Култура, Новини|25.05.2017 12:24

Тази вечер представят книга си за Страната на изгряващото слънце

снимка: Дом на хумора и сатирата

Само за няколко месеца „Моши моши, Япония“ се нареди сред най-търсените книги у нас и предизвика небивал интерес и обсъждания сред почитателите на изящната проза и увлекателните истории.

След успешната премиера през м. декември миналата година в столичния литературен клуб „Перото“, книгата бе преиздадена няколко пъти и в книжарниците вече се продава нейният четвърти тираж.

Днес, 29 май, от 18.00 ч. в Залата на жирафите в Дома на хумора и сатирата габровци ще имат възможност да се срещнат с автора на нашумялата книга – Юлияна Антонова-Мурата, да получат „Моши моши, Япония“ с неин автограф и да чуят вдъхновяващите й разкази за далечната страна и нейните хора.

Като дългогодишен дипломат в Страната на изгряващото слънце и съпруга на японец, българката опознава отблизо Япония и не крие възхищението си от уредения живот там. В кратките истории, които тя споделя в книгата си, прозират голямата обич и уважение към невероятната страна, където мирно съжителстват вековни традиции и модерни технологии.

„Моши моши, Япония“ разкрива ежедневието на японците, тяхното общуване и занимания, отношението им към образованието, работата и забавленията. Япония е описана увлекателно като място, където вниманието към другия и грижата за красотата са издигнати в култ.

Самата авторка определя изданието като „книга за чудесата в ежедневието на японците“. Всъщност, преводът на „мошимоши“ е нещо като „ало“ в телефонен разговор, а също така и „извинете, мога ли да ви помогна“. А може би с тези истории Юлияна Антонова наистина иска да помогне тези чудеса да се случат и у нас.

Автор: Дарина Маринчевска, Музей „Дом на хумора и сатирата“ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар