Икономика, Новини|04.05.2017 15:01

НАП – Габрово: Успешно приключи данъчната кампания

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Кампанията за деклариране на доходите на физическите лица приключи успешно и без проблеми в офиса на НАП Габрово. Подадените декларации по чл.50 от ЗДДФЛ са 8936 бр. От тях по интернет са подадени 1947бр., а с ПИК 1317бр.

Ако нещо прави впечатление от тазгодишната кампания, това е фактът, че гражданите все по често избират да подадат своите годишни декларации по интернет или чрез ПИК. Това значително намалява опашките в салона за обслужване на клиенти, пести време и нерви на клиентите.

Системата за онлайн деклариране продължи да работи до полунощ, а в пощенските клонове в Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново се приемаха до 20.00 ч. на 2 май.

От офиса на приходната агенция в Габрово информират още, че от тази година гражданите и фирмите имат още една възможност – веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, обявен пред НАП с годишната декларация.

Това става с подаването на еднократна коригираща декларация след изтичане на срока за годишната. Коригиращата декларация се подава до 30 септември на текущата година и е за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година.

Габровските данъчни припомнят още, че върху дължимите, но неплатени суми от годишния данък вече започва да тече наказателна лихва, в размер на 1/365 плюс ОЛП за всеки ден просрочие.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар