Новини, Политика|11.05.2017 17:23

Иванка Баева: С новите областни управляващите бързат да кадруват!

Ивелина Петрова и Иванка Баева, снимка: Областна администрация – Габрово

На 10 май беше проведено първото заседание на Министерски съвет. Целта му беше да сменят абсолютно всички областни управители в страната, назначени от служебното правителство. Това действие води до извода, че управляващите бързат. Бързат да кадруват! Това заяви за „Габрово Нюз“ доскорошният областен управител на Габрово Иванка Баева.

„Когато встъпих в длъжност казах, че нито ще уволнявам от работа, нито да назначавам. Спазих това мое обещание. Но сега ми се струва, че ще започне чистка. Затова се бърза с назначаването на новите областни управители“, коментира Иванка Баева.

Според нея тази чистка няма да подмине Областна администрация – Габрово. „Дано не се окажа лош пророк, но ми се струва, че уволненията ще започнат, ако не от следващата седмица, то от следващия месец“, добави тя.

От думите й стана ясно, че в работата си като областен никога не се е ръководила от политически убеждения или пристрастия, показвайки надпартийнност.

„Показах, че няма да кадрувам и ще работя надпартийно, което и направих. Политическите назначения, които се правят в момента, няма да бъдат за доброто на област Габрово. Правят се по-скоро, за да се изпълняват партийни поръчения“, допълни Иванка Баева.

Тя счита, че не следва да се правят такива назначения, тъй като никой не отчита свършеното дотук и това, което може да бъде направено.

Според нея притеснителен и плашещ е фактът, че много от новите областни управители имат полицейско минало, което я навежда на мисълта, че може би по този начин се прави опит България да се превърне в „полицейска държава“.

Баева вече се е срещнала и разговаряла с новоназначения областен управител Невена Петкова. В разговора са били представени насъщните проблеми, стоящи на дневен ред за решаване, текущата административна дейност и предстоящите инициативи. Уточнено е било символичното предаване на властта, което ще бъде направено в понеделник, 15 май.

От разговора между двете станало ясно, че нито една инициатива на Иванка Баева няма да бъде продължена от новия областен напред във времето.

„Невена Петкова не изрази никакво становище по отношение на инициативите. За съжаление не се получи никакъв диалог, във връзка с тях. Мисля, че поради партийната принадлежност и назначение едва ли ще бъде разрешено случването на тези идеи, защото те са започнати от нас, назначените от служебното правителство. Независимо, че ние нямаме партийна принадлежност“, коментира с огорчение още Баева.

По-рано днес пред журналисти Иванка Баева и нейният заместник Ивелина Петрова представиха постиженията и свършеното от тях през мандата в Областната управа.

„Като Областен управител на Габрово, за трите месеца работа, се ръководех единствено от целта, за която бях назначена – да организирам провеждането на честни и прозрачни избори, което смятам, че беше постигнато в нашата област“, подчерта бившият губернатор.

Тя акцентира върху инициативата, посветена на борбата с употребата на наркотици, реализирана в училища от всички общини на област Габрово. Последната такава среща, на която също е поканена Невена Петкова, ще се реализира на 16 май от 17.30 ч. в Заседателната зала на Областна администрация.

Пред медиите Ивелина Петрова сподели, че тя заедно с г-жа Баева се чувстват като представители на новото поколение политици, с морал и чест, за които политиката няма корпоративни цели. „Ръководството на Областна администрация не е било ръководено от партийни повели и поръчки. Имахме възможността да работим без никакви партийни наставления“, каза тя.

В администрацията хората не трябва да се делят на „леви“ или „десни“, а на експерти, с необходимото образование и квалификация, счита заместник – областният Ивелина Петрова.

„Областните администрации работят на високи обороти, не на партиен принцип, а на експертен. Не може да се окачествява един ритъм като успешен, а друг не, само защото ръководството не е излъчено от определена партия.

Областна администрация – Габрово показа, че и по време на служебен кабинет работи на високи обороти, с висока ефективност и видими резултати, които достигат до хората. Желая още по-видими резултати за в бъдеще!

За да ги има обаче, властта не трябва просто да преминава от едни ръце в други, а от една глава от друга! Честността е най-добрата политика!“, коментира в заключение Ивелина Петрова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

4 коментара

  • Брех че новина – едно предположение че някой евентуално ще уволнява е подходящо за заглавие и новина. якооо

  • Браво на Баева! Казала го е точно и на място. Аман от калинки и
    парашутистки, които не знаят къде се намират. Искаме ред и сигурност, но
    не и полицейщина и полицейска държава. Комунизма свърши бате.

  • Жалко, много жалко звучат бившите областни уравителки… Очакванията ми, особено от Баева, не се оправдаха….. Звучат отчайващо…И колко злоба…, ама то никога не е късно да станеш за резил…

    • Ти по добре мълчи че изглеждаш по умна! Видя ли новата замесничка на парашутистката Невена Петкова? Стайлингът и е доста ретро, а излъчването като на градинска лейка

Напиши коментар