Свържи се с нас

Любопитно

Стартира набирането на „внучета назаем“

Стартира набирането на кандидати за „внучета назаем“ в „Приеми ме на село“ 2017

Published

on

снимка: Община Габрово

За пета поредна година Община Габрово дава възможност на деца и младежи от цялата страна да се включат в инициативата „Приеми ме на село“.

В рамките на една седмица те ще станат „внучета назаем“ при баба и дядо „под наем“ в автентична селска среда.

За деца на възраст 9-14 г. от Габрово ще бъдат организирани три дневни лагера „Приеми ме на село“ в селата Поповци, Новаковци и Стоевци.

Деца от 9 до 14 г. от цялата страна ще могат да се включат в „Приеми ме на село“ – джуниър, което ще се проведе в село Беломъжите през месец юли.

снимка: Община Габрово

Младежи на възраст 15-29 г. могат да подават заявления за участие в „Приеми ме на село“ за две села – Беломъжите и Новаковци.

Всички подробности относно условията за участие, както и електронни заявления за кандидатстване ще откриете на сайта на „Приеми ме на село“.

Крайният срок за подаване на заявленията за участие е 31 май 2017 г. За допълнителни въпроси: тел. 0882 442 253; e-mail: osnv@gabrovo.bg; gabrovo@priemimenaselo.eu.

снимка: Община Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Виктория Памукова с отличие от Фондация „Димитър Цонев“

Published

on

За втора поредна година габровката Виктория Памукова спечели отличие от Фондация „Димитър Цонев“.

Възпитаничката на Национална Априловска гимназия и вече дипломиран журналист – Виктория Памукова, спечели награда за втори пореден път в студентския конкурс за качествена българска журналистика, организиран от фондацията, носеща името на журналиста Димитър Цонев.

Наградата й бе връчена за телевизионен клип, на тема “Волята да промениш”. В мотивите на журито се посочва, че отличието е: “За въздействащо видео, за представяне на оригинална гледна точка, за умело съчетаване на техническите способности и продуциране“.

*Снимки: Фондация „Димитър Цонев“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Погрижете се за красивия облик на вашия имот

Published

on

„Арборист Габрово“ е новооткрита от тази година фирма, която предлага професионални услуги, свързани с рязане, кастрене, оценка на дървета, почистване и култивиране на места и парцели.

Освен това фирмата премахва и отстранява опасни и труднодостъпни дървета, в градски и извънградски условия.

„Арборист Габрово“ разполага с професионална техника за пънораздробяване и раздробяване на дървен материал.

Сред услугите, които се предлагат, са и култивиране на запустели земеделски и всякакви парцели, терени, площи и имоти, които могат да придобият завършен вид по вкуса и визията на всеки клиент, спрямо неговите представи и виждания.

Фирмата разполага със собствен транспорт, самоходна вишка, комбиниран трактор и богат набор от професионална техника.

За повече информация и връзка с „Арборист Габрово“ позвънете на телефони: +359 89 995 0430 и +359 897 953 922, или се свържете чрез страницата в интернет и фейсбук.

Зареди още

Култура

Иван Вазов се подписва в Паметната книга на Априловската гимназия

Published

on

Преди 119 години Патриархът на българската литература Иван Вазов оставя послание в Паметната книга на Априловската гимназия, при посещението му през юни 1901 г.

Днес, 9 юли, по повод 170 години от рождението на гениалния поет и писател Вазов, с дълбок поклон и благодарност за възраждането и съхранението на българския дух, Държавният архив в Габрово показа за обществеността дигиталното копие, което съхранява във фондовете си.

Оригиналът на книгата се съхранява и продължава да се попълва в Националната Априловска гимназия от личности, посетили училището.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица