Свържи се с нас

Новини

Пътен полицай Момчил Григоров с отличие от БЧК

Published

on

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово

Момчил Григоров, от отдел „Пътна полиция” при Областна дирекция на МВР – Габрово, бе награден с отличие от Българския червен кръст.

Във връзка с Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец – 8 май, БЧК за първи път връчи почетни знаци за хуманизъм на достойни хора, спасявали човешки живот, рискувайки своя. Събитието се проведе на официална церемония в организацията в София.

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово

Сред отличените бяха и двама служители на МВР – Момчил Григоров от отдел „Пътна полиция“ при ОДМВР – Габрово  и Симеон Симеонов от РЗПАБ – Тетевен. С почетни знаци за хуманизъм бяха наградени и лекар, планински и воден спасител.

На тържествената церемония присъства директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов, а приветствие към БЧК изпрати директорът на ГД „Национална полиция“ гл.комисар Христо Терзийски.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Две коли се сблъскаха на кръстовище в Габрово (снимки)

Published

on

Две коли се удариха на кръстовището за квартал „Борово“, образувано между улиците „Македония“, „Чардафон“ и „Никола Войновски“ в широкия център Габрово. Произшествието стана малко преди 12.30 часа, научи от свои източници „Габрово Нюз“.

Сблъскали са се лек автомобил „Фолксваген Голф“, с габровска регистрация и „Рено“, с пловдивска, видя репортер на медията, посетил мястото на катастрофата минути след настъпването ѝ.

„Голф“-ът, се е движил от ул.“Чардафон“ завивайки към ул.“Македония“, където продължава пътят с предимство, но при навлизане в кръстовището последвал удар с другия автомобил, движещ се без предимство от „Никола Войновски“ към центъра на Габрово.

Причините за произшествието тепърва ще се изясняват, но по всяка вероятност се касае за отнето предимство. На мястото на произшествието бързо пристигна екип на пътна полиция, който извърши оглед, регулираше пътното движение и взе отношение по настъпилия инцидент.

Малко след 13.00 часа катастрофиралите коли бяха изтеглени от мястото на инцидента от пътна помощ, а нормалното движение на автомобили в района възстановено, видя още репортерът на „Габрово Нюз“.

Нанесени са материални щети по двата автомобила. До образуването на колони от изчакващи да преминат покрай ударилите се автомобили не се стигна. Движението за кратко бе затруднено. По непотвърдена информация при катастрофата няма пострадали, а пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Удължава се служебно срокът на протоколите за скъпоструващо лечение

Published

on

Във връзка с обявеното в заповед на министъра на здравеопазването, удължаване на извънредната епидемична обстановка, се удължава и срокът на въведените от НЗОК облекчени условия за получаване на необходимите лекарствени продукти за домашно лечение, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели и служебно се удължава валидността протоколите за скъпоструващо лечение.

До 30 април, включително, аптеките могат да отпускат лекарствени продукти само по рецептурна книжка, без представяне на рецепта, съобразно последно вписаните в рецептурната книжка данни за отпуснати лекарствени продукти, като здравноосигурените следва да посетят същата аптека, от която са получили лекарствата си предишния път.

Срокът на валидност на протоколите, изтичащи по време на въведената извънредна епидемична обстановка, т.е., в периода от 16.11.2020 г. вкл. до 30.04.2021 г. вкл., е удължен служебно за времето на извънредната епидемична обстановка.

Служебно удълженият срок на валидност на протоколите, изтичащи по време на извънредната епидемична обстановка, се прекратява на 30.04.2021г. и не се удължава след тази дата.

Издаването на нови протоколи, както и предписването и отпускането на лекарствени продукти по тях, се извършва по установения в Националния рамков договор (НРД) за медицинските дейности 2020 – 2022 г. ред и индивидуалните договори на аптеките.

Договорните партньори на РЗОК Габрово – лекари и аптеки, са информирани за тези обстоятелства.

Осигурените лица, които се нуждаят от допълнителна информация или искат да съобщят за затруднения във връзка с отпускането на лекарства, могат да се свържат с РЗОК Габрово на тел. 066 819 524, 066 819 535, 066 819 536, както и на електронна поща: gabrovo@nhif.bg .

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

ОФК „Янтра“ обявява прием на девойки

Published

on

Детско-юношеската школа на Янтра (Габрово) обявява прием на девойки‍ на възраст между 8-15 години.

Формациите на клуба при нежния пол участват в първенствата на две възрастови групи – U13 и U15, които се провеждат под формата на турнири, организирани от Аматьорската футболна лига към БФС.

Повече информацията и телефон за записване: +359 894838318.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица