточниха изрично, че степен „Магистър“ се зачита след положени държавни изпити или защитена дипломна работа, нещо което Мария Пенева към 11 май не е преминала според тях.

Всякакви приказки от сорта, че госпожата е завършила семестриално, нямат никакво значение, тъй като това не означава, че е спазен Законът и тя има право да заема подобна висока позиция в държавна институция като Областната управа, коментираха от БСП – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар