Крими, Новини|05.05.2017 10:45

Извратенякът от Жълтеш ще лежи 6 години строг режим

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Наказание от шест години лишаване от свобода, при строг режим ще изтърпи 40-годишен рецидивист за извършен опит да се съвкупи с възрастна жена и за кражба на пари, информираха от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Делото бе разгледано по реда на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият се призна за виновен и прие за верни фактите, изложени в обвинителния акт на Районна прокуратура – Габрово.

Светослав Н. бе осъден за това, че на 08.11.2016г. в село в община Габрово, при условията на опасен рецидив, направил опит да се съвкупи с жена, като я принудил към това със сила и заплашване. Нанесъл й множество удари в лицето и я заплашил с нож.

Както и за това, че по същото време, при условията на опасен рецидив, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот – премахване на метална пръчка от прозорец, отнел паричната сума от 190 лева от владението на пострадалата, без нейно съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои .

Обвиняемият живеел под наем в къща в селото. На 07.11.2016г. след като консумирал алкохол отишъл до къщата на пострадалата, с цел да влезе вътре и да вземе пари. Прескочил оградата, със сила дръпнал и отворил крилото на прозореца и влязъл вътре.

Проверил стаите и накрая влязъл в спалнята, където възрастната жена спяла. Легнал до нея в леглото и започнал да я целува. Пострадалата се събудила и уплашена от мъжа с маска на лицето се развикала.

Тогава обвиняемият я блъснал, казал й да мълчи, тъй като щял да я пребие. Започнал да я удря, свалил панталоните и бельото си, и въпреки съпротива на жената се опитал да се съвкупи с нея, но не успял.

Заплашил я с нож, че ще я убие и я накарал да каже къде са парите й. След това взел всичките й спестявания и си тръгнал.

Светослав Н. е осъждан . По искане на прокуратура е с взета мярка за неотклонение „ задържане под стража“. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар